Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
|
Notícies :: sanitat |
Cop d’estat sanitari a Girona?
|
|
per kart |
13 jul 2011
|
article extret de la revista cafe amb llet on s'apunta a la relacio entre càrrecs públics amb interessos privats. |
S’han tret las màscara i sembla que res els pugui aturar. El nomenament conegut aquest dissabte de l’ex-alcalde de Blanes, Josep Trias (CiU) i directiu de la Corporació de Salut Maresme i la Selva (CSMS) com a director territorial de Salut ho confirma: a la guerra per destruir la sanitat pública i convertir-la en el negoci d’uns pocs, el Govern de la Generalitat no tindrà miraments de cap tipus.
Per entendre l’escàndol que suposa aquest nomenament cal fer un petit repàs al sistema sanitari català. A Catalunya els serveis sanitaris estan –en una part important- concertats. Això vol dir que la Generalitat ‘subcontracta’ els serveis sanitaris a diverses empreses. La Generalitat dóna diners públics a empreses privades i semi-privades a canvi d’uns serveis concrets. Un cop feta la transferència dels diners els gestors poden fer i desfer. Però qui s’ocupa de veure si els serveis que presta l’empresa són de qualitat? Qui s’ocupa de mirar amb deteniment els números d’aquestes empreses que gestionen diners públics? Qui s’ocupa de veure que els gestors no fan trampes comptables per desviar diners? Qui s’ocupa de garantir que els gestors no aprofiten el seu poder per fer de la sanitat pública un gran negoci privat? Doncs bé, a partir d’ara el responsable de fer aquestes tasques és el doctor Josep Trias, qui porta dècades sent directiu de la CSMS. I no només això. El senyor Trias ocupa el lloc que ha deixat Joaquim Casanovas Lax qui, a la vegada, ha treballar molts anys com a directiu a la CSMS. I no només això, Casanovas Lax passa ara a ser el cap de Trias i escala posicions i passa a ser director gerent de l’ICS.
Resumint: a hores d’ara la Generalitat transfereix diners públics a empreses que el gestionen amb total llibertat i sense cap mena de control efectiu i sense que el ciutadà pugui exercir cap mena de control. Aquestes empreses privades no només es fan amb els contractes sinó que són elles mateixes les encarregades de controlar-se.
Mentre tot això passa els treballadors i usuaris de la sanitat a la zona de la CSMS s’enfronten a tota mena de retallades. Un exemple: els treballadors de la CSMS de les retallades imposades pels companys del senyor Trias fa temps que pregunten sense obtenir resposta:
* Quines són les despeses de representació de l’empresa? No contesten
* Quins són els sous dels directius i comandaments de la CSMS? No contesten
* Quina és la despesa associada a la gestió? No contesten
* Quins són els contractes amb els principals proveïdors de la CSMS i sacrificis que se’ls ha imposat? No contesten
* Quines obres s’han realitzat i on són els pressupostos? No contesten
* Quina és la despesa i inversions previstes en equips informàtics? NO contesten
* Quina és la despesa en màrqueting i comunicació? No contesten
* Quines són les relacions econòmiques amb la multinacional Consorci Hospitalari de Catalunya i amb BC Gest? No contesten
Mentre aquestes preguntes són ignorades pels directius, els treballadors s’enfronten a un ERO imminent i la retallada dels seus drets adquirits durant anys de lluita: adéu als dies d’assumptes personals, adéu a les pagues per objectius aconseguits. Hola a les reduccions salarials al marge del conveni o a l’augment del preu del menjador de 3,5 euros.
Per la seva banda, els ciutadans veuen, impotents com la retallada impulsada per aquestes empreses es materialitza en major temps d’espera als diversos serveis, la reducció de professionals disponibles, la manca d’ambulàncies, el tancament d’equipaments…
Qui defensa als ciutadans de Girona d’aquesta situació? Qui defensa als treballadors de la CSMS d’aquesta situació? Qui garanteix als ciutadans que els seus diners es fan servir per a infermeres i no per grans dispendis en màrqueting i sous milionaris? Doncs l’encarregat de fer-ho, a partir d’ara, és el senyor Josep Trias. El ciutadà ha perdut totalment el control sobre el seu sistema sanitari. Si fins ara el nostre sistema sanitari es regia per principis democràtics, el nomenament del doctor Trias és un cop d’estat ‘de facto’. És la total apropiació per certes èlits econòmiques dels recursos i infraestructures que són del poble i que paga el poble. Unes èlits que guanyen molts diners i que oculten sistemàticament informació al ciutadà. |
Mira també:
http://dempeusperlasalut.wordpress.com/2011/07/12/cop-d%E2%80%99estat-sanitari-a-girona/ |
This work is in the public domain |
Re: Cop d’estat sanitari a Girona?
|
per x |
14 jul 2011
|
Aquest país dóna pena. Més que nació sense estat, aquests l´han convertit en un CONCERT corrupte permanent i total amb diner públic (escoles, llars d´infants, sanitat, etc.)
Ens la estan fotent amb excuses insostenibles. I mentrestant, què fem?: Res digne d´interès per a parar i revertir la situació.
Potser amb el temps es veurà que anar-se´n tan ràpid de Pl. Catalunya fou un suïcidi. |
Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more