Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
La Plataforma pels Drets Socials de València torna a eixir al carrer el 29-S
28 set 2011
Demà a les 19.30h, concentració davant el Banc d'Espanya de València sota el lema "Que la crisi la paguin els rics".
29s3.jpg
La Plataforma pels Drets Socials considera important tornar a eixir al carrer el 29S per commemorar aqueixa data i per expressar la necessitat d'una mobilització continuada, sense descartar la convocatòria d'una nova Vaga General, per fer front a les polítiques neoliberals i antisocials dels governs espanyol i valencià.Recorda que el 29 de setembre de 2010 milers de treballadores i treballadors, de ciutadanes i ciutadans, van participar en la Vaga General i van eixir al carrers de pobles i ciutats del nostre país per fer palés el seu rebuig a les mesures antisocials aprovades pel govern espanyol.
Aquest havia aprovat una reforma laboral que suposava abaratir i facilitar els acomiadaments i un pla d'ajust que reduïa la despesa social. A més, anunciava una modificació de les pensions per allargar l'edat de jubilació i reduir la seua quantia. Una reforma de les pensions que va ser materialitzada amb un acord signat, en febrer de 2011, entre la patronal, els sindicats CCOO i UGT i el propi govern espanyol.ç

El passat mes d'agost el govern espanyol va impulsar una reforma constitucional per limitar el dèficit públic que suposa una nova retallada dels drets socials, laborals i nacionals. Una reforma constitucional que consagrarà les polítiques neoliberals i el desmantellament de l'estat del benestar.

Paral·lament, s'ha donat un pas més en eixa direcció en prorrogar fins als trenta anys el contracte d'aprenentatge i formació o la suspensió del límit de dos anys per encadenar contractes temporals. Unes mesures que no van a servir per millorar la contractació sinó per deixar les mans lliures a l'empresariat per continuar explotant a la gent jove i a les treballadores i treballadors.

Ara, un any després de la Vaga General, la Plataforma considera que continuen existint motius per tornar a eixir al carrer i aturar els centres de treball. La situació des d'aquella data no ha millorat, tot el contrari, la taxa d'atur i la precarietat ha augmentat, especialment entre la gent jove, les dones i les persones immigrants; es continuen retallant els nostres drets socials i laborals o s'externalitzen o privatitzen els serveis públics com educació, transport o sanitat.
Mira també:
http://www.llibertat.cat/content/view/13953/1/

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa