Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
El Consell d'Europa critica que es readmetessin els mossos que van maltractar detinguts
26 mar 2011
El Comitè per la Prevenció de la Tortura (CPT) del Consell d'Europa ha publicat aquest divendres l'informe sobre la visita ordinària que va fer a les presons i comissaries de Catalunya, el País Basc i Madrid l'any 2007 per conèixer les condicions de vida dels presos.
L'informe del Consell d'Europea demana informació a les autoritats espanyoles sobre els incidents que van tenir lloc la primavera del 2007, en que sis mossos d'Esquadra van agredir detinguts a la comissaria de Les Corts. Els incidents van ser gravats per una càmera oculta que s'havia col·locat a la comissaria en resposta a anteriors denúncies de maltractaments en aquella comissaria.

Com a conseqüència dels maltractaments del 2007, es va suspendre els sis funcionaris de policia implicats fins que finalitzés la investigació, però el gener del 2008 cinc d'ells van ser readmesos al servei, una decisió que l'informe del Comitè per la Prevenció de la Tortura considera que 'envia un missatge equivocat sobre el compromís de les autoritats a combatre la impunitat'.

'Els esdeveniments podien ser considerats greus per la seva transcendència i possible vulneració de drets fonamentals, i al mateix temps podien també ser constitutius de responsabilitat penal', expliquen les autoritats espanyoles al Comitè, que afegeixen que van demanar a la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que determinés si l'actuació policial s'ajustava al dret. A l'espera d'una sentència judicial ferma, els Mossos van adoptar les mesures cautelars corresponents, que incloïen la suspensió provisional dels expedientats.

El cap de la Divisió d'Afers Interns, expliquen les autoritats de l'Estat, va considerar al cap de més de sis mesos 'necessari i oportú demanar l'aixecament de les mesures cautelars, donada la desaparició dels motius que en aquells moments en justificaven l'adopció'. Suspendre cautelarment els agents, al·leguen, 'significava prejutjar-los'.

El CPT reconeix, però, que, després dels incidents del 2007, la comissaria de Les Corts ja ha instal·lat sistemes de gravació a les àrees comunes i els Mossos tenen previst fer el mateix en la resta de comissaries catalanes.
Mira també:
http://www.directe.cat/noticia/136910/el-consell-d-europa-critica-que-es-readmetessin-els-mossos-que-van-maltractar-detinguts-a

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El Consell d'Europa critica que es readmetessin els mossos que van maltractar detinguts
26 mar 2011
Me parece bien.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more