Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: corrupció i poder
Sabadell es suma a les acampades (valoració CNT Sabadell)
20 mai 2011
Des de la CNT Sabadell no podem dir que recolzem sense fissures aquest moviment, fer això, tal i com altres organitzacions estan fent, seria un exercici d’hipocresia pura i dura.

Del moviment de les acampades, a nivell general i dins de la disparitat d’opinions del nostres sindicat, valorem aspectes molt positius, malgrat que tenim, de entrada, certes reserves. Valorem positivament la neutralitat partidista del moviment, com també valorem molt positivament la indignació o ràbia que emana del mateix i, fins i tot, el seu marcat caràcter pacifista no el veiem com un problema gaire greu -malgrat ser conscients que qualsevol canvi social que fes trontollar les estructures dels mercats internacionals rebria com a resposta la violència del Sistema i només podria triomfar si optés per l’autodefensa-. De fet, diferents companyes i companys, veïns i veïnes de Sabadell d’aquest sindicat, van participar a l’assemblea que ahir a la tarda-nit es va produir davant de la seu de l’Ajuntament i, a trets generals, van valorar molt positivament el què van poder viure. En els temps actuals, veure gent que es mobilitza per millorar les seves condicions de vida és tot un avançament.

Ara bé, com a organització anarcosindicalista, no ens oposem a les diferents reclamacions que puguin sorgir d’aquest moviment, de fet, tot dret significatiu s’ha hagut d’aconseguir amb lluites contundents. Recordem, per exemple, com gràcies a la Vaga de la Canadenca aquí vam poder aconseguir una jornada legal de 8 hores, o com gran part dels drets aconseguits durant el tardofranquisme o primers anys de la Timocràcia, actualment de capa caiguda, van ser fruit de la lluita al carrer. Però també, com a organització amb un marcat component antipolític creiem que aquest moviment és insuficient. Pensem que el problema de fons de la nostra, cada vegada, pitjor situació -atur juvenil superior al 40%, preus de l’habitatge encara pels núvols, precarietat laboral, desmantellament de serveis bàsics, com sanitat o educació, que encara empitjoraran les nostres condicions de vida, etc- rau en la perversitat d’un Sistema fonamentat en les jerarquies socials i la injustícia, on el veritable poder no rau en els parlaments o consistoris, més aviat en els freds despatxos de les grans entitats financeres i multinacionals.

Pensem que per sortir d’aquesta crisi les propostes de “regeneració política” només poden servir per perpetuar una situació que ens perjudica com a persones. Pensem que cal recuperar, a Catalunya i arreu del món, la crítica per l’esquerra, si es vol dir així, a l’actual sistema liberal-democràtic, eufemisme d’un capitalisme pur i dur, per tornar a somniar amb un món autogestionat i lliure d’explotació. Les acampades, en aquest sentit, són una bona mostra que l’autogestió és possible i que la utopia es creure que delegant la nostra llibertat podem canviar quelcom d’aquest podrit sistema.

Secretaria de Premsa i Propaganda de la CNT-AIT de Sabadell
Mira també:
http://cntsabadell.wordpress.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Sabadell es suma a les acampades (valoració CNT Sabadell)
20 mai 2011
Dels comunicats d'organitzacions amb més sentit comu que he vist fins ara.
Re: Sabadell es suma a les acampades (valoració CNT Sabadell)
20 mai 2011
Comparteixo plenament el que dieu! mb!
Re: Sabadell es suma a les acampades (valoració CNT Sabadell)
20 mai 2011
Jo tambe ho comparteixo. Al 100%.
Salut!
Re: Sabadell es suma a les acampades (valoració CNT Sabadell)
20 mai 2011
I jo!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more