Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
La batuda policial al Poble Sec va ser indiscriminada i amb tints racistes
18 jul 2011
La batuda policial (http://www.btvnoticies.cat/2011/07/16/redada-policial-carteristes-pobles/) de l'operatius de Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana ha originat diverses queixes pel seu caràcter indiscriminat i amb criteris racistes. A la ràtzia per localitzar carteristes es van identificar i escorcollar més d'un centenar de persones als carrers del Poble Sec, especialment als carrers Salvà i Paral.lel, dels quals només es va detenir una persona. Del total, les notes de premsa policials apunten que només un 30% tenien "antecedents policials", una dada criminalitzadora que no contempla els greuges d'una operació intimidatòria contra els veïns.
poblesec_batuda.jpg
Aquesta batuda coincideix amb les festes del Poble Sec, (http://huubs.imente.com/view?13108198121252395611) que arrenquen aquesta setmana. Aquesta operació indiscriminada en un barri popular ha estat aplaudida especialment per Alberto Fernández (PP) (http://huubs.imente.com/view?13108406951245052722), que reclama "més batudes als barris contra els robatoris".

Els agents de la policia autonòmica i local van retenir un centenar llarg de persones emnig del carrer, que van ser seleccionats pel seu aspecte físic. Es van escorcollar persones de procedència diversa (d'origen llatinoamericà, africans, magrebins, asiàtics i de l'Europa de l'est) sense tenir el compte els protocols de respecte als drets del detingut.

Aquest tipus d'operacions massives han estat qüestionades repetidament per organismes com el Col.legi d'Advocats o SOS Racisme.

Alguns mitjans de comunicació han legitimat aquesta els mètodes d'aquesta operació a través d'informacions i titulars criminalitzadors i racistes, com ara la notícia del web Alertadigital amb el titular Los inmigrantes convierten el metro de Barcelona en un nido de carteristas (http://www.alertadigital.com/2011/07/16/los-inmigrantes-convierten-el-me/), que incloïa tots els immigrants en un mateix sac, convertits en delinqüents. Altres grans mitjans de comunicació han reproduït les notes policials literalment, sense contrastar els fets que es van produir al Poble Sec i ometent algunes situacions de tensió amb els veïns provocades per l'operatiu policial que va trencar la normalitat dels carrers d'aquest barri de Barcelona.

D'altra banda, el conseller d'Interior, Felip Puig, ha declarat que l'actuació policial contra els carteristes és només el començament i que el problema no se solucionarà sense una reforma del Codi Penal que permeti acorralar judicialment els carteristes. “La reincidència no té mecanismes suficientment eficaços per evitar que una part de la policia caigui en una sensació d'impotència”, va dir Puig ahir, a la vegada que va apostar per reformar el Codi Penal en la propera legislatura.
Mira també:
http://www.llibertat.cat/content/view/13386/1/
http://www.llibertat.cat/content/view/13386/1/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La batuda policial al Poble Sec va ser indiscriminada i amb tints racistes
19 jul 2011
Felip Puig és un feixista!!!!
Sindicato Sindicat