Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
[Bildu] >>> Primer el retrat del Borbó, ara també cau la policia de l'Estat
26 jun 2011
"Ens heu donat els vots i nosaltres us tornarem el poder popular perquè governeu". Aquesta és la filosofia de la formació abertzale Bildu, principal força municipal a Euskal Herria amb 123 alcaldies i una Diputació General, la de Guipúscoa. Han passat pocs dies des de la constitució dels ajuntaments, però Bildu ja ha començat a treballar.
ce8c6_Bildu_hace_alcaldia_San_Sebastian.jpg
Rapidesa i eficàcia: el retrat del rei espanyol ja ha desaparegut de l'Ajuntament de Donosti i ara Bildu ha posat fil a l'agulla per reduir la presència de les forces d'ocupació espanyoles: Guàrdia Civil, policia espanyola i exèrcit.
Ho ha confirmat aquest dissabte, el secretari general d'EA i portaveu de la coalició abertzale, Pello Urizar, que ha manifestat que "la majoria social d'Euskal Herria no se sent identificada ni per les Forces de Seguretat de l'Estat ni per l'Exèrcit" i ha dit que Bildu apostarà perquè se'n vagin tornant a casa "amb tranquil·litat".

"Tenim clar que, en l'aposta de Bildu per la sobirania nacional d'Euskal Herria, la presència de les Forces de Seguretat de l'Estat s'ha d'anar relativitzant i disminuint", ha defensat Urizar, que ha defensat que la situació normal seria "que en els ajuntaments d'Euskal Herria no hi hagi la fotografia del Rei", una cosa que "la societat viu amb normalitat".

"Ens heu donat els vots i nosaltres us tornarem el poder popular perquè governeu"

L'alternativa abertzale, d'esquerres i sobiranista és sens dubte la principal força municipal en els quatre territoris i la seva proposta política. Els seus 123 alcaldies i els seus més de 1.100 regidors transformaran d'arrel les institucions més properes als ciutadans. Aquest és el compromís que ha adquirit. Bildu ha estat l'única força d'acordar la governabilitat en diferents municipis en clau de canvi polític i institucional, sumant més forces als resultats immillorables del 22 de maig.

El 22 de maig va demostrar la necessitat de canvi amb majúscules que reclama el poble basc mentre les forces espanyolistes representades per UPN, PP, PSN i PSE segueixen al front del no; no al canvi polític, institucional i social, enrocant-se en les aliances i receptes caduques per entorpir. Només els queda la trinxera del bloqueig que no condueix enlloc.
Comença doncs un nou escenari institucional en clau de canvi, de punt final a la il·legalització, de punt final a les receptes repressives, de punt final a la negació de drets i de punt final a la negació del dret a decidir. En conseqüència, un nou escenari institucional on la pincipal tasca de Bildu, amb caràcter d'urgència, serà avançar en la consecució d'un escenari democràtic per al país.

En aquest sentit, la bandera democràtica de Bildu serà la defensa de tots els drets civils i polítics, la defensa d'un escenari on totes les formacions puguin actuar en igualtat de condicions i, en conseqüència, la defensa de la legalització sense demora de Sortu, la defensa d'una solució definitiva per als presos i per a totes les víctimes en general.

L'altre gran eix d'actuació de la coalició Bildu estarà dirigit a abordar un projecte de canvi econòmic i social progressista poble a poble, obrint les portes de bat a bat a la participació ciutadana. I tal com ja ha demostrat, Bildu s'ha posat a la tasca sense més dilacions en totes les institucions on té l'alcaldia o té una representació.

VÍDEO:
http://www.youtube.com/watch?v=EumS6Tzj5vs
Mira també:
http://www.llibertat.cat/content/view/13173/1/

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more