Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
L'Acampadabcn cita ara l'autodeterminació de Catalunya només a la versió en català (!!!)
17 jun 2011
Penja una nova versió del document on només admet el cas català al PDF en llengua catalana · A la versió inicial del document 'Primeres mesures per a una vida digna' n'havia eliminat les referències al cas català en els dos idiomes
acampadabcn-autodeterminacio-document.jpeg
Embolica que fa fort. Aquest divendres l'Acampadabcn publicava en català i en castellà el seu document "Primeres mesures per a una vida digna" que substitueix l'antic "document de mínims" dels "indignats" on reconeixia el dret d'autodeterminació després d'haver mutilat el text aprovat diverses vegades amb tota mena d'entrebancs per la seva mateixa assemblea per eliminar-ne les referències a Catalunya. A la tarda però ha aparegut penjat al servidor de l'Acampadabcn una versió diferent del mateix document, també en català i en castellà. La diferència és que a la versió catalana sí que hi apareix el text literal que va validar l'assemblea "Reconeixement del dret a l'autodeterminació de tots els pobles del món, tal com reconeix la Carta de les Nacions Unides i, per tant, del poble català", mentre que la versió en castellà continua estant censurat pel redactor del text i hi manca la referència al cas català.

Podeu consultar els 4 PDFs en qüestió, penjats tots ells al servidor de l'Acampadabcn:1a versió en català

Reconeixement del dret d'autodeterminació de tots els pobles.

1a versió en castellà

Reconocimiento del derecho de autodeterminación de todos los pueblos.2a versió en català

Reconeixement del dret d'autodeterminació de tots els pobles del món, tal com recull la carta de les Nacions Unides, i per tant el del poble català.

2a versió en castellà

Reconocimiento del derecho de autodeterminación de todos los pueblos.Dels 4 documents en qüestió, només el de la segona versió en català conté el text aprovat diverses vegades per l'assemblea dels "indignats" de l'Acampadabcn. Els altres tres, tant la versió que es va pujar originalment en les dues llengües com la nova versió castellana, contenen el text mutilat que cita el dret d'autodeterminació genèric per a tots els pobles.A part el document penjat inicialment, que no cita Catalunya en cap de les dues llengües, duu el logotip oficial de l'Acampadabcn i el signa la Comissió de Comunicació, mentre que la nova versió, que cita Catalunya al document en llengua catalana i no ho fa a la castellana, no hi apareix cap logotip ni el signa ningú.
Mira també:
http://www.racocatala.cat/noticia/26585/lacampadabcn-cita-ara-lautodeterminacio-catalunya-nomes-versio-catala

This work is in the public domain

Comentaris

Re: L'Acampadabcn cita ara l'autodeterminació de Catalunya només a la versió en català (!!!)
17 jun 2011
M'encanten els traductors "ideològics" que utilitzen alguns XDDD no té cap tipus de sentit que:

1) una comissió d'unes persones (amb gent d'extrema dreta d'UPyD al capdavant) es vulgui saltar una decisió aprovada en assemblea, i

2) Que la traducció de llengües modifiqui els continguts. Les llengües estan per entendre's, i quantes més millor, no per oferir versions DIFERENTS.


Continuo pensant que el que està passant és extremadament greu, que si això és el model de democràcia participativa que oferim com alternativa casi que em quedo amb l'original. Quina estafa!


PS: d'altra banda, Qui decideix (estem en el mateix) i en nom de qui condemnar la revolta social d'ahir als carrers de Barcelona? al meu barri ningú ha discutit això, i no sé a quins s'ha fet... en nom de qui parlen, de TOTS els indignats? o potser només dels que MANEGUEN amb certs interessos aquest moviment?¿?¿?
Re: L'Acampadabcn cita ara l'autodeterminació de Catalunya només a la versió en català (!!!)
17 jun 2011
Surrealista tot plegat. I ja no és una qüestió de que alguns es facin pesats amb aquest tema sinó que malgrat em sapiga greu tenen tota la raó.

Adverteixo que el dret de l'autodeterminació dels pobles dins les meves prioritats segurament es deu trobar en posicions molt poc prioritàries comparats amb d'altres drets, però en tant que dret ha de tenir la mateixa consideració.

Tal com s'està portant aquest tema s'està donant un exemple nefast per qualsevol model de democràcia directa que vulguem defensar. Aquest és un tema decidit en assemblea i punt, i decidit agradi o no agradi amb un redactat concret i no en el que li doni la gana al que redacta això. Que va passar una sèrie de filtres vergonyosos davant l'alegria amb que s'aprovaven d'altres temes demostrant un criteri molt esbiaixat segons el tema tractat.

El que representa l'acampada bcn no es mereix aquest ridícul o al final és per plantejar-se realment que si que tenen raó alguns en afirmar que algú està especialment interesat en boicotejar aquest tema concret.

Prou manipulacions d'una vegada pel bé de la democràcia que diem representar. Respecteu les decissions de l'assemblea o no respectem cap i ens passem tot aquest text per les parts més baixes.

Seriositat si us plau
Re: L'Acampadabcn cita ara l'autodeterminació de Catalunya només a la versió en català (!!!)
17 jun 2011
Que pessats que sou els nacionalistes! El text està igual tant en una llengua com en l'altra. Per altra banda no entenc perquè us amoïna tant allò ja que no es tracta d'un moviment nacionalista.
Re: L'Acampadabcn cita ara l'autodeterminació de Catalunya només a la versió en català (!!!)
17 jun 2011
i pel que no s'ho cregui :
http://acampadabcn.files.wordpress.com/2011/06/primeras-medidas-para-una

(per buscar una paraula a un document pdf s'ha de teclejar aquesta a una capseta que hi ha a la barra d'eines de dalt, i després s'ha de clicar a una fletxeta negra que hi ha al costat i posar el ratolí sobre "buscar al PDF actual" que surt al menú desplegable)
Re: L'Acampadabcn cita ara l'autodeterminació de Catalunya només a la versió en català (!!!)
17 jun 2011
Com es nota que s'els esta caien a sobre la bastida quatribarrada que tants anys els hi ha costat aixecar al voltant de CiU i ara es posen neguitosos amb la 'chupada de plano' interetnica, multiculti i ciutadana del 15M! Que aprofitin per deixar de mirar-se el seu melic, que canviin el xip quatribarrat monocolor per una tarjeta de video policromatica! El mon es ple de color, a banda dels de la senyera patria!
Re: L'Acampadabcn cita ara l'autodeterminació de Catalunya només a la versió en català (!!!)
17 jun 2011
Nos dicen que el derecho a la autodeterminación (que puede implicar "sí" o "no") es nacionalista. Y negarlo no lo es, claro.....
Iros a la mierda españoles asquerosos
Re: L'Acampadabcn cita ara l'autodeterminació de Catalunya només a la versió en català (!!!)
18 jun 2011
Blue is the color: hi ha alguna societat que no sigui interètnica? Saps que el multiculturalisme no és més que la versió bonrotllista del neoracisme culturalista, que essencialitza les cultures (això que tu pretens rebutjar) en termes de compartiments-estanc i que, per tant, racialitza les relacions socials? I saps que com més multiculturalisme invoques més invisibilitzes la lluita de classes? I saps, xicot espanyolista i racista, que la cultura és el nom que prenen les relacions de classe, com deia Gramsci? I que la societat catalana està feta, com totes les altres, de gent que prové de totes les bandes? I que la senyera és un color, com els altres deu mil colors del món? Vés-te'n a les teves festetes de la "diversidad no-nacionalista" on els miserabilitzats són consagrats a cuinar folklòricament i amablement falafel mentre els 200 estats del món esclafen les 10.000 societats del món.
Re: L'Acampadabcn cita ara l'autodeterminació de Catalunya només a la versió en català (!!!)
18 jun 2011
Una cosa, a mi me la suden els indepes, pero un cosa és certa, nosaltres amb 5.000 persones com a molt estem molt pujats de fums... i ells van treure 200-300.000 persones al carrer com a mínim. Crec que hi ha massa xulo...
Re: L'Acampadabcn cita ara l'autodeterminació de Catalunya només a la versió en català (!!!)
18 jun 2011
Esteu obssessionats en veure feixisme per tot arreu, sota les pedres, volant pels arires, a la sopa... L'anti-nacionalisme llibertari ho confoneu amb el supossat "anti-nacionalisme" espanyolista, com si les causes fossin les mateixes. Com si l'anticapitalisme de Mussolini, la Falange "autèntica" o Hitler fos l'anticapitalsime llibertari. Com si l'anti-estatalisme llibertari tingués una puta merda a veure amb l'anti-estatalisme de Milton Friedmann & The Chicago Boys featuring Sala Martin & Laporta...

Tot i tothom és feixisme o feixista. El nas és feixista, el cul és feixista, la polla és feixista, les mamelles són feixistes, els qui denuncien els discursos essencialistes són feixistes, els qui diuen que científicament està demsotrat què no hi ha races, són feixistes, els qui diem què ja n'hi ha prou amb 200 estats, ja hi ha prou feina a enderrocar-los, són feixistes, els qui per comptes de 10.000 societats "ètniques" voldrien milions d'associacions lliures o milions de "Marinaledas", són feixistes... EXCEPTE ELS HEREUS D'HERIBERTA BARRUERA, DENCÀS I ELS GERMANS BADIA... aquests són l'últim baluard de la revolució.

La cultura dominant, desgraciadament ho comprovem, és la cultura de la classe dominant: EL NAZI-ONANISME (en qualsevol de les seves variants)
Re: L'Acampadabcn cita ara l'autodeterminació de Catalunya només a la versió en català (!!!)
18 jun 2011
lo dit, estan posant-se neguitosos per les succesives 'xucladetas de plano': des del 11 de setembre de 2001, cada cop que basteixen una grossa tipus 'timbalers del bruc 2.0' succeix alguna cosa que els destroça el xiringuito:
Bin Laden, Alavedres, Copa del Mon de futbol...
Impossible evitar que et recordin a la mare dolenta del judici del rei Salomó: la que deia si el nado no ha de esser el 'MEU' nadó -quatribarrrat, interclassista i etnocentric- ...mateu-lo!
Re: L'Acampadabcn cita ara l'autodeterminació de Catalunya només a la versió en català (!!!)
18 jun 2011
Hey, Western-Union Man (send a Telegram) ;-)
Molt bona la metàfora... (o, desgraciadament, no tan "metàfora")
Re: L'Acampadabcn cita ara l'autodeterminació de Catalunya només a la versió en català (!!!)
18 jun 2011
Ara, 18j 21h, si q está en amdos idiomes (cas catala). Sido no vol dir que demás Ho hagin tornat a canviar. Per a confiar en aquesta gent.
Re: L'Acampadabcn cita ara l'autodeterminació de Catalunya només a la versió en català (!!!)
20 jun 2011
FRanciscoooo
Sindicat Terrassa