Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : educació i societat : mitjans i manipulació : pobles i cultures vs poder i estats
Poble catalá, mai com avui...
29 oct 2010
Tots els dissabtes des de el 30 d'octubre, fins al 20 de novembre: Ruta de l'Anarquisme
octavetarutanarkB.jpg
octavetarutanarkC.jpg
octaveta-rutanarkA.jpg
Octavetas llibertarias, llençadas amb motiu de la visita de Franco a Barcelona (1949) i durant la preparació de la vaga de tramvies (1951).
Mira també:
http://turismotactico.org/cnt
http://www.cnt.es/centenario

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Poble catalá, mai com avui...
30 oct 2010
Aquests si que lluitàven pel poble català i no els laportes i tots els que li segueixen el joc
Re: 'Federico' Esgleas, el traidor...
30 oct 2010
Si, si... els germans Sabater, en Faceries, en Caracremada, en Massana foren els darres lluitadors contra el feixisme a la postguerra.
El que no sembla tan correcte es que es publicitin actes i 'festejos' de pagament a costa de qui va esser trait i assassinat per els comités burocratics de l'exil·li.
Per qué no s'hi diu que en Quico Sabater, que es jugava la vida per omplir Barcelona amb aquestes octavetes, va caure a Sant Celoni precisament quan tenia previst anar a França per 'ajustar alguns comptes pendents' [sic] amb el consorte de la Federica, Germinal Esgleas alias 'El Monje'?
L'utilitzacio barruera dels lluitadors antifeixistes per fer 'petits negocis' es de vergonya al·liena!!
Re: Poble catalá, mai com avui...
30 oct 2010
Això que dius és cert, els dirigents de la CNT de l'exili van traïr aquests lluitadors. Però és molt injust posar el mateix sac a la gent de la CNT amb Federicas Montseny,etc.
Re: Poble catalá, mai com avui...
30 oct 2010
He anat avui a la ruta de l'anarquisme, i no he vist a ningú que hagi traït a Quico Sabater, més aviat al contrari. Tant a ell com a "Caracremada", a Facerías i fins i tot al Puig Antic se'ls ha fet un petit homenatge.
És impressionant com la ràbia dels ignorants, arremet contra tot. Ah! i per cert, el pagament, ni tan solament cobreix les despeses, però si vols, pots qüestionar també que la recuperació de la memòria històrica es faci amb la utilització de carburant o amb vehicles a motor, o que les persones que ho organitzen i les que assisteixen, duguin robes comprades en comerços tèxtils i que les persones, després de cagar, tinguem la barruera costum de netejar-nos el cul amb paper higiènic, o qualsevol altra ximpleria que se t'en ocorri. Possiblement, com l'Einstein simpatitzava amb algun anarco-sindicalista, la CNT també tingui la culpa de la creació de la bomba atòmica.
El "petit negoci" és el que tu fas quan intentes raonar.

Hi ha coses que dolen, i moltes es noten quan un obre la boca només per a *rabiar.
Re: Poble catalá, mai com avui...
31 oct 2010
Vale. Apologize. Demano disculpes si us heu sentit ofesos. Suposo que no s'ha de ficar al mateix sac als federicos.esgleistes i als ex-federicos-accidentals-enganyats-pero-de-bona-fe, sobre tot que des de fa uns quans mesos heu tingut ocasio de comprovar a la vostra pell com se les gasten els del 'segell de goma' i la ultraortodoxia anarcotaliban. Una mica tard, pero ho heu compres. Joaquin Costa no es el Duc de Medinaceli... d'acord.
Re: Poble catalá, mai com avui...
31 oct 2010
No, escolta'm tu...! No m'ofens perquè no pots.

A veure si ho entens, això és un acte que es fan dintre del centenari de la CNT, i aquí no cap si ets d'un costat o de l'altre. Que tu tinguis els teus prejudicis, com tot humà, no et legitima per a jutjar.
Aquí, el que comprèn tard, segueixes sent tu. Ja t'he dit que quan intentes raonar, necessites fer ús del paper higiènic, perquè només tu saps qui són els "federicos.esgleistes" o "ex-federicos bla, bla, bla..." als que ni conec, i com saps tant, si vols véns i ens ho dius en persona. Pot ser que "la ruta", fins i tot et surti "gratis".
Re: Poble catalá, mai com avui...
31 oct 2010
Uy, uy... tranqui, colegui. Tampoc cal que em feu un 'paseillo', que no estem al 1936! Ha plogut molt des de allavores i el que cal es fer balanç del naufragi. Qui va fer qué i per qué. I quines han estat les conseqüencies. Els temps dels liders carismatics son cosa del passat, sortosament, pero els efectes romanen. L'anarquisme i l'anarcosindicalisme no escapen a la llei natural de la entropia, aillo de que tota cosa que s'estanca, acabara podrint-se. Nomes cal fer un volt per Medinaceli per comprovar-ho!
Pero millor que aquest debat el mantenim 'intramuros', a http://www.alasbarricadas.org
per exemple, lluny dels tafaners i els secretes...
Re: Poble catalá, mai com avui...
31 oct 2010
ui, si apela als catalans i al poble català en Sabaté.

Alguna s'imagina la CNT apelant directament al "poble català"?¿?¿?¿?¿

En Sabaté i molts altres sempre va ser un dels nostres, un català. A la CNT d'avui hi ha en canvi molts dels altres...

i com es diu sovint en basc:

GORA gu ta gutarrak!
Re: Poble catalá, mai com avui...
31 oct 2010
Si i agermanat amb els fills dels altres pobles hispànics també capsigrany endogàmic aprofita-qualsevol-cosa-per-criticar-la-cnt.
Re: Poble catalá, mai com avui...
31 oct 2010
Precisament perquè no estem en el 36, ja no ho anomenem "paseíllo", ara es diu "la ruta".
Resulta que no vaig embarcar en cap vaixell per a fer balanços d'algun naufragi. Vaig néixer en terra ferma, i si cal fer repàs d'alguna cosa, prefereixo fer-lo dels idiotes que un es troba en el camí, perquè dels companys i les companyes, més que trobar-nos, ens busquem.
Em fa molta gràcia quan es parla que el temps dels "líders" ha passat, sobretot, quan ningú ha esmentat a líder algun. A qui li preocupen més, a tu o a mi?.
Reconèixer l'entropia com llei "natural", és condemnar-nos a aquesta podridura fem el que fem.
A més, tampoc es que ens serveix mantenir debat algun per internet, encara que sigui en un espai "privat". No per ser més íntim, va a ser més agradable i afectuós.
Tu sabràs a quina olor et refereixes quan parles de Medinacelli. De vegades, l'olor ho porta un mateix damunt i es creu que són els altres els que fan pudor.
Re: Poble catalá, mai com avui...
31 oct 2010
Amb un ximplet, es pot parlar. Amb un ignorant és impossible.
Si alguna vegada escoltes parlar a la CNT, canvia de substància o de camell.
Suposo que el Joan March, també és altre dels vostres, i el Laporta, altre més. A aquests, i segurament a tu també, el Sabaté us hauria convidat a la copeta de moscatell...
Fes-me un favor, deixa la beguda que et senta fatal.
Re: Poble catalá, mai com avui...
01 nov 2010
Deixem-ho aqui...
http://es.wikipedia.org/wiki/Francesc_Sabaté;
Sindicato Sindicat