Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Agost»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
      01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Anunci :: pobles i cultures vs poder i estats
Una tardor calenta. Nou número de Cultura Obrera
27 set 2011
Com cada dos mesos surt Cultura Obrera, una publicació de reflexió i de lluita de l'illa de Mallorca
Llegeix Cultura Obrera en www.culturaobrera.org
Aquest és un resum dels continguts que podràs trobar al número 43 de Cultura Obrera - Setembre/Octubre 2011-:

ACTUALITAT:

- Nou CSOA Sa Foneta a Ciutat
Aprofitant l'empenta del 15-M a l'illa ja tenim un nou Centre Social Ocupat a Ciutat. Un immens edifici ben enmig de la plaça d'Islandia, símbol de la revolta. A poc a poc, es van rehabilitant espais per a ús compartit, la Kafeta, el mercat d'intercanvi, la biblioteca organitzada per la Universitat Lliure, etc. A part també serveix d'habitatge per una vintena de companys i companyes. Trobareu tota la informació de les tasques de desenvolupament d'aquesta ocupació a:
safoneta.wordpress.com

La segona fase del moviment 15-M

Crònica dels darrers esdeveniments a Ciutat i als Pobles de Mallorca. El moviment 15-M segueix amb la seva dinàmica de reflexió i de lluita. Un estiu ple de turistes que ha servit per demostrar-nos que ni el turisme ni els polítics són cap solució a la important Crisi. Se'ns presenta una tardor plena de lluites i també, com no, de retallades socials. El 15-M vol donar sortida a aquesta segona fase del moviment, fomentant un moviment de caire federalista i autogestionat..

Això és una estafa, les bases per no perdre's dins els termes econòmics

Una interessant anàlisi de la conjuntura econòmica actual. Sense utilitzar la empallegosa terminologia econòmica, l'autor ens destria totes les claus d'una Crisi que no s'atura. Dins l'actual context d'endeutament públic les agències de rating apareixen com les causants dels atacs especulatius actuals.
Hem de fugir dels titulars i posar damunt la taula les dades que ens poden donar una visió més real del que està passant.
L'economia no té perquè ser només temàtica dels intel·lectuals i tecnòcrates del moment, sinó una eina de denuncia i reflexió social.

Lluites internacionals, Londres, Xile i Grècia

Informació critica dels esdeveniments de Londres i les noves formes de repressió i control social, tot per acabar en uns disturbis que com a eina de lluita posen molt nerviós al sistema.
La revolta educativa a Xile, on els estudiants es rebel·len contra un sistema educatiu heretat de la dictadura pinochetista que el va obrir al sector privat. Les reformes liberals estan trobant una forta contestació al carrer.
També es fa un repàs del cas de la Conspiració de les Cèl·lules de Foc. Grups autònoms de caire insurrecionalista que estan sent fortament reprimits per l'Estat. Dures condemnes per a fets on només hi ha hagut danys materials. Pareix que aquesta organització descentralitzada està arribant a molestar al Poder.

Especial – Un moviments sense propostes

Dedicam 4 pàgines a les propostes i idees sobre com fer front a la recessió econòmica o de com aprofitar aquesta per des de ja començar a donar les passes per fugir del capitalisme.
Trobam que el debat sobre com hem d'abolir el Sistema i quina és la societat a la qual aspiram ha de començar ja i amb la clara intenció de confeccionar un programa d'acció present amb objectius a llar termini.
Per això els autors tractant sis eixos bàsic, Democràcia, Economia, Riquesa, Serveis Públic, Energia i Control Social, ens donen unes pinzellades de com seria una societat postcapitalista, o al manco cap a on hem de tirar. Un debat que cada dia es fa més necessari.

- Breus:
La màfia del Camp al Govern Balear
Mobilitat i Carril Bici
Presentació del llibre: Els Montseny-Mañé, un laboratori de les idees
La unitat d'acció sindical mira cap la tardor
La tauromàquia, un espectacle en retrocés

ENTREVISTA
-
“La millor seguretat és la col·lectiva en el sentit que no hi hagi desigualtats socials, que no hi hagi injustícies, que no hi hagi carestia a la vida”
Entrevista a David Fernàndez, activista de la comunicació i la contrainformació.

ECOLOGIA

L'activitat destructora del turisme

Durant les darreres dècades, el fenomen de la urbanització a vorera de la mar no ha deixat de créixer. I és que la crisi institucionalitzada sembla no haver arribat a la costa. Per altra banda, a mitjans del mes de juliol es sabia que el juny de 2011 ha estat el mes amb més turistes. La pressió urbanística a les nostres illes pareix que no s'atura i creix any rere any.
Analitzam per tant l'impacte turístic cap les zones més sensibles, la mar interior i la costa.


OPINIÓ

Asseveracions sobre la violència

Després d'uns anys d'una passivitat desesperant per part d'una població que ha pogut comprovar de primera mà la realitat depredadora de la banca i les grans empreses, un fets de desobediència civil, com varen ser les manifestacions i accions de bloqueig a les portes del Parlament Català, varen servir d'argument per desprestigiar un moviment no-violent com el del 15-M. Depenent de quin grup exerceix la violència s'acaba condemnant a tot el grup o no.

FEMINISME

El nou patriarcat i el feminicidi

L'actualització del vell patriarcat ha de ser impedida per nosaltres mateixes i no per ningú que ens representi, com el feminisme. Un al·legat contra el feminisme institucionalitzat.


CULTURA
- Llibre: Los girasoles ciegos: Històries d'una postguerra dictatorial.
Música: Verval Diarrea. Lp sense títol
- Documental: Into eternity de Michael Madsenl.

CONTRAPORTADA
L'okupació a Alemanya, la ciutat d'Hamburg

La xarxa Recht auf Stadt (Dret a la Ciutat) de la ciutat alemanya d'Hamburg, plataforma de 46 iniciatives urbanes, convidà a principis de juny en el que fou el seu primer congrés internacional, a analitzar l'abisme urbà i salvar el potencial utòpic que hi rau.

I MÉS:
- Editorial
- (Sa)tira crítica

Fem que Cultura Obrera sigui una publicació de llarga vida:
Cultura Obrera és un projecte autogestionat que no rep ni vol rebre subvencions i que no ven ni vol vendre les seves pàgines per a publicitat. Això és així perquè volem dir el que pensam sense que ningú ens condicioni. Però sobretot és així per coherència amb les nostres idees. Pensam que aquest projecte s'ha de finançar amb l'esforç i aportacions de la redacció, amb les vendes i amb la col·laboració de totes les que estam interessades en que es mantingui viu i que creixi. Cosa complicada: les despeses són moltes.
Nosaltres, per la nostra banda seguirem fent tot el que podem per a què Cultura Obrera continuï el seu camí. I a tu, si creus que val la pena el que feim i que és necessari que aquesta publicació existeixi, millori i s'escampi, et demanem la teva participació. Subscriu-te aportant 10 euros anuals (si en vols aportar més ningú no t'ho recriminarà).

Subscripció a Cultura Obrera:
Ingressa 10€ indicant el teu nom al número de compte de “Caixa Colonya” 2056 0011 85 4218002526.
Envia'ns les teves dades: nom, llinatges, adreça, població, CP, província, correu electrònic (o telèfon) a:
Cultura Obrera
Apartat de Correus 25
07500 Manacor
Illes Balears
O envia'ns un correu electrònic a cultura_obrera (a)riseup.net
Mira també:
http://www.culturaobrera.org

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more