Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
Cautela amb el sobiranisme de dretes
27 des 2010
Cautela amb el sobiranisme de dretes.

Ens convé un bloc de pressió, com el d'Euskal Herria. Potser a nivell conjuntural podria ser útil? per fer algunes campanyes comunes -com p. ex. ara lo del Tribunal Suprem-, actes o mobilitzacions, ... només són preguntes que em faig, però jo de moment no em posiciono en res, restaré a l'espera de que fan els partits i associacions i hi seguiré meditant

A la merda Europa!
youareillegalposter.jpg
"La suerte esta echada o vamos hacia un Bloc Popular Soberanista y Social o la derecha independentista representada por SI se apropiara del trabajo hecho por los independentistas de izquierdas".
Kaos. Països Catalans | Hoy a las 13:02 | 1009 lecturas | 18 comentarios
www.kaosenlared.net/noticia/laporta-partido-si-preparan-asalto-erc-indep


El partido de Joan Laporta, Solidaritat Catalana per la Independència (SI), envalentonado por sus cuatro diputados en el Parlament catalán y consciente de la debilidad de ERC, tras el desatre de la elecciones las autonómicas, están proponiendo alianzas electorales para las municipales en las principales ciudades de Catalunya y planteando unas condiciones durisimas, hasta el punto de exigir a ERC o a las CUP's que acepten, incluso, a sus militantes como cabezas de lista (Barcelona).

Solidaritat quiere dejar a ERC entre la espada y la pared, y más si, como no descartan los laportistas, la imagen de su presidente les permitirá volver a repetir buenos resultados en todos los municipios, obteniendo sus votos de los que hoy tienen ERC i de las CUP's.

Nuestra entrevista con personas de diferentes sectores de la izquierda independentista y democrática nos dicen que: "SI, juega a amenazar sutilmente o, no, según los casos con que la dispersión del voto independentista podría ser letal para ERC o les CUP's.

Algunos de nuestrosinterlocutores plantean que: "La suerte esta echada o vamos hacia un Bloc Popular Soberanista y Social o la derecha independentista representada por SI se apropiara del trabajo echo por los independentistas de izquierdas sean socialdemócratas (ERC) o socializante como el caso de las CUP en todos estos años"

Las gentes de la izquierda consecuente catalana, dicen: "tenemos nuestro origen en una tradición profundamente democrática, no hace dos días que hemos llegado a la política, luchamos por las libertades durante la dictadura franquista, mientras estos señores de SI se dedicaban a los negocios, u otros que hoy se llenan la boca con derechos democráticos para los castellanoparlantes estaban desparecidos en sus vidas particulares sin prestar ningún interés a lo colectivo", dicen fuentes consultadas por kaosenlared en la izquierda independentistas.

"Unos y otros juegan a la política espectáculo, unos amenazan de muerte a los otros, y simpatizantes de aquellos atacan sedes de emisoras de radio en campeonatos mundiales de fútbol, en definitiva estas gentes sean de puertas o riveras ven en la política un trampolín para sus negocios", insten las fuentes consultadas. "y para ellos lo importante no son los pueblos ni los trabajadores, hoy en paro y viviendo unas situaciones muy duras en lo laboral y personal , para ellos lo importante es fer "caixa". "Nosotros no tenemos nada que ver con ellos", insisten las gentes de la izquierda democrática y popular.

Nuestros informantes nos dicen que: "En el partido de Laporta sus militantes proviene de la derecha regionalista catalana y de los más rancio de los negocios, con familiares relacionados con la Fundación Francisco Franco... todo un ejemplo de demócratas".

En definitiva, en el terreno electoral municipal, uno más de los campos de lucha de los y las trabajadoras catalanas, se juega la posibilidad de tener aún algunas voces que defiendan los intereses nacionales y sociales del pueblo trabajador. Derechos e intereses que hoy están siendo destruidos por los poderes económicos y políticos de la derecha, sea regionalista (PNV, CiU,...), españolista (PP) y también y sin ningún rubor, por la socialiberal (PSOE).



Comentaris Personals d'un anarquista de karcelona


D'una banda, no cal dir que es tracta d'un partit burgès i, en aquest país, la dreta ha estat tradicionalment nacionalista, però espanyola, tan sols únicament quant els ha convingut, com féu al seu dia Prat de la Riba i tants d'altres, han manifestat un tímid sobiranisme, o independentisme en el cas que ens ocupa. Són la dreta sobiranista, que no havia dit res i ara es posiciona. Han sigut històricament espanyols, donat que els ha interessat sempre més per poder ampliar els seus mercats i ser més internacionals -per molt que ara el PSAN vulgui justificar el marc territorial dels PPCC, en el context del seu suport parcial a la candidatura d'en Laporta, amb tot el rollo de l'Eix Mediterrani, com si es descobrís la sopa d'all. Encara no em crec que en Josep Guia i Núria Cadenes, gent d'extracció proletària i socialista, hagin donat suport a la candidatura burgesa.
Ja ho deia Josep Termes, historiador del moviment obrer, que als Països Catalans, el catalanisme havia nascut en capes proletàries, obreres i camperoles de la societat. Així és i així ha de seguir. Per això donaria abans el meu suport a l'Esquerra Independentista (CuP, MDT, Maulets, Cajei, Endavant).

A tall d'exemple el Barça té la propietat de la última zona agrícola de L'Hospitalet de Llobregat, Can Trabal, on hi ha masies en estat ruïnós i tot, la qual fa temps que volen per especular i fer un parc temàtic del Barça amb hotels i tot, però ara crec que està en cert impasse degut a la pressió popular, però no ho sé amb exactitud.
Per no parlar dels negocis imperialistes que sempre han mantingut amb les principals potències, armes, petroli, ara al Qatar -Aràbia Saudí- etc. A part de les vinculacions amb els grups joves dels Casuals blau-grana, ex-boixos la majoria, que dominen la droga a les Barcelona i rodalíes i altres negocis il.lícits com seguretat en algunes discoteques del port Olímpic, putes i fins pallisses a domicil.li i desallotjaments per encàrrec dels Mossos d'Esquadra. Els capos tenen força diners i cotxes cars, però ara la majoria són entre reixes.

En tercer lloc, el que més profundament em desagrada de S.I. és la seva insistència en la necessitat de crear un estat europeu. Quina mania!
Això ho vull remarcar enèrgicament, donat que crec que és de vital importància.
Quan economistes i historiadors reputats com Samir Amin, Arcadi Oliveres, S. López Arnal, Fernández Buey, Gil de San Vicente, Santiago Alba Rico, Alberto Recio, Juan Tugores, Daniel Raventós, Manuel Delgado, ...
i tants d'altres; han remarcat en algun moment que potser la única forma de sortir d'aquesta crisi econòmica és sortir d'Europa, no sé pq tanta insistència d'aquests burgesos catalanets pseudo-il·lustrats en volguer ser-hi -oh si l'Europa dels pobles... que no saben ni ellxs que vol dir. Si volen ja parlarem de garantir drets socials i de l'Europa social, quan s'hagi abolit l'FMI, l'OMC o el BM. Per ara prefereixo la lliure federació dels pobles que lluiten, per la seva independència i pel socialisme.
Sortir d'Europa és el més viable, donat que tornar a la pesseta permetrà mesures com la devaluació de la moneda i que països limitats com el que ens ha tocat viure, puguin subsistir bé, no com ara en que no podrem competir mai al mateix nivell d'Alemanya o França -s'ha vist clarament en els casos de Grècia, Itàlia, Islàndia, Irlanda, Itàlia, Estat espanyol, ... La moneda única només és possible entre països de característiques similars.

Jo veig amb molt bons ulls crear un Bloc Sobiranista i Social aquí, tal com s'està fent amb èxit a Euskal Herria. Ara bé, crec que en punt d'Europa, serà difícil arribar al consens, amb gent com S.I., amb posicions tant distants. En tot cas veuria útil fer-ho de forma conjuntural, per fer campanyes comunes i actes conjunts, sense perdre la idiosincràcia.


PD. Mireu aquest vídeo, encara es gastarà els diners en meretrius aquest home! jeje, un vídeo vergonyós...

Laporta President - Maria Lapiedra
http://www.youtube.com/watch?v=hx0RRi7hCRE&has_verified=1


Els bancs espanyols no s'han enfosat pq els han abocat tones de diner públic, al contrari del teixit productiu i totes les empreses nacionals que han fet ERE o ERO. quina puta vergonya!
LA TERRA, PER QUI LA TREBALLA!

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Re: Cautela amb el sobiranisme de dretes
27 des 2010
S.I es la versió catalanista de Cuitadans o U_ P_ D
Re: Cautela amb el sobiranisme de dretes
27 des 2010
Ah, però existeix "soberanisme d'esquerres"...?
Re: Cautela amb el sobiranisme de dretes
27 des 2010
Tens raó, garrapinyol, si abans pensaba que a aquests indepes d'esquerres els estaba enredant un partit mussoliniá,

cada cop em convenço més que no ho havíen estat mai, d'esquerres.

Potser millor, menys confusions i cadascú al seu lloc.
Re: Cautela amb el sobiranisme de dretes
27 des 2010
Trist article i tristos comentaris.

Solidaritat i ERC estan en pugna. La CUP i Solidaritat no tenen res en comú. Solidaritat vol forçar l'independentisme i amenaça en presentar-se allà on ja hi ha gent treballant... dificultant le sopcions de sortir.

No obstant, la CUP no cedeix i estan disposats a perdre representació abans que pèrdre el projecte. A més no són els únics que pretenen carregar-se el projecte, en això estan sent recolzats de forma inestimable per Revolta Global... tan SI com Revolta, són 2 projectes de cupula i epr això s¡entenen bé i veuen que amdos podrien sortir beneficiats d'un trencament de la CUP que semblen entossudits a aconseguir.

A tots aquests els pais i la clase treballadora els improta ben poc, ells van a la caça del càrrec, cercant un comode sillo des del qual seguir repetint les consignes que dicti en Sla Martin els uns i NPA els altres...
Re: Cautela amb el sobiranisme de dretes
27 des 2010
I ERC no són de dretes? Jo crec que si. Aqui serà més del mateix, de les CUP no cal preocuparse perquè total treuen quatre vots comptats.
Re: Cautela amb el sobiranisme de dretes
27 des 2010
És normal que conforme vagi estenent-se l'independentisme sigui assumit per totes les tendències polítiques-ideologiques des de les de detres fins a les més esquerranes i fins i tot anarquistes (sense propugnar cap estat ni vell ni nou). A tots els països d'europa hi ha partits i moviments de totes les tendències, és un fet normal. El mateix passa amb l'espanyolisme i no estranya a ningú.
Evidentment l'independentisme català ha estat originariament popular i d'esquerres; però hi ha tanta o més contradicció en ser d'esquerres i espanyolista (com el psoe i el pce per exemple) que en poder ser de dretes i també independentista.

opcions indepes. actuals:

- SI dreta liberal
- ERC esquerra liberal
- CUP esquerra transformadora
- Negres tempestes-Bloc negre anarquista
Re: Cautela amb el sobiranisme de dretes
27 des 2010
"Evidentment l'independentisme català ha estat originariament popular i d'esquerres; però hi ha tanta o més contradicció en ser d'esquerres i espanyolista (com el psoe i el pce per exemple) que en poder ser de dretes i també independentista."

originariament... si et refereixes a que es va originar als anys 70, suposo, perquè les arrels del nacionalisme català les tenim totes ben clares... i de populars no tenen res de res.
Re: Cautela amb el sobiranisme de dretes
28 des 2010
Em pregunto: A quants indepes els hi va alegrar els resultats de les eleccions (encara que no hi hagin votat).
Sindicato Sindicat