Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral
Vaga a la deixalleria de Molins de Rei
02 mai 2011
Davant l'aunuci de no subrogació de la plantilla els treballadors s'organitzen amb el SUT per defensar els seus llocs de treball
propuesta.JPG
El 9 de març de 2011 es va adjudicar provisionalment la gestió de la Deixalleria de Molins de Rei a l’empresa SOLIDANÇA TREBALL EI. Durant el procés de selecció l’Ajuntament s’ha dedicat a dir a les empreses que no calia que subroguessin els treballadors. Alertats per aquest fet els treballadors han reclamat informació a l’empresa actual (CEPA), a l’empresa futura (SOLIDANÇA) i a l’empresari principal (l’Ajuntament de Molins de Rei). Només l’empresa actual, aparentment desinformada del fons del procés, ha deixat anar alguna informació més aviat confusa i sempre verbalment.

L’Estatut dels Treballadors (art 44) i la jurisprudència del Tribunal Suprem i del Tribunal de les Comunitats Europees deixen absolutament assentat que quan hi ha transmissió d’una unitat productiva autònoma entre dues subcontractes, encara que sigui formalment propietat de l’empresa principal, hi ha successió d’empreses i els treballadors s’han de subrogar en les mateixes condicions. Però quan una nova subcontracta agafa un servei el primer que fa és intentar acabar amb la plantilla anterior (i millor si se la treu de sobre abans de començar i tot) i amb un objectiu molt clar: evitar l’arrelament de la plantilla, imposar les seves condicions de zero i, sobretot, rebaixar les condicions dels treballadors.

Per fer això no dubten en enganyar els treballadors i en saltar-se la seva pròpia llei, i si per enganyar els treballadors i convèncer-los que no tenen res a fer cal la intervenció dels sindicats subvencionats o de l’administració pública, allà estaran.

Aquesta mateixa història d’engany es repeteix una vegada i una altra per tot arreu, en quasi tots els centres subcontractats per l’Administració o en l’empresa privada. Ja és hora que comenci a forjar-se una resposta contundent i que parem de deixar que juguin amb nosaltres com nens de teta. L’hem sentit ja moltes vegades aquesta cantarella: que si no surt al Plec de Condicions, que si no surt al Conveni… senyors alcaldes, directors generals i demés titelles de la Patronal, són l’E.T., el T.S. i el T.C.E. que estan per sobre del vostre raquític Plec de Condicions municipal segons els vostres propis esquemes institucionals, així que no ens vingueu amb històries. I molt per sobre del T.S. i del T.C.E. i de les vostres lleis (ho diem pel dia en què canviaran de discurs) estan les reclamacions històriques del moviment obrer entre les quals i mentre duri el treball assalariat: la defensa intransigent del lloc de treball.

Davant del secretisme respecte a la data del canvi d’empresa per part de l’Ajuntament de Molins de Rei i de SOLIDANÇA, es va convocar una Vaga indefinida reclamant:

- El manteniment dels llocs i de les condicions de treball.

- El compliment de l’article 44 i específicament, de les obligacions d’informació i de la subrogació de tots els treballadors actuals de la Deixalleria.

- El compromís per escrit de les empreses i Ajuntament de que es respectaran els punts anteriors.

Malgrat els serveis mínims abusius dictats pel Departament d'Empresa de la Generalitat (que inclouen tasques que fan altres empreses: concretament els treballadors de la deixalleria haurien de recollir els mobles del carrer cosa que no es feina seva; pel mateix preu, els haguéssin pogut obligar a anar a fer de reforç als hospitals i escoles ara que es dediquen a retallar tant com poden en educació i sanitat...) i havent-los impugnat i degut a l'urgència de la situació, l'assemblea de treballadors de la deixalleria de Molins de Rei va decidir començar el dimarts dia 26 d'abril una vaga indefinida.

Només 3 dies de denúncia pública i d'afluència massiva de queixes a l'ajuntament per part de la resta de treballadors de Molins de Rei, van ser necessaris perquè la policia municipal decidís reprimir els vaguistes i fer-los treure la taula i pancarta que tenien a la porta de l'Ajuntament per fer-los callar. Dos dels treballadors van ser catxejats com si fóssin delinqüents a l’entrada del Ple municipal de dijous 28 d'abril per la policia de l'estalinista Ivan Arcas (Iniciativa per Molins).

Segueix sense aparèixer l'informe jurídic amb el que s'omplia la boca l'alcalde, en un procés que no té ni un pam de net. D'altra banda segueixen els abandonaments a la vora de la Deixalleria de Molins i els intents reiterats del tècnic de l'Ajuntament, Jordi Boltà (autor de l'informe que oculta informació i que va motivar l'ordre de serveis mínims abusiva), en la seva creuada personal d'enganyar als vaguistes i d'entrar a la Deixalleria camions plens de trastos (voluminosos), que han estat sent rebutjats pels companys.

La reivindicació pel manteniment dels llocs de treball segueix endavant i s'estan realitzant contactes amb la resta de deixalleries. Només si extenem la lluita i tots plegats ens adonem que no existeixen els problemes particulars de tal o qual grup de treballadors sinó el problema general de tots nosaltres per la nostra condició d'assalariats, podrem plantar cara a la Patronal. És un procés en el que no es pot saltar de cop a l'última casella, però és també un procés tant necessari com imparable.

Els treballadors de la Deixalleria de Molins de Rei han vist el llautó a la maniobra de l’Ajuntament i SOLIDANÇA i han decidit organitzar-se per plantar cara i defensar els llocs de treball i les condicions. Cal organitzar-nos per la defensa intransigent del lloc de treball i aquests companys es mereixen el recolzament de tots els treballadors perquè la seva lluita és la de tota la classe obrera i junts podem fer que la seva victòria sigui la victòria de tots els assalariats subjectes a aquest tipus d’abús patronal.

Per tot això, us animem a acudir a la CONCENTRACIÓ DE SUPORT que tindrà lloc el dijous 12 de maig a les 19:30 davant de l'Ajuntament de Molins de Rei i a presentar queixes davant de l'Ajuntament de Molins per alguna de les següents vies:

- Presencial: al Servei d'Atenció Municipal (Pça Catalunya, 1, Molins de Rei)

- Per fax: al 93 680 33 62

- Per internet: a través del següent link: https://tram.ajuntaments.info/tram/109/catala/Tramites/E4F52A6FF82047A2B

Si ho preferiu contacteu-nos i us farem arribar formularis de queixa emplenats per a que els feu arribar.

Us recordem que podeu fer donacions a la Caixa de Resistència dels vaguistes al número de compte: 2100-0630-13-0100919247

Per més informació: www.nodo50.org/sindicatosut
Per contacte: deixalleria.molins.envaga (at) gmai.com


Per la defensa intransigent dels llocs de treball!

Per l'extensió de la lluita a tots els centres, empreses i sectors!

Contra la prepotència patronal, Vaga indefinida!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Vaga a la deixalleria de Molins de Rei
02 mai 2011
apreteu fort ara, perque després del 22 de maig, un cop tinguin els seus vots, farán el que vulguin, aquí a molins i alla on sigui.
ara es l'hora de lluitar
a
Re: Vaga a la deixalleria de Molins de Rei
02 mai 2011
al link per a les reclamacions li falta un tros, hauria de ser:
https://tram.ajuntaments.info/tram/109/catala/Tramites/E4F52A6FF82047A2B
Salut i ànims!
Re: Vaga a la deixalleria de Molins de Rei
04 mai 2011
fuerza compañeros!!!!!!!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more