Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juny»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral
29-S Per la VAGA GENERAL i la seva continuïtat
07 oct 2010
El 29 de setembre la vaga dels sindicats del poder (CCOO i UGT) convocada tard i malament, no va ser general, els treballadors la van secundar desigualment, depenent en molts casos del seguiment en la convocatòria per part d’altres sindicats de l’esquerra combativa. Amb metro no es va notar si més no, quedant a la vista d’escassa voluntat de lluita i poder de convocatòria de CCOO, UGT i SLMS. A Madrid ni l’administració, ni el sector serveis, amb l’excepció de l'EMT (on comptava amb el suport de la Plataforma Sindical), ni el comerç, tallers, etc van secundar la vaga. Si va anar clarament secundada en la indústria, metall, automoció i construcció, on segons sembla els sindicats burocràtics mantenen certa credibilitat.
mani_157.jpg
Solidaritat Obrera va decidir en les seves assemblees no convocar com a organització per múltiples i diferents motius i donar plena llibertat d’actuació als seus associats. La nostra proposta era, i segueix sent, que les organitzacions sindicals, socials, polítiques i veïnals que venim lluitant contra les agressions del Govern, la Patronal i els sindicats del poder hem de CONVOCAR, sense comptar amb CCOO-UGT, les necessàries mobilitzacions que tirin enrere les retallades, la reforma laboral i el *pensionazo*. No podem posar-nos en mans d’ells qui han estat negociant durant mesos, sense comptar amb els treballadors (ni tan sols amb els seus propis afiliats) l’acord sobre Negociació Col•lectiva 2010-2012 (que recull la misèria salarial i el despengi empresarial dels convenis), la reforma laboral i la reforma de les pensions; doncs només podem esperar d’ells lleugers retocs estètics.

La nostra posició és clara i diàfana: els sindicats de base, els que estem amb els treballadors HEM DE FER-NOS GRANS i passar de criticar a CONVOCAR, sabent que el resultat d’aquesta primera vegada no va a ser espectacular, però que és imprescindible perquè la classe obrera en el seu conjunt visualitzi una alternativa sindical real, que està disposada a la lluita. En aquest sentit acudim a la manifestació alternativa convocada pels integrants de la plataforma “CAL ATURARLIS ELS PEUS!”, on va defensar aquestes posicions clarament. Les més de setanta organitzacions implicades estem convençudes que els treballadors podem tirar enrere les reformes antiobrers i obrir un escenari de lluita contra l’atur i la crisi.

En aquest rentat de cara de CCOO i UGT ens hem desmarcat per ressaltar el missatge: és necessari unir totes les forces de l’esquerra real per fer front unitàriament al pla del Govern, la patronal i els sindicats del règim. I per cridar “Fins a aquí hem arribat!!”, no volem seguir sent els *parias* en aquesta correlació de forces, volem “fer-nos majors” i convocar nosaltres mateixos per ensenyar a la societat en general que existeixen alternatives reals en poder establert, al capitalisme i a les forces polítiques i sindicals plegades a les seves exigències. És possible retornar la força i el poder a qui realment ho té i genera veritablement les riqueses amb la suor del seu front. Sabem que els sindicats del poder van a tornar a ballar-la i que és qüestió de dies que novament tornin a el “diàleg social” on ens tornaran a vendre novament.

Manifestació Atocha-Jacinto Benavente

La manifestació va començar amb rigorosa puntualitat a les 19.00 h. Van acudir unes 10.000 treballadores i treballadors de diferents organitzacions i el recorregut es desenvolupà sota consignes i lemes combatius contra el Govern Zapatero, la Patronal, la Banca i els sindicats titelles del poder, arribant a la Plaça de Jacinto Benavente al voltant de les 21.00h., on va donar començament l’acte públic en el qual van intervenir portaveus de diferents organitzacions convocants, entre ells un company de la Solidaritat Obrera (l’àudio de la seva intervenció està disponible per correu electrònic; envia un correu a soliobrera ARROBA gmail.com i t’ho enviarem).

Seguirem treballant per la unitat i per la vaga general per a finals de novembre amb els qui donen mostres de voler parar-los els peus als capitalistes: CGT, CNT, SAS, Plataforma Sindical EMT, AST, CTA, Sind. Obrers del Camp-SAT, Confederació Intersindical Galega, Intersindical Canària, Intersindical Aragonesa, Corrent Sindical d’esquerres de Asturies,...

Madrid, 1 d’octubre de 2010

Per Solidaritat Obrera

La Junta Sindical

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 29-S Per la VAGA GENERAL i la seva continuïtat
07 oct 2010
muy bien, por quitar la careta a los traidores. A la huelga hasta que quiten la reforma anti obreros

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more