Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: dones
Taller Feminista
11 mar 2011
Taller feminista organitza't per l'Assemblea de Joves de Reus - CAJEI al Casal Despertaferro de Reus a les 19.30h
TALLER ajr1.JPG
Aquest divendres 11 de Març, l'Assemblea de Joves de Reus -CAJEI organitza un taller feminista, emmarcat als actes al voltant del 8 de Març, Dia de les Dones Treballadores.

El taller anirà a càrrec de Cau de Llunes (AFRT), i treballarà les diferents formes de violència masclista en situacions quotidianes, l'objectiu d'aquest taller es reflexionar d'aquelles situacions nocives que es donen en àmbits propers ( escola, parella, família,amistats,etc..) i que es fonamenten en estereotips de gènere. La finalitat es saber diferenciar els rols, analitzar l'origen i debatre mecanismes per a fer-hi front.

La realització del taller es durà a terme a les 19.30h al Casal Despertaferro de Reus (c/Martí Napolità,7)

Us hi esperem a totes i a tots!
Mira també:
http://assembleajovesreus.blogspot.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Taller Feminista
11 mar 2011
perqè li van començar a dir violència de gènere a la violéncia masclista?
violència de gènere també és violència de la dona contra l ome (d un gènere contra l altre en ambdues direccions).
se m acut qe també és possible qe algún grup poderós (capitalista, polític,,,) agués triat l expressió de violència de gènere per a ells diferenciar-la de la violència de nombre (en relació al gènere i nombre (número) gramaticals). d aqesta manera tal grup poderós alertaria a la població sobre la violència de gènere per ocultar la seva violència de nombre ("número")(és a dir la violencia de dit grup poderós minoritari contra la resta de la població. seguint amb aqesta suposició, dit grup poderós utilitzaria el cni per a comètre crims contra dònes, així es manté l alerta sobre forçada violència de jènere per ocultar la gran violència de la minoria capitalista (o política o la qe sigui) contra la majoria de la població, arruinant-la, produint atur, privatitzant serveis públics,,,

no pretenc entrar en confrontació sino obrir vies de debat o convidar al diàleg.
per exemple, qina alternativa es pot fer servir per a referir-nos a la violència de l ome contra la dona, donat qe "violència de jénere" dona lloc a confusió? algú pot opinar sobre perqè es va renunciar a l expressió "violència masclista"? creieu qe el retorn a l ús de l expressió "violència masclista" és una alternativa adient?
Re: Taller Feminista
11 mar 2011
- "no pretenc entrar en confrontació sino obrir vies de debat o convidar al diàleg".

- "les dones no tenen seny per a triar parella, així qe seria millor qe se les treies la possibilitat de triar parella, així se les podria protejir i seria la familia o l estat o els metjes els qe triessin la parella de la dona".

- "puta mania de les dones la de triar als més cabrons com a parella"


- "els meus nebots també an de patir la violència verbal i sicològica de la parella de la meva jermana"

Menys mal que no vols entrar en confrontació. Amb lo que has dit, no hi ha cap diàleg. Els cabrons son els homes que han triat les dones, qui maltracta amb violència verbal i psicològica als teus nebots és el home de la teva germana i la teva solució son mesures contre les dones.
Tu no tens una bubte, ets misogin. Seguramente, la teva estupidessa també es culpa de las dones.
Re: Taller Feminista
11 mar 2011
jo no estava dialogant, evidentment, perqe una persona sola, monologa i no dialoga. estava CONVIDANT al diáleg.
en el meu segon comentari és on renuncio a la confrontació fent una proposta(la de si seria més correcta dir violència masclista enlloc de violència de gènere).

dius qe "Els cabrons son els homes qe han triat les dones". el llenguatje t ha traicionat perqe estàs dient que les dones trien als homes cabrons. si no hauries escrit "Els cabrons son els homes qe han triat A les dones". el qe s entén del teu texte es:"Els cabrons son els homes qe les dones han triat".

la meva solució contra la violència del meu cunyat era denunciar-lo però a sabadell no em van acceptar la denúncia i d altres vegades qe l e volgut denunciar la meva mare i el meu pare es van oposar.

però és la meva germana la qe ha triat un home violent com a parella. i això només vol dir qe l agrada qe la maltractin perqe així (segons ella) ell es més mascle.

i en molts més casos a les dones les agrada ser maltractades. per tant és cert qe d una banda està la possibilitat de denunciar peró sovint és massa tard. mentre qe si es vol evitar el problema, el qe s ha de fer es evitar qe les dones triin a cabrons com a companys, i això o es fa amb educació social o s impedeix per ordre facultativa o judicial o com sigui per evitar qe les noies puguin anar amb cabrons violents.

si moltes (o totes) les dones no tenen criteri per a triar parella, aleshores per eliminar el perill el qe s ha de fer es qe les parelles de les noies les triés o la seva familia o un consell autoritzat. es clar qe és una utopia cap endarrera o cap endavant en el temps.
però una forma viable seria aconseguir una ordre judicial contra el novio violent.
és a dir, si quan la meva germana era menor i sortia amb el seu novio violent, els pares haguessin denunciat el maltractament psicològic s hauria (hipotèticament) aconseguit una ordre d allunyament i possiblement la meva germana hauria canviat de novio.
és a dir, es tractaria de qe els familiars denunciessin el maltractament abans de qe la parella es formalitzés. i qe això fos una norma i qe bé, els pares no triarien el novio de la filla però sí triarien qui NO pot ser el novio de la filla (en cas de maltractament).

misògin jo? no ho entenc. si són les dones les qe m odien a mí, les qe m han rebutjat. és clar, al final me n he cansat i només m agraden les dones de les pelis porno i la resta per mí es poden morir totes (excepte quatre o cinc de la meva família). visc en pau i no em tenen perqè agradar les dones ni tinc perqe ser amable amb elles. si això és ser misògin, aleshores sí, sóc feliçment misògin.

això sí, qe si una dona (en persona) em pregunta si sóc misògin o homosexual jo li preguntaría si vol follar amb mí. com diria qe no li diria un "doncs calla la boca" o "calla la boca odiadora dels bons homes".

el fet, la realitat, es qe a moltes dones o a la majoria de dones les hi agraden els homes violents. si les maltracten doncs, es culpa de la naturalesa de la dona qe les porta a triar homes violents. l ome qe maltracta a la dona és culpable però es qe ella ha lliurement triat ser maltractada. després ,doncs, les dones no poden exigir qe els homes no violents, qe els bons homes, ens impliqem contra la violència masclista. es un problema de les dones.

respecte a la estupidesa qe jo pugui tenir, et dono tota la raó: és exclusivament culpa de les dones. curiosament i per llei de causa efecte, com més misògin sóc més inteligent em torno, evidentment. però ara ha no perderé el temps i els diners intentant lligar als bars o la platja o el carrer o els jimnassos,,, ara sóc lliure i tinc tot el temps de la meva vida per a mí (i una mica per a la meva familia).

un dubte: he de referir-me a la violència dels omes cabrons contra les dones massoqistes com a violència de gènere o com a violència masclista?
Re: Taller Feminista
11 mar 2011
Els sexismes, tant el masclisme garrulo com el vostre femi-nazisme, fan olor de ranci.
Re: Taller Feminista
11 mar 2011
Escolta, jo no he opinat, he agafat les teves paraules y les he fet la lectura desde l'altre costat. Si parlas de triar parella, són dos els que trian, no només una. I si les dones trian el homes cabrons, els homes cabrons, també trian, malgrat que tu diguis que el cabrons son els homes que han sigut triats per les dones i no al revés.
O sigui, que els homes cabrons, son "inocents" en la tria, no tenen maldat, perqué ells han sigut sempre cabrons i no han enganyat a ningú.
No només invalides a les dones, sino que a més a més les vols treure tote capacitat de decisió i només, perquè han triat cabrons en comptes de triarte a tu. Potser, i només es una suposició sense confrontació, tu ets més cabron que els cabrons, però ets un cabró legal perquè no ho amagues.
Tot és una suposició, ja sé que tu ets un "bon home" que, quand "més misògin, més inteligent et tornas", i aixó vol dir, que odiar a les dones és "inteligent".
Al principi parlaves d'homes violents? És molt "interessant" la teva excusa de que la familia no vol denunciar i la teva germana ha triat..., peró el cabró segueix sent ell. O sigui, la teva familia tampoc sap triar i no et deixa que tu triis, peró aixó ja et va bé. I si fossis tu qui escollisis les parellas de les dones? Que et sembla un cárrec com triador de les parelles de les dones..., a la Nacions Unides, per exemple. Totes les dones d'occident en les teves mans i en la teva decisió misògina. Quin poder, eh!
A la violència del homes com tu, li pots dir "femi-nazidi" i la solució, és el vostre suicidi col.lectiu, així, les dones no tindran cap possibilitat de triar homes cabrons i maltractadors físics i psicològics. Crec que és la millor proposta i així ja no ens tenim que preocupar com tens que referir-te a la violència contre les dones.
Re: Taller Feminista
12 mar 2011
d acord, tens raó.
Sindicato Sindicat