Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
[Lleida] >>> Clam per la defensa dels drets nacionals i socials en els actes de la Diada
12 set 2011
La CUP de Lleida, Maulets i la CAJEI van aplegar més persones que l'acte institucional- la marxa va ser una de les manifestacions més nombroses dels darrers anys
11-lleidapetita.JPG
Prop de 700 persones es manifesten pels carrers del centre de la ciutat de Lleida, convocades per la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), l'Assemblea de Joves i Maulets, en la que ha estat la setzena edició d'aquests actes i una de les convocatòries més concorregudes dels darrers anys. Una assistència molt superior a la que ha tingut l'acte institucional que l'Ajuntament de la ciutat havia programat a la Seu Vella a la mateixa hora.

A part de la nombrosa assistència, els organitzadors han valorat molt positivament el gran nombre d'entitats i associacions de tota mena que han decidit dur a terme l'ofrena de la Diada a l'Edifici del Roser, tal i com l'esquerra independentista havia reclamat, davant l'intent del PSC d'acabar amb les ofrenes en aquest indret simbòlic i traslladar-les a la Seu. En aquest sentit, aquest any moltes de les entitats i partits que l'any passat havien acudit a la convocatòria municipal, aquest anys han decidit arraconar al PSC en el seu intent d'acabar amb el Roser com a espai preferent de memòria de la ciutat, assistint a l'antic convent, que durant tot el matí s'ha convertit en l'epicentre de la Diada.

Pel que fa a la convocatòria dels actes de l'esquerra independentista, un acte polític que ha clos la tradicional manifestació a l'Av. Blondel, on els diferents oradors han traslladat la necessitat de plantar cara a les retallades socials que el govern de la Generalitat ve duent a terme en el que és una ofensiva sense precedents per desmuntar l'estat del benestar i finiquitar les conquestes socials aconseguides al llarg de moltes dècades. Rubén Cobo, que ha intervingut en nom de la CUP i Daniel Cuit que ho ha fet en nom de l'Assemblea de Joves, han exigit la finalització de les retallades i la necessitat de continuar la pressió al carrer per atura-les tot i cridant a la mobilització constant i la fermesa de les classes populars de la ciutat.

Diverses actuacions musicals i grups de cultura tradicional i popular han amenitzat l'acte polític, que s'ha clos amb un vermut i un dinar popular a la Plaça del Dipòsit, amb l'assistència d'un centenar de persones.
Mira també:
http://cup.cat/noticia/clam-la-defensa-dels-drets-nacionals-i-socials-en-els-actes-de-la-diada
http://www.llibertat.cat/content/view/13807/1/

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat