Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: @rtivisme
Fora Nuclears dels Països Catalans !
04 mai 2011
Comunicat d'Endavant OSAN sobre el model energètic als Països Catalans.
logo1.gif
Fora Nuclears dels Països Catalans !

Amb la commemoració del 25è aniversari de l’accident de Txernòbil, la recent catàstrofe a la central de Fukushima, i els propòsits del Govern estatal d’instal•lar un magatzem de residus nuclears bé a Ascó bé a Zarra, el debat al voltant de l’energia nuclear torna a ser una realitat als Països Catalans.


Centenars d’estudis s’han fet respecte als efectes negatius que sobre la salut humana causa l’energia nuclear. L’existència de l’energia nuclear no respon doncs a les necessitats vitals dels treballadors, sinó al desig de les empreses elèctriques d’obtenir grans beneficis. Sota l’engany d’una energia barata, eficaç i segura s’amaga una realitat d’avarícia capitalista que només veu en el benefici econòmic ràpid i immediat la raó d’ésser de les centrals nuclears.

A la rapinya del capital li sumem el seu menyspreu pel medi ambient, en omplir les terres d’Europa, Àsia, Amèrica i Oceania de centrals nuclears, i les terres d’Àfrica i les profunditats oceàniques d’abocadors i femers incontrolats.

Enmig de la crisi capitalista més greu de la història de la humanitat, que ha deixat a més d’un milió de catalanes sense feina, les dues grans multinacionals elèctriques van obtenir l’any 2010 el major benefici net de la seua història: 2870 (Iberdrola) i 4129 (Endesa) milions d’euros. No contentes amb aquest extraordinari benefici, el cost de construcció del magatzem de residus que pretenen instal•lar a Zarra o a Ascó no es farà a càrrec d’aquests guanys, sinó a càrrec de la factura de la llum que els i les treballadores paguem mensualment.

Són aquests interessos econòmics els que determinen l’existència de les centrals nuclears als Països Catalans i a la resta del món. No és debades que hagen estat les diverses patronals catalanes les primeres a pressionar el govern autonòmic del Principat per a que es posicione positivament respecte a la instal•lació del magatzem de residus nuclears a Ascó.

La negació del debat sobre les nuclears en la campanya electoral municipal deixa ben a les clares la falta de democràcia i sobirania respecte a les decisions que afecten a les treballadores. Ni l’opinió, ni el vot, ni la paraula d’un treballador contarà res davant els interessos de la patronal i les companyies elèctriques o el sobresou del gestor polític de torn. A més a més, en tant que nació sense estat, els Països Catalans no tenim cap capacitat per decidir sobre el model energètic que volem i necessitem, de manera que tota decisió en matèria d'energia nuclear ens ve imposada des de Madrid o París. En aquest sistema capitalista, i sense sobirania política, els i les treballadores dels Països Catalans no tenim la més mínima capacitat de participar en un debat d’igual a igual ni de triar sobre les necessitats energètiques o el model de gestió, producció i consum.

Txernòbil i Fukushima, com abans Hiroshima i Nagasaki, només són l’exemple a que ens aboca el voraç sistema capitalista. Destrucció, contaminació, malalties i mort. I beneficis per a uns pocs. Japó o Ucraïna no estan lluny; les tenim a tocar. Les periòdiques avaries i fuites que registren les caduques centrals de Cofrents, a Ascó, o a Vandellòs, ens recorden ara i ací l'estat posa per davant els interessos de l'oligarquia per davant de la seguretat del nostre poble.

Per tot això des d'Endavant (OSAN) fem una crida a la classe treballadora i a la resta les classes populars a reclamar el seu dret a decidir sobre el model energètic als Països Catalans i l'encoratgem a donar suport a totes les mobilitzacions que les plataformes antinuclears estan promovent arreu de la nostra terra.


Endavant OSAN, maig de 2011, Països Catalans.
Mira també:
http://www.endavant.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Fora Nuclears dels Països Catalans !
04 mai 2011
Esos paises de los que hablas no existen, existe la comunidad autonoma de Cataluña.
Re: Fora Nuclears dels Països Catalans !
05 mai 2011
un comunicat que no parleu de bascos, que estrany!
Re: Fora Nuclears dels Països Catalans !
05 mai 2011
grans comentaris els anteriors ... aix la madera ...

Bon comunicat endavant !
Dels pocs indepes socialment compromesos !
Re: Fora Nuclears dels Països Catalans !
05 mai 2011
La malaltia mental del nacionalisme arriba al seu zènit quan s'˝aborda" el tema mediambiental, des de (jajajajaja!!!), no t'ho perdis, postures d'"esquerra" (dos oxímorons en un).

Com trobo a faltar la combativitat, l'acció directa, la manca de prejudicis, l'audàcia de la lluita autònoma dels 70's pel que fa a la lluita anti-nuclear en particular i a l'ecologisme actiu en general. Marxes cicloturístiques iniciades al País Basc que recorrien la península, sense denominacions d'origen, congregant gent de tots el punts del planeta en trobades i taules rodones, hapennings, la taula antinuclear del Baix Camp donant canxa a tothom, des de testimonis d'Harrisburg fins a companys alemanys, accions contra Ascó, Vandellós... i contra abocadors i incineradores, sense reclamar-se de cap "país" ni reclamar cap "estat", sense atribuïr cap marc territorial determinat pels mapes polítics a cap de les lluites, sense atribuïr cap D.O. a la indignació, perquè resulta, a més, que Pujol NO va tenir a veure amb què el complex de Repsol (i de rebot tot el complex químic - nuclear) estigui ubicat a TGN... i perquè, com diu Salvador Balcells a "Visca la terra!" responent a l'entrevistador radiofònic a la pregunta (estúpida) sobre el marc d'actuació de les lluites ecologistes, "el marc ha de ser NATURALMENT I INDISCUTIBLEMENT, els Països Catalans", un invent nazionalista dels anys 60's, que, en l'àmbit medioambiental, explica des del eixos sinclinals i anticlinals de les bètiques fins el desplaçament de les plujes àcides o dels núvols radiactius o la distribució del margalló.

FORA L'ENERGIA NUCLEAR DEL PLANETA TERRA!!!!
I fora també els oportunistes capquadrats, m'importa una merda si són nazionanistes mononeuronals rojigualdos, ikurrinyus, quadribarrats, ianquis que pretenen pintar l'ecologisme uniformitzat de fronteres endins del mateix color que el mapa polític, reclamant estats propis per haver d'enderrocar encara més estats, com si al principat, l'estat de facte que ja hi ha i amb el marge d'actuació que ha tingut i té no havés demostrat que TOTS ELS ESTATS SÓN CORPORACIONS ADMINISTRADORES DE MORT.

Vinga, mono i bi-neuronals, continueu entonant "aix la madera"... knock on wood
Re: Fora Nuclears dels Països Catalans !
05 mai 2011
Picot, picot, picotet...
Crec que a indymedia has perdut tota la credibilitat..

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more