Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: xarxa i llibertat
Taller de navegació Internet anònima, diumenge a les 11:30 en Can Masdeu
23 mai 2011
Quan naveguem per Internet deixem rastres a tot arreu: al ordinador que fem servir, a les pàgines web que visitem, etc. Aquestes informacions permeten saber el què fem i des de quina màquina ho fem.

Som conscients de la importància de les noves tecnologies en les nostres vides i en les nostres lluites. Però no volem tampoc adherir-nos a la visió totalitària proposada pels grans negoci de la web 2.0: Facebook, Google, etc. que volen fer de nosaltres individus totalment transparents. Volem aprofitar el potencial d'Internet però també volem defensar la nostra intimitat.
En aquest taller aprendrem a utilitzar Tor i Tails, uns programis que permeten més anonimat en les teves connexions a la xarxa, web, email i xat i analitzarem les amenaces a la nostra intimitat quan naveguem per Internet.

Al PIC de Can Masdeu, diumenge 29 de maig a les 11:30.

Aquest taller forma per del cicle « Informàtica per persones prudents »:

1a part: Xifra els teus fitxers, diumenge 10 d'abril
2a part: Navega de manera anònima, diumenge 29 de maig
3a part: Xifra i signa els teus emails, diumenge 19 de juny

Us proposem tres tallers per comprendre millor les amenaces a la nostra intimitat a l'hora de fer servir ordinadors. Conèixer-les ens permetrà pensar, en conseqüència, unes practiques i unes eines per intentar respondre-hi.

No oblidarem, però, de presentar els límits d'aquestes eines, perquè en qüestions de seguretat informàtica es pot fer molt, però no es pot fer tot. Es tracta doncs de saber quina eina utilitzar, quan i de què ens protegeix i de què no.

Els taller seran teòrics i pràctics. No es necessitaran molts coneixements previs. Porta el teu ordinador i podràs passar a la pràctica al moment. Farem servir només programari lliure però proposarem també solucions per usuaris de Windows. I si mai has fet servir Linux, no passa rés: serà una bona oportunitat per descobrir-lo !

Per entendre millor les implicacions de l'ús d'aquestes eines, es recomana assistir als tres tallers.
Mira també:
https://www.torproject.org/
http://www.canmasdeu.net/?p=706

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Taller de navegació Internet anònima, diumenge a les 11:30 en Can Masdeu
23 mai 2011
Per a la gent de comarques que ens queda una mica lluny barna,peró trobem molt interessant el taller,podríem parlar més endavant amb torproject ?
gràcies.
Colera camping CNT