Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
El Claustre de la UB diu prou!
21 jun 2011
Després de setmanes de recollida de signatures per aconseguir la celebració d’un Claustre extraordinari a la UB, aquest es va celebrar el dia 16 de juny, per la intervenció final del rector que el va convocar amb el únic punt del dia que estudiants i treballadors demanàvem: “Posicionament de la UB enfront les retallades de la Generalitat“.
En aquest sentit, els sindicats de treballadors i d’estudiants ens vam posar mans a la obra per elaborar unaresolució que servís com a posicionament de tot el claustre. En aquesta resolució tant treballadors com estudiants vam tenir clar que les reivindicacions que s’havien d’incloure eren les mateixes que estaven duent a terme des de les Assemblees de facultat i des de les ocupacions de les tres biblioteques de: Raval, Medicina i Biologia.

La resolució va estar aprovada per 75 vots a favor, 20 en contra, 17 abstencions i 2 vots nuls. El que implica que el rector haurà de replantejar la seva actitud a l’hora de dur a terme les negociacions amb la generalitat per que l’òrgan més representatiu de la Universitat de Barcelona, el claustre, en la resolució aprovada es manifesta en contra de les retallades.

Resolució del Claustre

Les retallades que ha anunciat el Govern de la Generalitat, pel que fa als recursos destinats a les universitats, implicaran, en cas que es duguin a terme, un deteriorament indefensable de l’ensenyament i de la societat, deteriorament que es produirà justament en ple procés d’implantació dels nous plans d’estudis pel fet de no disposar dels recursos necessaris, la qual cosa serà, sinó una burla, un fracàs estrepitós. En cas que hagi d’haver-hi retallades, cal que s’apliquin a partides prescindibles, perquè una societat amb una universtat pública en declivi és un país sense futur.

Per tot el que s’ha exposat, instem el rector de la Universitat de Barcelona, Dr. Dídac Ramírez, que comuniqui a la Generalitat de Catalunya el següent:

- L’oposició a les propostes governamentals de retallades als serveis públics, i en concret, a la Universitat de Barcelona i a la resta d’universitats públiques catalanes.

- La congelació de les taxes universitàries per al curs 2011-2012.

El Claustre de la Universitat de Barcelona, reunit el 16 de juny, resol exigir el que s’exposa tot seguit:

1. Cap acomiadament i renovació de tots els contractes i nomenaments que són necessaris per dur a terme una docència i una recerca de qualitat, així com per garantir la continuïtat de les tasques de serveis, administratives i tècniques.

2. El manteniment i el respecte de tots els drets que han conquerit els treballadors i treballadores de la Universitats de Barcelona.

3. Que no s’incrementin les taxes universitàries per al curs 2011-2012. 4. Disminució dels complements per als membres de l’equip directiu i càrrecs de confiança, i de les dietes, i reducció d’alts càrrecs i personal de confiança.

5. Que es garanteixin les condicions adequades per al desenvolupament de l’avaluació continuada de qualitat.

6. Que es garanteixi un sistema de recuperació de l’avaluació.

7. Publicitació del Pla de dedicació del professorat (PDA). Cal donar a conèixer la distribució de càrrega docent entre el professorat. Aquesta informació ha de ser pública
Mira també:
http://www.aep.cat/ecosocioub/?p=65

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El Claustre de la UB diu prou!
21 jun 2011
Entre tots aturarem les retallades, el parlament i el que faci falta
Colera camping CNT