Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
[Tarragona] Arrest d'entitat bancària contra la reforma de les pensions
25 gen 2011
Avui, dimarts 25 de gener, membres de la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa del Camp han "arrestat" una entitat bancaria del centre de Tarragona. Amb aquesta acció han volgut protestar per la reforma de la Seguretat social que el govern espanyol vol aprovar amb el vistiplau dels sindicats majoritaris espanyols i traslladar al Congrés dels Diputats. Durant l'arrest simbòlic dels culpables de la crisi, que s'han omplert les butxaques amb ajuts milionaris a càrrec del diner públic, s'han repartit octavetes informatives, al mateix temps, que s’ha fet una crida a participar de la jornada de Vaga General convocada el dijous 27 de gener, un dia abans que el govern espanyol tingui previst aprovar la retallada, sota el lema "Aturem la retallada de les pensions. Ja n’hi ha prou! Les nostres vides no són un negoci".
accio1pensiotgn.jpg
acciopensiotgn.jpg
El 27 de gener la a Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa del Camp, que agrupa una quinzena d'entitats entre sindicats de base i moviments socials, ha convocat a Tarragona una manifestació unitària a les 19 h, a la Plaça Imperial Tarraco. Protestes com la d'aquest matí a Tarragona s’han repetit a diferents localitats catalanes en la campanya contra la retallada de les pensions impulsada des de sindicats i organitzacions de l’esquerra anticapitalista i que culminarà en la jornada de lluita i vaga general del proper dijous dia 27.

En el manifest llegit durant l’acte, la Coordinadora, ha denunciat "l'agressió contra les jubilacions i les pensions que estan preparant el govern estatal, la patronal i els bancs, que podria plasmar-se en un nou acord amb els sindicats majoritaris. Una altra vegada ens volen fer creure que el sistema públic de pensions està al punt del col·lapse i per això proposen modificar el règim de pensions i allargar l'edat laboral. Peró sabem que darrera l'actual reforma hi ha la voluntat d'abaratir les futures pensions i afavorir els plans de pensions privats, controlats pels mateixos bancs i lladres que han rebut ajuts milionaris a càrrec del diner públic i de la ciutadania".

La Coordinadora també ha volgut assenyalar que "aquesta reforma del sistema públic de pensions és una de les retallades més greus", per això "hem decidit anar un pas endavant, no anar sempre a remolc de CCOO i UGT, i unir-nos a la convocatòria de vaga general dels sindicats CGT, COS, CNT i Solidaritat Obrera. En aquest sentit, "mentre el sindicats majoritaris signen retallades, nosaltres volem generar consciència i sortim al carrer".

Cal recordar, que els sindicats CGT, COBAS, IAC, SEPC, la CUP, Endavant (OSAN), Cau de llunes (AFRT), Assemblea de Joves la Guspira, Assemblea de Joves de Tarragona, Assemblea de Joves de Reus, Maulets, Ateneu Llibertari Alomà, Casal Despertaferro! de Reus, i l’Esquerra Independentista del Camp (EIC),formen l'abans esmentada Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa del Camp.
Mira també:
http://pobleviu.cat
http://pobleviu.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Tarragona] Arrest d'entitat bancària contra la reforma de les pensions
25 gen 2011
Falta la cnt, no?
Re: [Tarragona] Arrest d'entitat bancària contra la reforma de les pensions
25 gen 2011
La CNT de Tarragona es poc amiga de col.labrorar amb ningú. No son de fer pinya anticapitalista. de fet, sempre que ho hem provat, ens hem trobat amb actituts molt prepotents i tancades. I no tinc res en contra de la CNT en general. Personalment he colaborat i/o asistit a actes de sindicats de la CNT de molts llocs...Olot, Manresa, Sabadell,Cornella Terrassa, Hospitalet, Barcelona (de les dues), pero per aqui per Tarragona, es impossible fer res amb ells, i ho dic amb tristor, sobre tot per que tampoc veig que facin gaire cosa, ni cartells es veuen.
Re: [Tarragona] Arrest d'entitat bancària contra la reforma de les pensions
25 gen 2011
Diu clarament:
"unir-nos a la convocatòria de vaga general dels sindicats CGT, COS, CNT i Solidaritat Obrera"

I despès diu que formen part de la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa del Camp:
"CGT, COBAS, IAC, SEPC, la CUP, Endavant (OSAN), Cau de llunes (AFRT), Assemblea de Joves la Guspira, Assemblea de Joves de Tarragona, Assemblea de Joves de Reus, Maulets, Ateneu Llibertari Alomà, Casal Despertaferro! de Reus, i l’Esquerra Independentista del Camp (EIC)"
CNT tancada o oberta... fan el que volen fer i prou.
26 gen 2011
Els de la Coordinadora s'han empassat el cartell de CGT+COS, on fan veure que CNT convoca una vaga a Catalunya pel 27G.
Sindicat Terrassa