Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: globalització neoliberal
La Plataforma pels Drets Socials de València torna a eixir al carrer el 29-S
28 set 2011
Demà a les 19.30h, concentració davant el Banc d'Espanya de València sota el lema "Que la crisi la paguin els rics".
29s3.jpg
La Plataforma pels Drets Socials considera important tornar a eixir al carrer el 29S per commemorar aqueixa data i per expressar la necessitat d'una mobilització continuada, sense descartar la convocatòria d'una nova Vaga General, per fer front a les polítiques neoliberals i antisocials dels governs espanyol i valencià.Recorda que el 29 de setembre de 2010 milers de treballadores i treballadors, de ciutadanes i ciutadans, van participar en la Vaga General i van eixir al carrers de pobles i ciutats del nostre país per fer palés el seu rebuig a les mesures antisocials aprovades pel govern espanyol.
Aquest havia aprovat una reforma laboral que suposava abaratir i facilitar els acomiadaments i un pla d'ajust que reduïa la despesa social. A més, anunciava una modificació de les pensions per allargar l'edat de jubilació i reduir la seua quantia. Una reforma de les pensions que va ser materialitzada amb un acord signat, en febrer de 2011, entre la patronal, els sindicats CCOO i UGT i el propi govern espanyol.ç

El passat mes d'agost el govern espanyol va impulsar una reforma constitucional per limitar el dèficit públic que suposa una nova retallada dels drets socials, laborals i nacionals. Una reforma constitucional que consagrarà les polítiques neoliberals i el desmantellament de l'estat del benestar.

Paral·lament, s'ha donat un pas més en eixa direcció en prorrogar fins als trenta anys el contracte d'aprenentatge i formació o la suspensió del límit de dos anys per encadenar contractes temporals. Unes mesures que no van a servir per millorar la contractació sinó per deixar les mans lliures a l'empresariat per continuar explotant a la gent jove i a les treballadores i treballadors.

Ara, un any després de la Vaga General, la Plataforma considera que continuen existint motius per tornar a eixir al carrer i aturar els centres de treball. La situació des d'aquella data no ha millorat, tot el contrari, la taxa d'atur i la precarietat ha augmentat, especialment entre la gent jove, les dones i les persones immigrants; es continuen retallant els nostres drets socials i laborals o s'externalitzen o privatitzen els serveis públics com educació, transport o sanitat.
Mira també:
http://www.llibertat.cat/content/view/13953/1/

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more