Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Batalla a Val Susa al Piemont Italià
29 jun 2011
La lluita contra el tren de alta velocitat (TAV). Un projecte europeu de milers de milions d'euros que desde fa 10 anys topa amb la resistència dels pobles del Val Susa (al Piemont, nord d'Itàlia).
RADIO_maddalena_da fotocopiare.jpg
NO TAV presidio.jpg
NO TAV inf.jpg
Cat.

La lluita contra el tren de alta velocitat (TAV), un projecte europeu de milers de milions d'euros que desde fa 10 anys topa amb la resistència dels pobles del Valle di Susa (al nord d'Itàlia) va viure ahir un dia de guerra. 2000 policies (grups d'èlit arribats desde tota Itàlia) contra 1000 resistents, recolzats per 7000 habitants de la Vall. Des de fa un mes centenars de NO-TAV ocupaven una gran part de la muntanya en la autoproclamada Libera Repubblica della Maddalena, acampant al lloc on es vol començar a excavar el primer túnel (la muntanya, a més, conté amiant i urani)
Un lloc salvatge plè de boscos , aigües i coves (habitades a la prehistòria) i que ja fou violat als anys 80 per la construcció d'una autopista fastigosa.
La ocupació va anar creixent dia a dia en dimensions i organització, amb menjadors, bar, activitats, una emissora de ràdio, construcció de barricades a tots els accessos, convertint-se en un malson pels governs italià i europeu...
L'atac militar d'ahir, dut a terme amb helicòpter, enormes excavadores i 2000 disparadors de gas CS, va acbar amb 80 policies ferits i 1000 NO_TAV grimpant per la muntanya sencera per l'únic, i quasi inaccessible, punt de fugida. Tot*s junt*s, després de mig dia de duríssima batalla i encara rebent trets de gas al bosc conseguiren baixar varis kilòmetres fins a la carretera nacional.
durant tot el dia les carreteres restaren bloquejades i a tota Itàlia va haver-hi manifestacions de solidaritat...
a tota la Vall se segueix vivint una situació de ràbia i es produeixen disturbis
"... s'ha perdut la batalla però no la guerra"
En aquests moments arriben noticies de que ja hi ha molta gent reunint-se un altre cop davant del lloc, controlat per molta policia...
seguims atent*s

"grimpant per les pedres de la muntanya en mig de tota aquesta gent mullada, agotada, enmig de la boira dels gasos, ajudant a la gent gran, he sentit que els trets de la policia, dirigits desde dalt pels fills de puta de l'helicópter, no només ens ferien a nosaltres, sino també a tota la muntanya, als seus arbres que en aquells moments ens protegien, a les seves antigues pedres..."


Cast.

La lucha contra el tren de alta velocidad (TAV), un proyecto europeo de miles de millones de euros que desde hace 10 años choca contra la resistencia de los pueblos del Valle di Susa, en el norte de Italia, vivió ayer un día de guerra, 2000 policías (grupos de élite llegados desde toda Italia) contra 1000 resistentes, apoyados por 7000 ciudadanos del valle.
Desde hace 1 mes centenares de "No Tav" ocupaban una larga parte del monte en la autoproclamada Libera Repubblica della Maddalena, acampando en el sitio donde quieren empezar la realización del primer túnel (esta montaña, además, contiene, por cierto, amianto e incluso uranio...).
Un lugar salvaje lleno de bosques, aguas y cuevas (que fueron pueblos en la prehistoria) y que ya fue violado en los años 80 por la construcción de una asquerosa autopista.
La ocupación fue creciendo cada día en dimensiones y organización, con comedores, bar, actividades, una emisora de radio, construcción de fuertes barricadas en todos los accesos, convirtiéndose en una pesadilla para los gobiernos italiano y europeo...
El ataque militar de ayer, llevado a cabo con helicóptero, enormes excavadoras y 2000 disparadores de gas CS, acabó con 80 policías heridos y 1000 "No Tav" subiendo la montaña entera por la única, aún que muy dura, vía de escape. Tod*s juntos después de medio día de durísima batalla y todavía recibiendo disparos de gases en el bosque, consiguieron bajar varios kilómetros otra vez hasta la carretera nacional. Durante todo el día todas la carreteras quedaron bloqueadas y en toda Italia hubo manifestaciones de solidaridad...en todo el Valle se sigue viviendo una situación de rabia y se producen disturbios... "...se perdió una batalla, pero no la guerra"...

En estos momentos llegan noticias de que ya hay un montón de peña reuniéndose otra vez en frente del sitio, controlado por mucha policía...
seguimos atent*s

"Subiendo por las piedras de la montaña en medio de toda esta gente mojada, agotada, en medio de una niebla de gases, ayudando a los mayores, sentí como los tiros de la policía, dirigidos desde arriba por los hijos de puta del helicóptero, no solo nos herían a nosotros, si no también a la montaña entera, a sus árboles que en este momento nos protegían, a sus antiguas piedras..."

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Batalla a Val Susa al Piemont Italià
29 jun 2011
El proper 1 de juliol de 2011 es tanca el servei de trens d'alta velocitat entre Albacete y Toledo. Fet que evidencia el fracàs d'una xarxa de trens d'alta velocitat inútil que només ha servit per llençar a les escombreries milers de diner públics.
Sindicato Sindicat