Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: amèrica llatina
(14N) Acte de record a les víctimes de la Guerra del Gas a Bolivia
13 nov 2010
L´any 2003, moriren 67 bolivians per la metralla de Gonzalo Sanchez de Losada i la conxorxa petroliera (Repsol, Total, BG) que volien exportar gas bolivià a Estats Units.
En demanda dels familiars de les víctimes, es recorda amb aquest acte la impunitat que encara plana sobre aquests fets. Juicio a goni ya!
Our earth is bleeding copy_Mark_Danny.jpg
Acte de Conmemoració
Per les víctimes de la Guerra del Gas a Bolívia el 2003

Barcelona, 14 novembre 2010

Parroquia San Juan Bosco (Plaza Ferran Reyes, 2, Barcelona, <M> L1 Navas)
Hora: 20hL'actual procés polític bolivià és el resultat d'un llarg treball de mobilitzacions i resistències realitzat pel poble bolivià en els últims anys. En particular, cal destacar les lluites populars de l'any 2003 (relacionats amb la "Guerra del Gas") que es van plasmar al voltant de la demanda de recuperació de la sobirania nacional sobre els recursos naturals. Aquests havien estat privatitzats en benefici de multinacionals com Repsol YPF, i el seu control es va caracteritzar per un gran nombre d'impactes socials i ambientals negatius que avui encara continuen impunes. Davant la mobilització popular, la resposta del govern de l'època, el de Gonzalo Sánchez de Lozada, va consistir en una duríssima repressió policíaca i militar que va comportar l'assassinat de 67 persones i més de 400 ferits. Entre les víctimes es trobaven nens molt petits, dones embarassades i ancians que van ser tirotejats a l'interior de les seves pròpies cases. Des de llavors s'han realitzat accions legals en contra de Gonzalo Sánchez de Lozada i els seus ex Ministres, que van fugir cap als Estats Units. Per commemorar aquesta Memòria Històrica, i en record d'aquelles víctimes, els convidem a acompanyar-nos en aquest acte.


Celebració religiosa ecumènica convocada per:
Col·lectiu a Barcelona de suport al "Comité Impulsor del Juicio de responsabilidades a Gonzalo Sánchez de Lozada i sus Colaboradores", Campanya d’Afectats/ades per Repsol YPF, Bolivianas pa'lante i Parròquia Sant Joan Bosco.
Mira també:
http://juicioagoniya.org

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa