Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: xarxa i llibertat
Qomun, nou directori de cultura lliure
03 feb 2011

Qomun és una nova web, del creador de socvot, accessible mitjançant qomun.com i dedicat a la cultura lliure. És un directori que recopila enllaços a obres sota llicències lliures com Creative Commons, domini públic, etc. creat arran de la polèmica sorgida amb la Llei Sinde i les webs d'enllaços.

Aquestes llicències donen origen al moviment de la cultura lliure, que segueix les passes del software lliure, on tothom pot contribuir al bé comú, aportant recursos per a la realització d'obres noves i derivades.

Es tracta d'una activitat creativa amb Internet com principal eina de treball, coordinació i difusió, però les obres produïdes es troben freqüentment escampades per la xarxa, minimitzant la seva repercussió.

Per ajudar a facilitar l'accés i difusió apareix Qomun, abastant totes les àrees de creació i construït amb col·laboracions d'obres pròpies o compartides pels usuaris, emprant tecnologies lliures i estàndards oberts.

Alguns creadors que aposten per llicències lliures són, des de consolidats com Radiohead o Nine Inch Nails fins a emergents i nacionals com Orxata Sound System, Compartir Dóna Gustet i la seva Arròs Movie, Riot Cinema i la seva pel·lícula El Cosmonauta, basada en el crowdfunding, etc.

Qomun ve a mostrar que existeix un altre model cultura, basat en compartir i promoure la retribució justa pel creador, així com la construcció col·lectiva de la cultura.

Mira també:
http://qomun.com

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Re: Qomun, nou directori de cultura lliure
04 feb 2011
si la de la subvencio. Paparrisme egotic.
Fantasmes, no us entereu de res

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more