Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: globalització neoliberal : corrupció i poder : criminalització i repressió : laboral : especulació i okupació
La Asamblea de Bcn, CGT, CNT y COS responden a la actuación del Departamento de Interior
26 gen 2011
[Cat/Cast] El conseller Puig asegura que con el nuevo gobierno acabará con la "impunidad" de quienes okupan propiedades ajenas :::Vídeo del desalojo:::
[Català]

El conseller Puig assegura que amb el nou govern s’acabarà amb la "impunitat" dels qui okupen propietats alienes.

Ahir, a les portes del Palau del Cinema que havia estat desallotjat durant tota la nit i matinada de dissabte per més de 350 Mossos d’esquadra, representants de l’Assemblea de Barcelona i els sindicats CGT, CNT i COS han respòs l’actuació del Departament d’Interior.

Han qualificat l’assalt policial de l’edifici -on s’hi trobaven reunides 415 persones- com a il·legal, ja que la finca havia estat okupada el passat 18 de gener i l’entrada dels mossos necessitava d’una autorització judicial, en haver-se superat el període temporal en que es considera que un edifici es pot haver constituït com a "domicili". Els sindicats, a més, han assenyalat que els agents encaputxats i sense número de placa (TIP) de la policia van interrompre una assemblea sindical que s’estava fent en aquell moment a la platea dels antics cinemes, de manera violenta i utilitzant mètodes de pressió i maltracte que podrien ser qualificats de "tortura de baixa intensitat". Com a mostra d’això han explicat els casos d’un noi apallissat als passadissos del cinema, amb un trau sagnant al cap i un altre cas d’un activista que va patir l’arrencada de cabells en ser arrossegat per tal d’expulsar-lo. Un bon nombre dels activistes contusionats i ferits van anar a centres de salut per a fer-se un informe mèdic, document necessari en cas d’interposar una denúncia. Segons les paraules dels representants sindicals, els agents, entre d’altres coses, "van vulnerar el dret a reunió i la llibertat d’expressió de les persones aplegades en assemblea".

Per la seva banda, el conseller d’Interior, Felip Puig, ha assegurat aquest matí en una compareixença davant dels mitjans de comunicació que "la dinàmica encetada ahir, en la mesura de les nostres possibilitats, serà la forma d’actuar del govern fins al final de la legislatura". Paral·lelament a tot això segueix en peu totes les convocatòries de cara a la vaga del 27 de gener, que tindran el seu punt de partida amb l’aturada del servei d’autobusos de Barcelona i d’altres sectors del transport, així com del personal de Parcs i Jardins i Telefónica.

[Castellano]

Ayer, a las puertas del Palacio del Cine que fue desalojado durante toda la noche y madrugada del sábado por más de 350 Mossos d'escuadra, representantes de la Asamblea de Barcelona y los sindicatos CGT, CNT y COS han respondido la actuación del Departamento de Interior.

Han calificado el asalto policial del edificio -donde se encontraban reunidas 415 personas- como ilegal, ya que la finca había sido okupada el pasado 18 de enero y la entrada de los Mossos necesitaba de una autorización judicial, al haberse superado el periodo temporal en que se considera que un edificio se puede haber constituido como "domicilio". Los sindicatos, además, han señalado que los agentes encapuchados y sin número de placa (TIP) de la policía interrumpieron una asamblea sindical que se estaba haciendo en ese momento en la platea de los antiguos cines, de forma violenta y utilizando métodos de presión y maltrato que podrían ser calificados de "tortura de baja intensidad". Como muestra de ello han explicado los casos de un chico apaleado en los pasillos del cine, con una brecha sangrante en la cabeza y otro caso de un activista que sufrió el arranque de pelo al ser arrastrado para expulsarlo. Un buen número de los activistas contusionados y heridos fueron a centros de salud para hacerse un informe médico, documento necesario en caso de interponer una denuncia. Según las palabras de los representantes sindicales, los agentes, entre otras cosas, "vulneraron el derecho a reunión y la libertad de expresión de las personas reunidas en asamblea".

Por su parte, el conseller de Interior, Felip Puig, aseguró esta mañana en una comparecencia ante los medios de comunicación que "la dinámica iniciada ayer, en la medida de nuestras posibilidades, será la forma de actuar del gobierno hasta el final de la legislatura". Paralelamente a todo esto sigue en pie todas las convocatorias de cara a la huelga del 27 de enero, que tendrán su punto de partida con el paro del servicio de autobuses de Barcelona y de otros sectores del transporte, así como del personal de Parques y Jardines y Telefónica.

[Vídeo previo] Desalojo de la Casa de la Vaga
http://blip.tv/file/4672753?utm_source=player_embedded


cineokupado2.jpg



[Català]

Per sort els mossos no van aconseguir esborrar totes les memòries de les càmeres, i per sort també, no totes les càmeres van ser trencades o requisades.

Això és un vídeo previ que fem públic perquè es pugui veure la brutalitat amb la que se'ns va tractar a totes les persones que vam decidir que no volíem sortir d'un espai del que ens estavem reapropiant per utilitzarlo de punt de trobada: a les que Ningú ens Representa, les que no creiem en aquesta democràcia, les que no tenim feina, les que no cobrem ni el mínim de l'interprofessional, les no volem cotitzar 35 anys per cobrar una pensió miserable...

[Castellano]

Por suerte los Mossos no consiguieron borrar todas las memorias de las cámaras, y por suerte también, no todas las cámaras fueron rotas o requisadas.

Esto es un vídeo previo que se hace público para que se pueda ver la brutalidad con la que se nos trató a todas las personas que decidimos que no queríamos salir de un espacio del que nos estábamos reapropiado por utilizarlo de punto de encuentro: a las que Nadie nos Representa, las que no creemos en esta democracia, las que no tenemos trabajo, las que no cobramos ni el mínimo de la interprofesional, las no queremos cotizar 35 años para cobrar una pensión miserable ...


http://blip.tv/file/4672753?utm_source=player_embedded
+ info properament a: www.okupemlesones.org

[...] Los agentes utilizaron métodos de presión violentos para sacar del edificio a las más de 400 personas sentadas tranquilamente en las butacas y se emplearon con especial saña con algunos: hasta el momento, hay constancia de que al menos cuatro personas tuvieron que ir a un centro médico debido a las lesiones provocadas por los Mossos. Uno de ellos tenía un corte en la frente; a otro le arrancaron varios mechones de pelo arrastrándolo por el suelo; apalizaron a un tercero y el último presentaba contusiones y arañazos en el cuello.

La mayoría de medios no fueron testigos de la operación, dado que el dispositivo policial les obligó a permanecer en la acera de enfrente del inmueble sin dejarles acceder al interior.

A los medios acreditados (entre ellos Diagonal, cuya corresponsal firma este artículo) que cubrían la asamblea en la Casa de la Vaga, los agentes les obligaron a identificarse, les impidieron presenciar la acción policial y les sacaron a empujones del edificio [...]

polica_vialaietana.jpg



Diagonal 24.01.2011
Mira també:
http://www.lahaine.org/index.php?p=50785

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La Asamblea de Bcn, CGT, CNT y COS responden a la actuación del Departamento de Interior
26 gen 2011
¿CGT y COS se han puesto deacuerdo para hablar en nombre de CNT?
Re: La Asamblea de Bcn, CGT, CNT y COS responden a la actuación del Departamento de Interior
26 gen 2011
se trata de vuestros hermanos desfederados
Re: La Asamblea de Bcn, CGT, CNT y COS responden a la actuación del Departamento de Interior
26 gen 2011
Tinguent en compte que vosaltres us heu posat d'acord uns quants per parlar en nom de Salvador Seguí, Garcia Oliver, Federica Montseny, Durruti...

Mai la CNT havia esquirolat una vaga convocada per germans de classe!
Hermanos pero no mellizos
26 gen 2011
Hace tiempo que se anuló la desfederación.
Re: La Asamblea de Bcn, CGT, CNT y COS responden a la actuación del Departamento de Interior
26 gen 2011
tio eres un pestes, estem a les portes d'una vaga general i no fas més que crear discrepancies i dir tonteries, es hora d'estar units.
i ja que estàs, em pots explicar perquè no recolzeu públicament la manifestació de les 5 i mija?
Em sembla molt bé que convoque una mani a les 19, si quan més estona estigam al carrer millor, però que vos costava ficar l'altra en el cartell i animar als vostres afiliats i simpatitzants a acudir-hi?
Tingau clar que si la mani de les 5 s'acaba abans de les 7, mes de la meitat dels participants de la vostra, al igual que va passar el 29s, no tindran res que veure amb vosaltres.
Es hora d'estar junts, de buscar les coses que ens unixen.
Deixa ja de fer d'apagafocs i de tractar d'encrispar i separar a la gent. En un moment en el que deurieu d'estar sumant afiliats a centenars, acabareu sols i no perquè els altres no siguen lo bastant valids sinó perquè no sabeu fer res amb ningú altre.
Re: La Asamblea de Bcn, CGT, CNT y COS responden a la actuación del Departamento de Interior
26 gen 2011
Heu tingut moltes oportunitats de lluitar per les reivindicacions dels treballadors i treballadores i les heu deixat escapar totes. Ara no vingue amb les vostres mentides, perque hi ha una realitat, CNT-Catalunya convoca la vaga i CNT-AIT de Catalunya i Balears, no. Aixó és el que conta, la resta es la vostra enveja i els vostres problemes. Estem al costat de qui lluita, no de qui boicoteja.
Re: La Asamblea de Bcn, CGT, CNT y COS responden a la actuación del Departamento de Interior
26 gen 2011
Hablan por la única CNT con credibilidad en Catalunya, que no sois vosotrxs.
Re: La Asamblea de Bcn, CGT, CNT y COS responden a la actuación del Departamento de Interior
26 gen 2011
Pues desconocía que volvía a estar federado, ya que no ha salido publicado en ningún órgano confederal.
Si eso es verdad, entonces los que estáis de forma irregular sois vosotros. A ver cuando os pasáis por nuestra regional a federaros y os sumáis a la convocatoria de huelga, sería lo más digno en mucho tiempo.
(Te lo digo en castellano, para que lo entiendas claro y no haya confusión)
Malgrat tot, demá vaga general!
Re: La Asamblea de Bcn, CGT, CNT y COS responden a la actuación del Departamento de Interior
26 gen 2011
Vagi per endavant que no soc anarquista i a mi em conflicte de CNT "ni me viene ni me va".

dit això, i tal icom han anat les coses en aquesta vaga general, m'ha donat la sensació que els de la cNT Catalunya estaven molt més oberts a treballar amb altra gent i que els altres, els de l'AIT, volien anar sempre a la seva, sense ni estar en manis unitàries ni res. La única dinàmica per ells semblen ser ells mateixos, i ni mani unitària ni res.

No sé si realment és així (igual m'equivoqui) però aquesta és la sensació que m'ha donat els darrers 15 dies.

En qualsevol cas, el 27 tothom al carrer!
Que rapido que CNT parece responder, ¿no?
26 gen 2011
Fué la CNT de Joaquín Costa que exigió hace pocos años la anulación del acuerdo de desfederación de los años 90. Así se hizo otra vez en el pleno de CNT, y así se comunicó a CNT Joaquín Costa para que se volvieran a afiliar.

Si no te afilias, es difícil ver documentación orgánica, ni incluso participar en un congreso para asumir unos estatutos.

Lo que sí va a calentar los ánimos de alguna gente es que le hagáis difundir carteles a CGT con una pegatina de CNT.
Re: La Asamblea de Bcn, CGT, CNT y COS responden a la actuación del Departamento de Interior
26 gen 2011
Si el conflicte de CNT ni te viene ni te va, entonces porqué valoras lo que hace cada grupo a diferencia del otro?

Será porque
a) no eres de la COS, o bién b) eres el mismo cenetero escribiendo de nuevo.
Re: La Asamblea de Bcn, CGT, CNT y COS responden a la actuación del Departamento de Interior
26 gen 2011
Però avore tio, que es eso de que "hagais difundir carteles a cgt con una pegatina de cnt" de primeres, si vosaltres no els volieu ells tenien tot el dret del mon a seguir dientse cnt, com si jo vull fer ara un sindicat al meu poble passant de vosaltres i li dic CNT, qui et penses que ets tu per decidir qui es valid i qui no és valid de dur eixes sigles?
Què serà lo següent, prohibireu les banderes roginegres que no dugau vosaltres?.
Re: La Asamblea de Bcn, CGT, CNT y COS responden a la actuación del Departamento de Interior
26 gen 2011
La CGT rep subvencions milionàries de l'Estat i defensa els policies com a "compañeros"... Amb això està tot dit per la gent que es considera anarquista.
Re: La Asamblea de Bcn, CGT, CNT y COS responden a la actuación del Departamento de Interior
26 gen 2011
si tio, jo estava al cine, i els de la cgt estavan vitoretjant als mossos i dien-lis "compañero".

generalitzeu, dieu mentides i vols las creieu vosaltres mateixos, mireu a tothom amb superioritat,...

jo he estat afiliat a cnt (a la federada), però estic fart de sectarisme i de tonteries...

demà ens veïem al carrer!
Re: La Asamblea de Bcn, CGT, CNT y COS responden a la actuación del Departamento de Interior
26 gen 2011
Aquest que firma com anarcosindicalista, no representa a la CNT-AIT, sinó la seva opinió personal. Hi han molts sindicats de la CNT-AIT que fan actes o han fet actes amb altres organitzacions: Cornellà, Sabadell, Palma, Olot, Esparreguera, Barcelona, Premià. Per no dir a nivell estatal...

No crec que sigui just dir-nos esquirols com fan alguns, quan sabeu perfectament o haurieu de saber que en algunes localitats és la CNT-AIT la que va a la Vaga (tot i dir-li jornada de lluita) i la CGT la que no recolza la Vaga.

A mi m'importa ben poc que els de Joaquin Costa posin CNT al cartell. El que si és cert és que la desfederació ja fa temps que es va declarar inorgànica i la pilota està a la seva teulada. Hospitalet per exemple, estava desfederada i es va tornar a federar sense cap problema.

En fi, demà tothom al carrer! A les 17h a Gràcia o a les 19h a Pl Universitat.
Re: La Asamblea de Bcn, CGT, CNT y COS responden a la actuación del Departamento de Interior
26 gen 2011
¿Nadie ha visto aquí al madero trollear? Seguro que sí, pero como ya os va bien y así de paso podemos rajar desde el anonimato... alegría!!

Habláis de la unidad todo el rato pero solo sabéis que crearos enemigos. Niñatos.
Re: La Asamblea de Bcn, CGT, CNT y COS responden a la actuación del Departamento de Interior
26 gen 2011
bla, bla bla.... i tot continua igual. Ens recordem de les paraules: Unió, Acció i Autogestió? són més que paraules, no? doncs fiquem-nos a la feina.

salut!
Re: La Asamblea de Bcn, CGT, CNT y COS responden a la actuación del Departamento de Interior
26 gen 2011
el problema no és que la CNT_AIT no hagi volgut anar a la vaga, el problema és que s'han fet les cosses amb el cul i no amb el cap... per part de tots plegats.
Uns per convidar els altres a actes "unitaris" quan ja està tot el peix venut i les decisions preses i els altres perquè alguns (i quan dic alguns tothom sap qui vull dir, persones o sindicats molt concrets) no volen reunir-se ni amb ells mateixos.
La CNT-AIT va decidir convocar mani (en principi a les 17:30) perquè a pocs dies del 27-G encara no hi havia res clar i no volíem quedar-nos amb el cul a l'aire.
Més tard, quan vam assistir a la 2ona de les reunions (el dia 14 crec) resulta que una part important de la CGT no estava d'acord amb la vaga i, per tant, amb molt bon criteri vam decidir que si a mig gener els convocants encara no sabien si es faria vaga o no o no s'aclaraven, nosaltres convocàvem a una jornada de lluita i retrassavem la mani a les 7 de la tarda. És llavors quan alguns dels mateixos convocants ens van dir que volien assistir a la nostra mani però malauradament no podien convocar-la perquè nosaltres ja teníem la propaganda a impremta i van decidir convocar una altra mani a les 17:30. De totes maneres penso que és bastant senzill acudir a les dues manis i deixar-se d'hòsties.

Amén.
Re: La Asamblea de Bcn, CGT, CNT y COS responden a la actuación del Departamento de Interior
26 gen 2011
Ben dit!
Deixem-nos d'hosties i al asunto!
Re: La Asamblea de Bcn, CGT, CNT y COS responden a la actuación del Departamento de Interior
31 gen 2011
Dada la ambigüidad de este artículo, aclarar que se menciona la CNT con sede en la calle Joaquín Costa 34 de Barcelona.
Re: La Asamblea de Bcn, CGT, CNT y COS responden a la actuación del Departamento de Interior
17 feb 2011
------------------------
Aquest gener del 2011 han aparegut articles, cartells i comentaris parlant de CNT convocant vaga general i manifestació conjunta amb CGT i COS.
Es tracta del sindicat amb seu al carrer Joaquín Costa, 34 de Barcelona.
------------------------

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more