Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: altres temes
Generalitzem la paraula! {experiència en l’Assemblea de BCN}
26 oct 2010
la voluntat humana d’ajuntar-se es tant constant, que es poc freqüent la necessitat de decidir.
Gran experiència . Increïble desenvolupament el de l’Assemblea de Barcelona i impressionant les “sinergies” formades després de la vaga. Només cal observar com cadascú no acut únicament amb un punt de vista o una moció; sinó amb desitjos, adhesions, capacitats, forces, tristeses i una certa disponibilitat.
He après que la voluntat humana d’ajuntar-se es tant constant, que es poc freqüent la necessitat de decidir. Reunir-se respon a un impuls de sentir una força comú. Decidir ha estat crucial -i hauria de ser crucial- només en situacions d’emergència o reacció, en que exercir el vot es, en qualsevol cas, compromís.
Espero que siguem així i no caiguem en l’error de sotmetre l’Assemblea al simple objecte del vot, de la decisió a la que s’ha d’arribar. És el malson de que hi hagi una possibilitat que es converteixi en un teatre on s’enfrontin totes les pretensions al poder. L’assemblea no està feta per la decisió hegemònica, sinó pel debat, per la paraula lliure exercint-la sense límits.
Hem aconseguit desbaratar la renaixent tendència a la hegemonia i estem trencant amb el fantasma de l’assemblea general en benefici d’una assemblea de presències; si deixem de considerar la decisió en el vot com a finalitat, reservant-lo per concretar dates, compromisos i reaccions comunes urgents; cap la possibilitat que es produeixi una d’aquelles preses en massa, un d’aquells fenòmens de cristal•lització col•lectiva en que una decisió pren als individus en la seva totalitat o únicament en part i no al revés.
D’unx anonimx

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Generalitzem la paraula! {experiència en l’Assemblea de BCN}
27 oct 2010
Bona palla mental. No he entés res
Re: Generalitzem la paraula! {experiència en l’Assemblea de BCN}
27 oct 2010
Un bon espai comú on els vividors de la política intentaran coopar l'assemblea, rollo rectorat... No es millor començar desde la coordinació descentralitzada? que vá, on estaràn els vividors troskistes i líders burocràtics per poder guiar a les masses?
Re: Generalitzem la paraula! {experiència en l’Assemblea de BCN}
27 oct 2010
justament l'assemblea de barcelona no es mes que una coordinadora, al meu pareixer, on s'exposen els distints treballs de les assemblees de barris, estudiants i treballadors, i aixi es com ha de ser, un punt d'encontre pero si tambe, de creacio, perque no oblidem que el que tambe es un problema es que les lluites de treballadors no passin als estudiants i les veinals no passin a altres barris, aquesta es jo pense la funcio que ha de tenir l'assembllea de barccelona, pero tambe obviament, mentre hi hagi forces, fer accions i mobilitzacions conjuntes i centralitzades.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more