Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
No hi ha més repressió que ahir!
01 feb 2011
Últimament s'ha estat sentint tota classe de comentaris que inflen a la gent amb la paranoia que "s'ha obert una nova etapa amb CIU".

Una etapa en la qual hi ha "més repressió", on els mossos tenen "màniga àmple", on tenen permís de "treure la porra a la primera provocació", que la "tolerància zero" marca un nou estil, que hi ha "més secretes" a les manis, més policies, seguiments, i un llarg etcètra que alimenta la por dins els moviments socials i que, com s'ha vist, paralitza.

Doncs bé, la reflexió que traspasso és la següent: En Felip Puig i els seus assessors (estaria bé esvrinar qui són, si algú ho sap que ho digui) estan seguint una estratègia intel·ligent de sembrar la por als moviments perquè aquests es paral·litzin, més que amb accions reals, ho fan amb idees i conceptes que quallin dins la mentalitat activista i la desactivin, mitjançant la por.

Perquè si ho penseu, amb en Saura també hi va haver identificacions massives (Bolònia), seguiments, fins i tot detencions abans de les manis! De secretes sempre n'ha ha hagut, i de repressió i violència n'hi ha hagut i sempre n'hi haurà.

Si us hi fixeu, a la manifestació del 27-G, hi havia tanta policia com qualsevol mani important, de secretes el mateix, de seguiments igual... com pot ser, aleshores, que un cordó de 16 mossos impedeixi que una mani de 5.000 persones no pugui passar cap a la plaça de la catedral i es disolgui (com va passar)? Ni tan sols van treure la porra! La gent ni tan sols cridava ni feia pintades! Feia anys que no havia estat a una mani on la repressió era tan baixa i nosaltres mateixes ens frenàvem tant!

Per què?
Per por. Una por sembrada per Interior i amplificada pels mitjans de comunicació. Reforçada per múltiples comentaris del boca a boca.


De repressió sempre n'hi ha hagut! Que no ens tallin les ales, no ens les tallem nosaltres mateixes, no ens paralitzem perquè és precisament el que ells pretenen.

Ni un pas enrere!

pd: segurament secretes, com sempre, escriuran comentaris per sembrar més por. No és nou. Que la gent contrasti i la por que ens sembren no ens segui!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: No hi ha més repressió que ahir!
01 feb 2011
Aixo passa perque els mitjans de comunicació ens han menjat el tarro durant els dies abans de la vaga que hi hauria molta repressió.....
Re: No hi ha més repressió que ahir!
01 feb 2011
De quan el carrer és seu: refresquem la memòria:
video: "Mani Contra les retallades de les Pensions + CINE (okupació i desallotjament)"

http://blip.tv/file/4683842

de por, veritat? això desactiva o et fa més fort? El que està clar es que ells tenen la última paraula.
Re: No hi ha més repressió que ahir!
01 feb 2011
l'objectiu dels moviments socials és aconseguir penetrar els cordons policials a les manis?¿
Podriem aspirar a alguna cosa més?
Re: No hi ha més repressió que ahir!
01 feb 2011
y contra franco estabamos mejor.

Lo del otro dia no fue miedo, fue que las dos manis las montaban los sindigatos y como habian pedido permiso, valla usted a saber pa ke, pues pa decir que habia un responsable y advertir que cualquier cosa que pasara se la estariamos haciendo a los compañeros responsables.

CIU; PUIG O SU PUTA MADRE NO HAN INVENTADO NADA NUEVO; LA POLVORA MOJADA TAL VEZ; PERO NADA MAS.
es lo mismo de siempre, dependemos de nosotras mismas, si las dictaduras no pueden a nivel represivo con los pueblos tampoco podran las democracias. En otros planos de la lucha de clases si hay flaquezas, pero hay es donde devemos dirigir nuestros esfuerzos, ademas de combatir la represion pasar al ataque. por que la legislatura de saura fue dura, pero no sera peor que esta decimos. IZQUIERDOSOS DEL MUNDO; KONTRA FRANCO ESTABAMOS MEJOR. si en otro tiempo os vendisteis al oro de mosku, desde la transicion os vendeis al oro de whasinton.
Re: No hi ha més repressió que ahir!
01 feb 2011
A mi em sembla, que qui més po té, és qui intenta fer un debat amb una pobresa d'arguments com aquests.
No he vist por en l'ocupació, ni en les manis i sencillament, penso que les manifestacions és feian com senyal de protesta contre les retallades i no per fer aldarulls. Hi han convocatories que es té clar que si no les deixen, s'intentara fer les sigui com sigui i aixó porta consecuencies, peró no veig cap por sinó tot lo contrari.
Potser qui penja aquesta informació, la seva por la trasllada als demés i repiteixo, a les manis, jo no vaig veure cap por, i malgrat les opinions, es veritat que hi ha un canvi. Abans es deia Saura i ara Puig i la repressió és molt semblant: identificacions, cops, detencions, judicis, penes exemplars i més altes, presó...
Re: No hi ha més repressió que ahir!
01 feb 2011
No cal ser un lumbreras per veure que sí hi ha por. Jo no sé si a les manis o a l'okupació del cine, però si parles amb qualsevol activista ho podràs corroborar, i és que és deveres que per desgràcia no es para de dir últimament que amb Felip Puig hi ha més repressió, que tenen màniga ampla els mossos i bla bla bla, que més que vindre de fets reals i contrastables, ve de la psicologia de la por. I aquesta és la gran batalla que hem de guanyar, si no ens guanyen a nivell psicològic, estarem fent-ho bé.
No dic que no puga augmentar la repressió i que s'estableixin certes formes i estratègies policials noves, però no crec que la diferència amb governs recents vaja a ser tan difrerent i tan gran com alguns ho pinten. A vore si ara sembla que el Saura era un Sant.

Per tant, ja està bé de fer un discurs victimista i mirem de continuar passant a l'acció.
Re: No hi ha més repressió que ahir!
01 feb 2011
no oblideu que lo de "el saura era un tou i jo si que posaré les coses al lloc" també es fa de cara la seva galeria. El que sí canvia són els missatges per als seus respectius ramats. la situació és la mateixa: un "in crescendo" repressiu unit a la voluntat també d'invisibilitzar io marginalitzar la dissidència. Bé, és el seu procès. Nosaltres fem el nostre i m'agrada pensar que ells també tenen cada dia més desconfiança, que, si seguim amb passes fermes, serà por aviat.
Re: No hi ha més repressió que ahir!
01 feb 2011
totalment d'acord amb l'article!
Re: No hi ha més repressió que ahir!
02 feb 2011
Crec que qualsevol persona que estigui als moviments socials haurà apreciat que la situació és exactament la mateixa que era abans.

La diferència és que abans amb el Saura es volia vendre el discurs de que els mossos ens tiraven flors, quan no era així, raons corporatives dels mossos i raons partidistes de l'oposició per guanyar vots. Ara políticament es vol vendre la moto de que això ha canviat i ara vindran els pals i la "tolerància zero", el mateix d'ahir que s'invisibilitzava. Possiblement si ara mediàticament es vol donar aquest punt de vista ja ens va bé que el que ahir semblava no succeir ara es faci públic. De fet, a les manis sindicals i a la de Can Vies no he vist els cercles policials envoltant-nos que s'havien normalitzat en els darrers temps del Saura.

Aquest crec que és un debat partidista i de cara a la galeria absolutament fals i que a nosaltres no crec que ens afecti, si de cas, a aquells que s'ho han cregut, i ja et dic, que qui s'ho hagi cregut o no havia viscut el que ha succeit sempre o acaba de caure de la parra.

Jo no vaig veure la por de la que parles, el que si que he vist, abans i ara, és un descens gradual de la militància i la combatitivitat de la gent i un augment gradual de la repressió que ens encercla, però això no ve de fa dos dies.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more