Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: antifeixisme : globalització neoliberal : corrupció i poder : criminalització i repressió : educació i societat
Carod Rovira i el 15M,opinió...
18 jun 2011
Uns centenars, milers de’espanyols, s’han indignat, sembla. Això està bé, suposo. Sent espanyols, motius per indignar-se no és pas que els en faltin. Si jo fos espanyol, cosa que no és el cas, també estaria indignat. El que passa és que, posats a fer, m’hi hauria posat una mica abans, sis segles abans, posem per cas. L’època dels reis dits “catòlics”, per posar un exemple, no fóra un mal començament. Aquella època de pràctiques sexuals innovadores, “tanto monta, monta tanto”, o sigui, ara l’un, ara l’altre, donava per a molt, per a tenir molt motius d’indignació. Però, no. Es veu que no devia ser prou...
Ara, els indignats espanyols, han ocupat places d’Espanya i, en un gest d’internacionalisme inusitat, també dels Països Catalans. Han plantat aquí les seves tendes, han pintat les seves pancartes majoritàriament en castellà i s’han expressat públicament en aquest idioma, això sí “para que nos entendamos todos”, “para no hacer divisiones entre nosotros” i “para no dejar entrar el nacionalismo en la acampada”. Lògicament, el que ells entenen per nacionalisme, és a dir, el català. El seu, l’espanyol, el “normal”, aquest no cal fer cap debat perquè hi entri, perquè ja hi és dins, perfectament instal·lat, des del començament.
Ja toca prou els pebrots que algú ocupi el centre simbòlic del país, com perquè, a més, haguem de suportar amb normalitat insults com els que hem pogut veure i llegir aquests dies per part dels anomenats “indignats”. Han fet servir els jardins públics com a urinari, han pintat el monument al President Macià i han donat una imatge del país marginal, xavacana i basta. Potser es tractava d’això, ben mirat... Aquesta és la Catalunya que volem?
L’atac i l’insult als diputats n’ha estat la cirereta del pastís. Qui coi s’han cregut que són aquesta gent? Quina legitimació democràtica tenen? Tinc, pels membres del Parlament, el respecte que em mereix el fet que és el poble de Catalunya qui els ha votat, més enllà de la meva simpatia ideològica i personal cap a alguns d’ells. Però on aquesta gent ha arribat ja passa de tacar d’oli.
Quina credibilitat té la indignació d’una gent, la meitat dels quals està contra el dret d’autodeterminació? Com s’ha d’entendre que Falange Espanola s’hagi adherit formalment a les concentracions? És cert, com s’apunta en alguns àmbits, que entre els indignats, des del principi, al costat de molta gent jove i de bona fe, hi ha alguns infiltrats que són agents del CNI i que tenen com a objectiu donar internacionalment la imatge negativa al món que s’està donant de Catalunya? Com s’han d’entendre les mostres de rebuig a les banderes catalanes, estelades i a l’ús del català, (a Ca-ta-lu-nya!!!) que s’han produït al centre neuràlgic de la capital catalana? Quin cony d’indignació és aquesta?
Tenen, els espanyols, tot el dret del món a indignar-se. Però si volen fer-ho, com a espanyols, el millor és que no s’equivoquin en el mapa i es manifestin, s’indignin, es pixin, pintin, escridassin i insultin, allà on els correspon: al seu país. Al capdavall, tampoc no és tan lluny i està ben comunicat. Aquest internacionalisme progre, que va d’apàtrida, d’anacional, de cosmopolita, quan s’expressa en el marc d’una nació no normalitzada políticament, no fa res més que el joc al nacionalisme dominant: l’espanyol, “por supuesto”. Prou, doncs, de complicitats ingènues i de fer el babau amb aquesta indignació de pacotilla.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Carod Rovira i el 15M,opinió...
18 jun 2011
Señor Carod, deje de escribir estupideces.Quien está haciendo el juego al estado español es usted y todos esos politicuchos que ahora tienen miedo de que el pueblo se esté levantando y empiece a opinar politicamente, porque si, este es un movimiento apartidista pero muy politico, mucho mas de lo que representais todo ese conglomerado de partidos politicos que representan al estado español y a Catalunya. Entre el movimiento se habla Catalan, Castellano y lo que nos de la gana.Personalmente creo en el derecho de autodeterminación de los pueblos, pero... para nada creo en el camino pro sistema de un partido como el suyo, un partido capitalista igual que los partidos españoles.Y en ese aspecto si, tanto monta, monta tanto! la misma mierda es! Nos indignamos en castellano , en catalan, griego, ingles y lo que haga falta.Si!, es un movimiento internacionalista y como tal se extiende, por favor, deje de intoxicar y hacerle el juego a los poderosos partidos del estado español, PSOE-PP y el resto. Deje de decir estupideces de una vez, su discurso politico es nefasto, caduco y aburrido. Y como ya dijo nuestro querido Miquel Martí i Pol; LA NOSTRA ESTIRP ES DE TITANS!!
Re: Carod Rovira i el 15M,opinió...
18 jun 2011
quina credibilitat te un senyor, ex-seminarista, aragonès, vividor de politica, que arriva a la cupula dirigent d'un partir burges, de la ma de la Pili Rahola i el Colom coix, per donar lliçons a qui no diu 'amen' a l'interclassisme quatribarrat?
Amb liders carismatics con en Mossen Carod, Quetelunyeee es passarà encara molt segles a la fresca, a l'ombra dels lleons del Congreso de diPUTAdos...
Re: Carod Rovira i el 15M,opinió...
18 jun 2011
de quina font està extreta aquesta suposada opinió d'en Carod? El text originari on s'ha publicat???
Re: Carod Rovira i el 15M,opinió...
18 jun 2011
aquesta publicacio la fet el puig usan el meu nom, sempre m, ha tingut enveja com que el meu para era el que era, i el seu no, ja de petit me volia fer mal a mi i al meu germa apeles, cada vegada se sembla mes al noi de la taronge mecanica, el bat de beisbol i la seva sonrisa le delata, es un feixista. PUIG DIMISSIO. CAROD PRESIDENT.
Re: Carod Rovira i el 15M,opinió...
18 jun 2011
Qui collons t'has cregut que ets, Carallot Cadira, per dictaminar en quin idioma s'ha d'expressar la gent, si en català a Islàndia, en esperanto a Ucrània o en bereber a Guatemala, desgraciat? AGAFA ELS PODRITS 6.000 EUROS AL MES DE SOU DE STA. TECLA (pel teu putu morru) I CALLA D'UNA VEGADA, ASSASSÍ DE MERDA!!!

Sí A-S-S-A-S-S-Í i defensor d'assassins, del fatxa del Macià i dels jesuïtes del tret al clatell. Unaltre vegada amb la cantarella de "Mireu bé el mapa", oi? No importa una merda la vida de CINC NENES I NENS, el què importa és què "Vic no és Espanya" (i Disneylàndia no és Liliput, no et fot!!). No importa el patiment de 5 milions d'aturats sols a "Espanya", el què importa és què a Pl. Catalunya (també, que no sols), la gent parli la llengua del guàrdia civil de ton pare, oi desgraciat, burgès capitalista de merda...? Vés si havéssis hagut de pencar una sola jornada de vuit hores en ta puta vida, cabró.
Re: Carod Rovira i el 15M,opinió...
18 jun 2011
carallod, el teu pare era un guàrdia civil però el meu un suicida alcoholitzat
Re: Carod Rovira i el 15M,opinió...
20 jun 2011
¿Dónde están ahora los comunicados d'Endavant o la CUP? ¿Se os ha comido la lengua el gato? ¿O es que opináis lo mismo que el nazionalista de Carod?
Siempre echando pestes de que en indybcn os marginaban y ahora que él tema os afecta directamente, no decís ni pío!!
Vaya panda de payasos, menos mal que cada día la gente se va dando cuenta de quién sois en realidad y qué es lo que queréis.
Re: Carod Rovira i el 15M,opinió...
20 jun 2011
Endavant, les CUP i Cajei animen a la gent a participar en les convocatòries. No sé perquè vols relacionar-los amb el Carod. Em sembla absurd que vulguis minoritzar el moviment menyspreant els indepes i no, per exemple, els de C's , UPyD, stalinistes, troskos, passotes oportunistes...
Re: Carod Rovira i el 15M,opinió...
21 jun 2011
oye la web de Ciuddadnos UPyD está tres clics a la derecha, la de PxC 5 a la derecha, la de SAIN 15 a la extrema derecha, heil
Re: Carod Rovira i el 15M,opinió...
21 jun 2011
oye la web de Ciuddadnos UPyD está tres clics a la derecha, la de PxC 5 a la derecha, la de SAIN 15 a la extrema derecha, heil
Re: Carod Rovira i el 15M,opinió...
21 jun 2011
Per a l'"escalivat" (quina capacitat d'anàlisi!) q signa "per a Neng"

Racó Català i, sobretot, Estat Català, estan tan a l'extrema dreta, que et faltarà pantalla, termostat!!
Sindicat Terrassa