Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
L´Esquerra ha guanyat les eleccions a Dinamarka
17 set 2011
Triplicant a la llista de ØPartier i moviments -
16 Setembre la Unitat va seguir endavant, perquè els danesos ja han tingut prou de deixar de banda els pobres, els aturats, els refugiats i els immigrants que paguen i acaben d'elegir primera ministra socialdemòcrata.
236.982 danesos posen la seva creu dijous que ve per la llista de Ø. Es va donar a l'Aliança una opció històricament bona: Un total de 12 vermell / verd ara escó al Parlament. Es tracta d'un augment de tres vegades més de les últimes eleccions.

- És bo que hem aconseguit amb l'egoisme i la cobdícia d'un nas molt sagnant en aquesta elecció. Els resultats electorals són una indicació que els danesos han tingut prou de demagògia contra els pobres, els aturats, els refugiats i els immigrants i la retranca neoconservadora hegèmònica fins ara a Dinamarka que han de pagar tot el temps. Les marques que també pel moviment sindical, que ha estat molt actiu en la campanya. La gent sent que ara facilita la tapa de l'últim treballador, diu Finn Sorensen.

És vicepresident de 3F Indústria i Serveis i el recentment elegit per el parlament de l'Aliança Verda.

En les últimes eleccions el 2007 va arrossegar la unitat per sobre del llindar. El partit era llavors gairebé a la meitat al sud de Jutlàndia i el nord de Jutlandia, i va sorgir en gran part com un partit urbà.

Aquesta tendència s'ha invertit en aquesta elecció. La unitat ha aconseguit el país. Per exemple, el partit es va anar d'un 0,6 per cent a 3,1 per cent dels vots en Aabenraa. I en Frederikshavn té la Unitat dijous un 3,5 per cent dels vots, enfront de només el 0,7 per cent el 2007.

- Després que el mal resultat de les eleccions l'any 2007 es va iniciar un debat a fons sobre el que va sortir malament. Vam estar d'acord en que la nostra política tenia raó, però no eren prou bons per centrar-se en les qüestions que són importants per a la població treballadora en general, com ara el benestar, la pobresa i les condicions d'ocupació. Això ha fet que en les eleccions d'aquí ha sortit amb un perfil més clar, diu Finn Sørensen.

El partit és més forta encara en les grans ciutats. En algunes parts de l'Aliança de Copenhaguen en l'actualitat ofereix la major festa de la teva vida. Això s'aplica Nørrebro i Vesterbro on la unitat va ser de 27,6 per cent, respectivament, i el 22,8 per cent dels vots. En Bronshoj, Utterslev, Sundbyøster i Downtown Alliance és actualment el segon partit.

- La millora va ser, per descomptat, també una part dels votants de Sant Francisco van votar per nosaltres en la insatisfacció amb l'SF, diu Finn Sørensen.

Enmig de l'emoció en els resultats de les eleccions, es fa èmfasi que la lluita està lluny d'acabar:

- Ara tenim que la pressió dels sindicats i les moltes persones actives que han ajudat a triar un nou govern. S'ha d'exercir pressió sobre aquells que ara tenen el poder. No hem de limitar a acceptar que la batalla per la jubilació anticipada i les prestacions per atur s'han perdut, diu Finn Sørensen.

/ Ml ARROBA arbejderen.dk

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat