Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juny»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral
La CNT-AIT de Catalunya i Balears es suma a la jornada de lluita contra les retallades de les pensions del 27 G
21 gen 2011
Com ja havia anunciat el govern fa un any, s'esta negociant una reforma del sistema de pensions que pretén empitjorar encara més la situació laboral de tots els treballadors i treballadores d'aquest país. La reforma pretén retardar l'edat de jubilació als 67 anys i augmentar els anys per calcular-la de 15 a 20 anys o inclús a tota la vida laboral. Els experts calculen que aquesta retallada suposara una reducció d'un 26% de mitjana en la pensió a rebre.
27g.jpg
La suposada raó que argumenten per a aquesta retallada és que en uns anys les pensions públiques serien insostenibles, basant-se en estudis suposadament científics d'economistes que en realitat estan al servei de l'OCDE, bancs i caixes d'estalvis. Per contra, estudiosos de l'economia com Dean Baker (co-director del Center for Economic and Policy Research de Washington), Joseph Stiglitz (Premi Nobel d'Economia), Juan Torres o Vicenç Navarro (Catedratics d'Economia) sostenen que el sistema públic de pensions serà sostenible durant tota la vida, basant-se en l'evolució de les dades econòmiques. L'autor Vicenç Navarro arriba a dir que "presentar a organitzacions de coneguda orientació neoliberal, com l'OCDE, la Comissió Europea, o FEDEA com a institucions que gaudeixen de credibilitat científica és equivalent a assenyalar que el Vaticà i els seus arguments en contra de la utilització de preservatius com a eina per prevenir la SIDA té credibilitat científica" i manté que el missatge catastrofista sobre les pensions porta usant els mateixos arguments durant més de 50 anys i ja s'ha demostrat que és fals, "han anat profetitzant el col·lapse de les pensions, retardant la data del col·lapse cada deu anys, [...] en realitat, la Seguretat Social mai va tenir dèficit i continua avui tenint superàvit".

És molt significatiu que a la darrera reforma laboral es van bonificar a les empreses gairebé tots els tipus de contracte, reduint els ingressos de la Seguretat Social, i alhora es varen començar a subvencionar els acomiadaments als empresaris amb diner públic. A més, també es varen reduir les tributacions de l'Impost de Societats de les grans empreses, la qual cosa reduirà els ingressos de les arques públiques en 230 milions d'euros, s'eximeix del pagament de l'Impost de Transmissions Patrimonials a les ampliacions de capital i privatitza el 30% de les loteries i bona part d'AENA. S'entregaren desenes de milions d'euros de diner públic a la banca que no para de tenir beneficis multimilionaris, i un llarg etcètera de mesures que paguem amb la nostra precarietat, sous miserables i atur. Atur que a més inevitablement es veurà incrementat d'allargar l'edat de jubilació.

El que es pretén des de fa uns anys és eliminar a poc a poc el sistema públic de pensions, creant inestabilitat i obligant al ciutadà a contractar plans de pensions en algun banc, amb els llaminers beneficis que comporta. Es a dir, un cop més aprofitar l'excusa de la crisi per incrementar els beneficis de bancs, caixes i capital especulatiu (responsables precisament de la situació actual) a costa un cop més de la situació laboral i econòmica dels de sempre.

La cotització a la Seguretat Social és proporcional al salaris. Una mesura d'incrementar o al menys mantenir els ingressos a la Seguretat Social és no permetre salaris cada cop més baixos.

Com sempre, es busca que el treballador pagui cada vegada més i l'empresari reparteixi menys els seus astronòmics beneficis. Ho poden pintar com vulguin, però aquesta és la realitat. La prova d'això és que cada vegada vivim més escanyats: retallades de sous, hipoteques insultants, reformes laborals, tremendes pujades de preus d'articles bàsics i serveis públics (electricitat, combustible, …).

Aquesta via és la que ens volen imposar sense cap fi la patronal, el gran capital especulatiu i l'Estat. El govern ha escomès reformes que va prometre no fer en campanya electoral, al·ludint que són instruccions del FMI, entitat que ens venen com la salvaguarda de l'economia mundial quan en realitat és la representació dels grans poders econòmics.

La CNT de Catalunya crida a una resposta contundent de la classe treballadora i del conjunt de la societat com única mesura per aturar el pla sense límit al que ens volen sotmetre. Per això es suma a la jornada de lluita convocada pel 27 de gener amb diferents accions i mobilitzacions dels sindicats locals de la CNT i convocant a una manifestació pel 27 de gener a les 19H i des de la Plaça Universitat de Barcelona.


Secretariat Permanent de la CNT de Catalunya
Mira també:
http://crcatalunya-balears.cnt.es/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La CNT-AIT de Catalunya i Balears es suma a la jornada de lluita contra les retallades de les pensions del 27 G
21 gen 2011
perquè no convoca mani amb la resta de sindicats el dia de la vaga i ho fa a les 19h. a plaça universitat?

Clar, igual no es veuria prou la seva bandereta. Patètic tot plegat, ser 4 gats (el sindicalisme no oficialista, for ade CCOO i UGT) i mostrar aquestes guerres tribals per a veure qui mostra més el seu logo.

La reforma laboral, la de pensions i qualsevol altre ens la mereixem per imbècils.

Jo em quedo a casa nois/es, estic fart de tanta competició partidista.
Re: La CNT-AIT de Catalunya i Balears es suma a la jornada de lluita contra les retallades de les pensions del 27 G
21 gen 2011
No és això, simplement que aquest dia no es farà vaga a Catalunya, bé qui vulgui sí, però els sindicats convocants (CGT-Cnt-Joaquin Costa-Soli), no secundarà la vaga, una consulta interna de Cgt i votació posterior, va ser concluent, no és participarà activament de la vaga.
La Cnt analitzant la manca d'implicació real dels sindicats convocants, ha decidit fer una jornada de lluita, i això en horari de feina no és pot fer, o al manco no com voldriem.
Al meu sindicat, ja fa un més, es va dir de fer jornada de lluita i no vaga.
Salut i anims, és per aquest motiu que Cnt ha triat canviar l'hora de la mani i fer-la a les 19,00.
Re: La CNT-AIT de Catalunya i Balears es suma a la jornada de lluita contra les retallades de les pensions del 27 G
21 gen 2011
sigles, primer enterat de les coses i després podras parlar amb una mica de propietat. Vas molt desencaminat/da.
Re: La CNT-AIT de Catalunya i Balears es suma a la jornada de lluita contra les retallades de les pensions del 27 G
21 gen 2011
la cgt va llançar el farol de que convocaria vaga a tot l'estat avanç del 28 de gener. Creia que ccoo i ugt anaven a convocar. Finalment aquets no convoquen i cgt només ha convocat on els sidicats nacionalistes tenen força i vonvoque i a catalunya. On ja veurem com acaba aquesta història.

Sempre existeix un problema entre les cúpules i les bases cuan aquestes existeixen. Es suposava que els comités eren només una eina i no tenia poder decisori i ejecutiu.

Esperem que tota jornada de lluita i de vaga triomfe. Encara que no es faja correctament
Re: La CNT-AIT de Catalunya i Balears es suma a la jornada de lluita contra les retallades de les pensions del 27 G
21 gen 2011
""" per un de la cnt-ait     21 gen 2011
No és això, simplement que aquest dia no es farà vaga a Catalunya, bé qui vulgui sí, però els sindicats convocants (CGT-Cnt-Joaquin Costa-Soli), no secundarà la vaga, una consulta interna de Cgt i votació posterior, va ser concluent, no és participarà activament de la vaga. """

NO MIENTAS MÁS QUE SE TE VA A CAER LA CARA A PEDAZO POR EMBUSTERO
Re: La CNT-AIT de Catalunya i Balears es suma a la jornada de lluita contra les retallades de les pensions del 27 G
21 gen 2011

El que és innegable és que 4 sindicats (CGT, CNT Catalunya, Solidaritat Obrera i la COS) faran vaga a la comunitat Autònoma de Catalunya, mentre altrs sindicats a Galiza i Euskal Herria també ho faran...

El comité confederal de la CGT Catalunya, format per molts sindicats ha decidit de forma democràtica tirar endavant amb la vaga. S'han d'acetar els decisions, i més per part de la gent que no està dins.

L'actitud de d d'acusar els convocants de no volcar-se, o de que aquesta és una vaga de cúpules. Aquí els únics que no accepten la democràcia interna de les organitzacions sou els que poseu en dubte les assemblees d'afiliats que hi ha hagut aquests dies. Vosaltres no sou anarquistes, no creieu en l'assemblearisme, sols el feu servir de forma snob per distanciar-vos dels que si lluiten.

Molts dels que critiquen la vaga general perquèno pararan tots els sectors, esteu jugant al confusionisme al convocar una jornada de lluita quan sols aneu a fer una manifestació. Aquí molts perdrem un dia de sou, posarem en perill els nostres llocs de treball per acumular forces des de la base, mentre els que us quedareu a casa ens acuseu de qualsevol begenada. Lamentable.

Re: La CNT-AIT de Catalunya i Balears es suma a la jornada de lluita contra les retallades de les pensions del 27 G
21 gen 2011
Pareix mentira com es pot liar la perdiu. El company que firma com un només dir-li que les veritats a mitges no son veritats.
Si que la vaga la convocada un comité confederal de cgt catalunya. Però no se si sabàs que el comité no és el mateix que un plenari. Hi ha com a molt una consulta al scr regonals de les diferents federacions.
Llavors és una decisió dels secretaris.
El meu sindicat està en contra, creiem que la vaga és una eina suficientment seriosa per a emprarla si pot ser util. No per a fer propaganda.

El dia 27 aniré a la vaga, però després vindrà el temps de les responsabilitats.

salut

company de cgt
Re: La CNT-AIT de Catalunya i Balears es suma a la jornada de lluita contra les retallades de les pensions del 27 G
21 gen 2011
Un, no només farem una manifestació, a sindicats de CNT de tot Catalunya es faran multitud d'actes aquest dia, els dies previs i dies posteriors. Ningú de nosaltres es quedarà a casa. Jo no sé com ha pres la CGT la decisió de fer vaga però molt normal no m'ha semblat pel que hem vist a les reunions preparatòries. De totes maneres molta gent de la CNT-AIT també farem vaga.
Re: La CNT-AIT de Catalunya i Balears es suma a la jornada de lluita contra les retallades de les pensions del 27 G
21 gen 2011
Us farieu creus de la gent de la CNT-AIT que farà vaga aquest dia. Però la CNT-AIT no llença falses esperances. Tan CGT com els altres sindicats, han convocat vaga perquè els treballadors que la volguin fer, la poguin realitzar. Però també saben perfectament que no serà una Vaga General sinó una jornada de lluita. El que fa la CNT-AIT és dir les coses pel seu nom. Convocar una vaga general amb cara i ulls sense CCOO i UGT, no es pot fer amb deu dies d'antelació.

Dels problemes interns no hi entraré, perquè cadascú té els seus i per internet no s'han de parlar aquestes coses.
Re: La CNT-AIT de Catalunya i Balears es suma a la jornada de lluita contra les retallades de les pensions del 27 G
21 gen 2011
i el potencial que poden aportar parats i estudiants?
Els parats no poden fer vaga pk no tenen trebakll, axi que ppoden acudir a la jornada de lluita
Re: La CNT-AIT de Catalunya i Balears es suma a la jornada de lluita contra les retallades de les pensions del 27 G
21 gen 2011
A les 19h poden acudir els parats, els estudiants i els treballadors,etc.
Re: La CNT-AIT de Catalunya i Balears es suma a la jornada de lluita contra les retallades de les pensions del 27 G
21 gen 2011
No vull intoxicar, i demano disculpes si aquesta ha estat la impressió que qualcú ha pogut tenir del meu comentari. Però és només una opinió, encara que he fet afirmacions sense cap base, Teniu raó, només eren comentaris que m'han arribat aquests dies.
Com dic només és una opinió totalment subjectiva, i mai voldria donar la impressió que estic cercant una desmovilització diguent que no hi ha vaga.
Però tot plegat és bastant confús.
Anims i a lluitar que hi ha molt per a fer.
Salut i perdó si he ficat la pota.
Re: La CNT-AIT de Catalunya i Balears es suma a la jornada de lluita contra les retallades de les pensions del 27 G
22 gen 2011
soc superanarquista,però si cccoo i/o ugt no convoquen a vaga jo no ho faig
Re: La CNT-AIT de Catalunya i Balears es suma a la jornada de lluita contra les retallades de les pensions del 27 G
22 gen 2011
Sóc així de pallús i si alguns tenen problemes foto la culpa a la CNT-AIT per no participar en el suicidi col·lectiu d'anomenar una cosa vaga general, que no ho serà.

Simplement és una tàctica molt lògica de la CGT perquè els treballadors poguin participar en la jornada de lluita.
Re: La CNT-AIT de Catalunya i Balears es suma a la jornada de lluita contra les retallades de les pensions del 27 G
22 gen 2011
Sóc així de covard i l'hi foto la culpa als demés i a la vegada sóc una mica bipolar i considero lògica la tàctica dels que tenen problemes. Ja em diràs que carai us costava convocar vaga general, tranquils que per això no s'enfonsarà la CNT-AIT.

Feu pena heu quedat ben retratats i això no crec que s'oblidi fàcilment, després tindreu els collons/ovaris d'anar titllant als demés de reformistes...
Re: La CNT-AIT de Catalunya i Balears es suma a la jornada de lluita contra les retallades de les pensions del 27 G
22 gen 2011
No li busquis 5 peus el gat. La cosa és més fàcil:

-CGT i altres sindicats convoquen vaga, com a tàctica perquè els treballadors que poguin i volguin participin a la jornada de lluita. Alguns sindicats no recolzen la Vaga.

-CNT veient el panorama, no pensa que tot acabi en una vaga general, així que convoca actes arreu de l'estat, es suma a la Vaga de Galicia i Euskadi i a Catalunya vist el panorama prefereix anomenar-la jornada de lluita. Que és el què serà, com bé indica el comunicat de la CGT del Vallès Oriental.

Ja veurem qui fa o deixa de fer el pena. Jo no titllo als demés de reformistes, i la CNT prou-te feina tenim per titllar els altres de reformistes. Això en tot cas ho fan els 4 de sempre.
Re: La CNT-AIT de Catalunya i Balears es suma a la jornada de lluita contra les retallades de les pensions del 27 G
23 gen 2011
Jajaja quin acudit tan graciós que has fet amb les meves sigles, quasi tan graciós com justificar-se en un suposat "panorama" i en el "que serà" per no convocar vaga general.

Em ratifico en lo dit, a Catalunya la CNT-AI més reformista que la CGT pel què sembla...
Contra la independencia de CNT?
26 gen 2011
Aquesta frase l'he trobat molt reveladora del "Un" de CGT:
"S'han d'acatar els decisions, i més per part de la gent que no està dins."

Però el més sorprenent és que haguem d'acatar les seves decisions els que no estem a CGT. Deu ser per això que s'han agenciat de la bandereta de CNT per posar-la al seu cartell "unitari".
Re: La CNT-AIT de Catalunya i Balears es suma a la jornada de lluita contra les retallades de les pensions del 27 G
17 feb 2011
------------------------
Aquest gener del 2011 han aparegut articles, cartells i comentaris parlant de CNT convocant vaga general i manifestació conjunta amb CGT i COS.
Es tracta del sindicat amb seu al carrer Joaquín Costa, 34 de Barcelona.
------------------------

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more