Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
Associación Voces contra el Terrorismo posa una querella contra Brams a l'Audiència Nacional
10 jun 2011
MADRID, 9 juny (EUROPA PRESS) -

L'associació Voces contra el Terrorismo (VCT) ha presentat una querella a l'Audiència Nacional contra el grup de rock Brams en considerar que en una cançó sobre un atemptat contra el periodista Federico Jiménez Losantos constitueix un delicte d'humiliació a les víctimes del terrorisme.
Brams1.jpg
En concret, en una de les estrofes sobre l'acció terrorista que Terra Lliure va cometre contra l'informador es diu textualment: "Amb una sola bala, haurem guanyat la guerra".

En un comunicat, l'associació de víctimes assegura que seguirà exigint l'aplicació de l'actual legislació penal, que persegueix "el menyspreu i la humiliació a les víctimes". "Denunciarem als que emparant-se en la llibertat d'expressió utilitzin la música i la cultura en les seves diferents formes per insultar i menysprear als qui han patit la xacra del terror", assegura.
---

A LIBERTAD DIGITAL:


LIBERTAD DIGITAL

El grupo de rock en catalán Brams ha incluído en su último disco Oferta de diáleg, una canción en la que recuerda y celebra el atentado a Federico Jiménez Losantos: "Llevas una perla en la rodilla", dicen en la última estrofa en referencia a la bala que disparó al periodista un terrorista de Terra Lliure, organización con la que se identifican plenamente en los dos últimos versos: "Con una sola bala, habremos ganado la guerra".

La canción, titulada Inauguración, simula que se va dedicar una plaza a Jiménez Losantos, al que en unas estrofas pretendidamente irónicas llaman "héroe nacional de los Países Catalanes" y citan entre sus méritos "acabar siendo el referente que guía el periodismo del imperio".

Es la segunda canción polémica que se ha destapado en los últimos días, tras la del grupo punk Islam que hablaba en una de sus canciones de "matar a Pilar Rahola con un gato de escayola". El episodio llevó incluso a dotar a la columnista catalana de protección policial.

Un "clásico" del rock independentista

Brams es uno de los grupos "clásicos" del rock en catalán más radical e independentista y ya en otras ocasiones sus letras han resultado polémicas, como cuando publicaron una dedicada al Rey con el gráfico título Cuando te imagino cagando.

Su carrera se desarrolló entre el año 2000 y el 2005, con una vuelta a la actividad para conmemorar los 20 años del grupo en 2010 que se ha convertido en una nueva etapa y que supuso la publicación de el disco Oferta de diálogo en el mes de abril de este año.

Las letras y la actitud de Brams siempre han sido "ejemplares" dentro del más radical independentismo catalán, por supuesto, partidarios del plan imperialista de los llamados Països Catalans y con la aceptación explícita de la violencia como un medio legítimo dentro de la batalla política, como en la canción Tir al feixista:

Apunta, dispara, vuelve a cargar

Practicaremos el tiro al fascista

Hasta que no quede ni uno

Pese a este historial, Brams fue uno de los grupos musicales que actuaron en la celebración del último título de la Liga de Campeones obtenido por el Barcelona. Lo hicieron en el Camp Nou ante 90.000 espectadores y luciendo banderas independentistas.

En política

Y por si todavía no quedaban claras sus preferencias políticas, el cantante y letrista del grupo, Francesc Ribera 'Titot', figuraba en el número 3 de la candidatura del partido CUP por su villa natal, Berga (Barcelona).

El CUP, que ha recibido el apoyo de muchos personajes de este rock en catalán, se define a sí mismo como "una organización política asamblearia de alcance nacional, que se está en los Países Catalanes y que trabaja por un país independiente, socialista, ecológicamente sostenible, territorialmente equilibrado y desligado de las formas de dominación patriarcales".
Mira també:
http://www.europapress.es/nacional/noticia-voces-contra-terrorismo-querella-contra-grupo-musical-brams-menospreciar-victimas-te
http://www.libertaddigital.com/sociedad/2011-06-08/un-grupo-de-rock-en-catalan-celebra-el-atentando-a-jimenez-losantos-12764260

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Associación Voces contra el Terrorismo posa una querella contra Brams a l'Audiència Nacional
10 jun 2011
Lletra de la cançó en qüestió:

Senyores i senyors, alcalde, regidors:
jo això mai no ho he fet i no en tinc traça,
però em va fer molt feliç que se m'escollís
per fer inauguració d'aquesta plaça.

I a part que ha millorat per la gent del veïnat
serveixi això per fer un gran homenatge
i posar-li per nom, com ja sabrà tothom,
el d'un insigne i magne personatge.

Estela intel·lectual, cronista magistral,
gran referent del medi radiofònic,
demòcrata il·lustrat, vós sempre heu destacat
per la recerca d'un ambient harmònic.

Sou, Federico, gran entre els grans,
heroi nacional dels Països Catalans.
Sense vós segur, segur, segur, segur,
segur que no seríem tants.

I el mèrit no és només pixar fora de test
i fer-ho des de dalt del presbiteri,
sinó acabar sent el líder referent
que guia el periodisme de l'imperi.

Potser no en sou conscient però, pel que es va veient,
si persistiu en un treball tan noble,
com en Jaume I acabareu també
tenint algun carrer a cada poble.

I dueu al genoll una perla
que confirmarà arreu del món
la fama d'estalviadors
que tenim la gent d'aquesta terra,
que amb una sola bala
haurem guanyat la guerra.
Re: Associación Voces contra el Terrorismo posa una querella contra Brams a l'Audiència Nacional
10 jun 2011
El millor d'aquesta gent de l'extrema dreta són perles com aquesta:

"Su carrera se desarrolló entre el año 2000 y el 2005, con una vuelta a la actividad para conmemorar los 20 años del grupo en 2010"

En fi...
Què és VCT? Qui és el sr. Alcaraz?
10 jun 2011
Modificat: 11:56:44
AVT Alcaraz.jpg
AVT Álcaraz i Ynestrillas.jpg
AVT.jpg
La querella a l'Audiència Nacional contra Brams la posa l'associació d'extrema dreta "Voces contra el Terrorsimo" (VCT), que s'autodenomina associació de víctimes del terrorisme.

VCT està liderada per Francisco José Álcaraz, una de les cares visibles de la instrumentalització del conflicte basc en benefici del PP. Fins el 2008 va presidir l'AVT, a la qual ara acusa de tèbia.

La utilització que va fer de l'AVT per satisfer interessos personals i enriquir-se i col·locar la família li va valdre la crítica d'altres membres del sector ultra com Daniel Portero (veure 2on enllaç).

És coneguda la seva afició a criticar de manera sagnant aquelles víctims que no combreguen amb la seva ideologia fanatitzada: familiars de l'11-M, familiars d'ertzaines morts al País Basc... (veure 1er enllaç)

Alcaraz és també una de les estrelles de l'extrema dreta mediàtica (Veo7, Intereconomia, EsRadio...) i amic personal i admirador del delinqüent feixista Ricardo Sáenz de Ynestrillas. Ynestrillas és fill d'un militar colpista mort per ETA i, ja abans de la mort del seu pare, practicava el terrorisme al grup "Legión de San Miguel Arcángel". L'any 1989 va participar en l'assassinat de Josu Muguruza (HB) segons confessió del propi Ángel Duce, condemnat pels fets. Però contra l'allau de proves i la lògica, va ser absolt. El 2001 el Tribunal Suprem va confirmar la condemna de 7 anys de presó per Ynestrillas per tirotejar anys abans un camell que no li va voler fiar.

VCT és un instrument d'un individu que es mou únicament amb la finalitat de castigar la dissidència política. Fixeu-vos (primera foto) que el dia de l'excarceració del pres basc Gatza duia un cartell amb el lema "Vascongadas es España". Respectable, però ni víctimes ni hòstties: 100% política.

Lògicament mai veureu aquesta assosiació ni el seu fuhrer denunciant les lletres de Division 250, Batallón de Castigo, Estirpe Imperial o similars. Tampoc tindran mai una paraula pels centenars de morts pel terrorisme feixista a casa nostra i arreu de l'Estat. Lògic, seria molt lleig posar-se amb els "camaradas" com Ynestrillas. Gos no sol mossegar gos.
Mira també:
http://www.publico.es/espana/235869/alcaraz-descalifica-a-la-viuda-de-puelles
http://www.lukor.com/not-esp/terrorismo/0610/18175332.htm
Re: Associación Voces contra el Terrorismo posa una querella contra Brams a l'Audiència Nacional
10 jun 2011
Estat Espanyol:

estat campió en protar grups d'esquerres i/o independentistes als seus tribunals d'excepció mentre els grups neonazis campen lliurement al seu gust.

I li diuen democràcia...

Independència i socialisme!

PS: Aquí la cançó:
http://www.youtube.com/watch?v=GFfsjXn5O50
Re: Associación Voces contra el Terrorismo posa una querella contra Brams a l'Audiència Nacional
10 jun 2011
Vinga, nanos,... ben aviat, discs de platí i àurea martiriològica d'herois nazionals. Ara que governen l'ala dreta de la vostra ideologia, podríeu cnatar quelcom semblant a "Imma Mayol, bufa'm el flaviol", igual q el Gavaldà amb l'heroic i ultra-radical i mega-antisistema "Marta Ferrussola, toca'm la titola"... I, com ell, a TV 3 per cent, us donaran un programet - cony-curs per fer de preentadors. TOT ÉS LA MATEIXA MERDA RETROALIMENTANT-SE: NAZIONANISME ROJIGUALDO O QUADRIBARRAT. No sabeu viure (ni deixar viure) l'un sense l'altre.
Re: Associación Voces contra el Terrorismo posa una querella contra Brams a l'Audiència Nacional
10 jun 2011
Tanto coimentario estupido y manipulador (no todos) con la escusa de la independencia y con el fin de dividir, y esta noticia a todas luces importante para los que sientan catalunya, y no hay casi comentarios.

PD. no hagais caso de las polemicas que se generan muchas veces en indymedia, como veis son traidas por AGENTES externos, nunca mejor dicho
Re: Associación Voces contra el Terrorismo posa una querella contra Brams a l'Audiència Nacional
10 jun 2011
En català, si us plau!
Re: Associación Voces contra el Terrorismo posa una querella contra Brams a l'Audiència Nacional
11 jun 2011
No ens diras tu el que hem de dir o no dir!
Els indepes estem alla on hem d'estar.
Es molt sospitós el teu comentari dient-nos el que em de fer i que fa pudor a intoxicació per generar mal rollo.
Si et sembla malament, digues el que penses, pero no cridis als indepes per generar marro.
I tu? On ets?
No seras tu el poli.

FDra intoxicadors de IMC!
Unitat d'accio!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more