Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
Comunicat davant del desallotjament del Banc Reapropiat de plaça Catalunya i sobre la jornada de vaga
30 set 2010
La vaga general ha començat a la mitjanit. Al llarg de la matinada i el matí, hi ha hagut piquets a tots els barris i punts estratègics de la ciutat. A les dotze del migdia els piquets dels barris han confluït a plaça Catalunya, on l'Assemblea de Barcelona havia convocat un piquet central unitari. Els mossos d'esquadra han intentat impedir que el piquet marxés per on estava previst, cosa que ha generat moments de tensió.


A les tres de la tarda, mentre els establiments de les Rambles i voltants estaven sent tancats, els mossos han procedit a 'escombrar' plaça Catalunya i han irromput al Banc Espanyol de Crèdit reapropiat, que havia esdevingut des del passat 25 de setembre un espai de confluència multitudinària de cara a la vaga general i més enllà.


Al final de la jornada de vaga, hi ha 33 persones detingudes i algunes desenes de ferits per la policia.


La denúncia interposada per part de la propietat de l'edifici havia estat arxivada pel jutjat tres dies enrere. Els mossos han desallotjat sense l'ordre pertinent del jutge: es tracta per tant d'un desallotjament il·legal. El pretext adduït per fer aquesta actuació d'excepció és que s'havien tirat objectes des de l'edifici. Però els mossos no han detingut ningú dels que romanien dins l'immoble ni s'ha trobat res incriminador, procediment policial que denota per si mateix que no es pretenia aturar algú que feia quelcom des d'un edifici, sinó desallotjar un espai per raons polítiques. Altres irregularitats han estat l'absència del número de placa visible en molts agents, així com la contractació de seguretat privada quan la denúncia de la propietat estava arxivada.


Per altra banda, cal dir que la intensa jornada de vaga que ha tingut lloc aquest 29 de setembre ha desbordat completament l'adscripció particular a un espai com el Banc Reapropiat de plaça Catalunya, a un ens com el Moviment del 25 de setembre, l'Assemblea de Barcelona, o a les diferents manifestacions dels diversos sindicats, incloses les dels sindicats majoritaris. És una evidència per a tot aquell que hagi passat pels carrers del centre de Barcelona aquest ja històric 29 de setembre del 2010, que el caràcter combatiu de la vaga era transversal, compartit i general. Adscriure la seva tonalitat excepcional a un sol sector respon tan sols a una lògica repressiva que pretén desvirtuar l'expressió d'un malestar col·lectiu de caire estructural. A aquestes alçades de la crisi, només el cinisme o l'autoengany poden seguir justificant un sistema que salva els bancs amb diners públics mentre imposa retallades socials i laborals a les classes populars, que ataca les condicions de vida de la majoria de la població mentre intenta mantenir a qualsevol preu els beneficis empresarials i financers.


El Banc Reapropiat de plaça Catalunya ha estat durant cinc dies un espai increïble on han acudit centenars de persones. Entre moltes altres activitats (assemblees, xerrades, grups de treball, mapa de recursos, àpats, projeccions, punts d'informació, centre de mitjans, etc.), el diumenge 26 es va celebrar una assemblea amb 500 assistents que van apropar-se a la crida de “quina és la teva vaga?”. Persones amb condicions laborals i vitals molt diverses van agrair emocionades l'existència d'aquest espai, la possibilitat de posar en comú la seva situació i de començar a pensar plegades eines de lluita, alternatives i suport mutu per fer front a la crisi.


Això tot just comença. Perquè la nostra vaga no cap en un dia. Perquè sabem que la Barcelona de la Rosa de Foc va conquerir millors condicions de vida per a tothom a través de formes d'organització i lluita en el seu moment il·legalitzades o criminalitzades, com la vaga general. Perquè hem perdut la por. Perquè hem descobert que juntes ho podem tot.


Moviment del 25 de setembre

Barcelona, 29 de setembre del 2010
Mira també:
http://movimentdel25.org

This work is in the public domain

Comentaris

blackbloqueros irumpen con su rollo sin respetar procesos
30 set 2010
cada vez estoy más harto del rolllo blackblocero, tengo la sensación que irrumpe donde le da la gana sin respetar los procesos colectivos que hay detrás. ¿cómo lo vivisteis ayer?
YO participé y me emocioné el 25 s con la okupación del Banc que me pareció genial, por el ambiente y por uno de esos días que de verdad sumas tanto dentro como fuera del ambiente militante. Participé en la asamblea de barcelona que se hizo el lunes para terminar de coordinar el piquete masivo de placa catalunya. En esa asamblea se acordó diseñar diferentes recorridos para evitar els talls policials i el enfrentament, no se habló de enfrentarse y comenzar una estrategia de guerrilla urbana. YA se que no se puede habalr en una asmablea de 150 perosnas pero tampoco se quiso dejar la puerta abierta a ello. Pero ayer habiendo un piquete de miles de personas, los blacboqueros decidieron tirar por su rollo y no tuvimos que joder todas, como tantas veces se parapetaron en algo más grande que ellos no pueden movilizar y no les importó reventarnos la movida. Y con la que han liado esta vez todo lo de la okupación del banco quedará como un rollo blacbloquero para mucha gente porque no hace falta manipular mucho para dar esa impresión. Y además habrá represalias probablemente contra casas okupadas (yo estoy okpuando) y la gente detenida van a pillar pero bien, y hay algunos que no son de ese rollo porque algunos los conozco personalmente ni estaban liándola. Ellos hacen su rollo sin preguntar y pero pagamos todos. En praga en el 2001 cuando el banco mundial, justo ha hecho un año estos días se llegó a la famosa estrategia de dividir tácticas por colores y zonas y funcionó, por qué no montan su táctica por su cuenta y dejan de reventar lo que ellos no montan.
Re: Comunicat davant del desallotjament del Banc Reapropiat de plaça Catalunya i sobre la jornada de vaga
30 set 2010
Les càrregues policials i el cotxe cremat al piquet unitari de plaça Catalunya van ser només "moments de tensió"? El "caràcter combatiu" "compartit i general" era també el de la mani de CCOO i UGT (la més gran, vulguem o no, i on es van condemnar tots els actes de violència)? L'assemblea potser ha estat un espai fantàstic perquè totes les precàries anessin a explicar la seva experiència, però: realment el 25-S i el 29-S han estat una fita d'un procés de conquesta de drets? Per què les manis de CNT i CGT no van confluir a plaça Catalunya, com s'havia demanat des del 25-S?? Falta de solidaritat? O potser és que prèviament no s'havien creat els lligams necessaris perquè això passés? La decisió d'okupar el Banc de Crèdit va sortir dels comitès de barri, de manera horitzontal? O bé va partir del Comitè Central (perdó, de la comissió) corresponent? La idea d'enviar piquets a aquelles empreses on hi hagués treballadores coaccionades és fantàstica, però: qui va decidir la finalitat i recorregut de la manifestació-piquet de les 12h? Els comitès? L'assemblea? Potser dir-ne, de tot plegat, solidaritat, suport mutu i assemblearisme és apropiar-se indegudament d'aquestes paraules.
Re: Comunicat davant del desallotjament del Banc Reapropiat de plaça Catalunya i sobre la jornada de vaga
30 set 2010
A les 12h s'havia convocat als piquets que havien funcionat autònomament a diferents barris a plaça Catalunya. Allà es va concentrar uns milers de persones (passo d'entrar a la guerra de xifres, però eren molts més del que la premsa burgesa diu). Es va iniciar una manifestació que primer va topar amb els mossos al començament de les Rambles, on van impedir el pas. Sense caure en aquesta primera provocació la mani va seguir pelai cap a plaça universitat. Quan vam voler baixar per sant antoni de nou els mossos ho van impedir. En aquesta nova provocació sí que van caure alguns joves encaputxats i els mossos van sortir amb els seus ulls plens d'odi de les furgones repartint a tothom. A partir d'aquí el caos.

Després com la cosa s'havia calmat, doncs a desallotjar el Banesto per provocar nous aldarulls.

Tot va ser una provocació policial, si haguessin deixat passar la mani i s'haguessin esperat a avui, en què els okupants de Banesto havien dit que sortirien, els joves encaputxats no haguessin tingut l'excusa per liar-la.

No sé si la tàctica la va dissenyar Saura, Boada o els mandos dels mossos, però "chapeau" van aconseguir donar protagonisme als "antisistema" (aquest nou fantasma creat per la policia i recolzat per la premsa per fer por al "pacífic" ciutadà).
Re: Comunicat davant del desallotjament del Banc Reapropiat de plaça Catalunya i sobre la jornada de vaga
30 set 2010
GRACIAS, por crear este espacio de confluencia, a la luz sus frutos. muy dulces para unos muy muy muy amargos para nuestros enemigos.
Lo que paso ayer en barcelona fue una insurreccion popular no sabria decir cuantos eran los antisistema, pero hay habia miles de personas liandola, avivando unos fuegos que se alargaron hasta mas alla de las 10 de la noche.
Realmente ayer los del banco conseguisteis unirnos en una sola y potente voz que gritaba por todos los problemas de una clase social los explotados, havia pijos, estudiantes, currelas, inmigrantes, luchadores, abuelos, anticapitalistas todos. en fin
fue todo un EXITO.
VIVA EL MOVIMENT DEL 25
Re: Comunicat davant del desallotjament del Banc Reapropiat de plaça Catalunya i sobre la jornada de vaga
30 set 2010
"el que vaig veure", no caiguis en revisionismes tu. Aquí no va haver-hi provocacions policials, de fet els mossos (potser per ser pocs i molt repartits a molts llocs, potser per que s'acosten eleccions...) no tenien una consigna especial de carregar, i a l'alçada de Pelai es veia gent que anava a lo que anava, que de gran piquet informatiu res de res.
Re: Comunicat davant del desallotjament del Banc Reapropiat de plaça Catalunya i sobre la jornada de vaga
30 set 2010
Pues haber hecho un servicio de orden que cree un cordón para proteger a la policía. Yo es la primera noticia que tengo de que os resulte molesto querer transitar por donde nosotros decidamos y no por donde decida la policía. Me hablais de autogestión, pero agachais la cabeza cuando viene la policía tratando de demostrar que sois inofensivos, pero eso nunca os ha dado frutos para detener a la policía. ¿Que libertad podemos tener si al primer porrazo huimos?¿ que autogestión podemos tener si la policía decide por donde podemos ir y por donde no?

que no se haya hablado de enfrentarse con la policía en una asamblea tan grande con algún secreta infiltrado para mi no dice que se esté en contra(además tu mismo lo dices, no se dijo que no, pero tampoco que si... es vuestra ambiguedad respecto al tema lo que hace que vayan... porque no decís claramente que no quereis enfrentaros a la policía ni personas del boque negro, ya que parece que es tan importante para vosotros). Desconozco si los que participaron en la ruptura de la barricada policial formaban parte de la asamblea o no, pero tienen todo mi aplauso.

Por cierto, el diseñar diferentes recorridos no evita los cortes policiales(es algo ilusoria esta frase), simplemente no se pasa por donde estos existen. Realmente no se porque tanta ostia con evitar en el enfrentamiento, si se puede vale es lo mejor... pero lo vuestro parece una neurosis obsesiva y pareceis mas interesados en llevaros bien con la policía que con las personas que, aunque usen otros métodos, tienen ideas similares a las vuestras. Creo que os iría bien reflexionar sobre vuestras prioridades.

Ui si no debemos atacar a la policía por miedo a las represalias contra las kasas okupadas, han habido meses con muchos desalojos sin que hayan habido disturbios recientemente a esa fecha. Realmente si vamos a salir a la calle gobernados por el miedo a lo que va a pasar, casi mejor nos dejamos del discurso de la libertad y de la autoorganización... porque con miedo todo lo que hagamos estará dirigido por ese miedo y no seremos ni libres ni autogestionados.

Si la gente detenida va a pillar bien posiblemente, pero eso no es culpa del black block y por lo visto en los piquetes de la mañana, antes del piquete unitario, también han habido detenciones ¿también son culpa del bloque negro?

En lo único que te doy la razón y siempre he pensado así es en separarnos de vosotros para siempre, yo me siento tan incomodo a vuestro lado como vosotros al mio. Realmente no os necesitamos para enfrentarnos a la policía, mas bien os considero un estorbo y una molestia para ese fin. Por desgracia, por lo visto, no es la opinión mayoritaria y no se si por afinidad teórica o porque aún os siguen. yo sería muy feliz si hubiese varios bloques y pudieses hacer vuestro teatrillo-espectáculo lejos de mi y aparte de enfrentarme con la policía no tuviese que aguantar vuestros reproches y sermones
Re: Comunicat davant del desallotjament del Banc Reapropiat de plaça Catalunya i sobre la jornada de vaga
30 set 2010
Els encaputxats anaven a liarla des del començaent i no els va importar gens la feina que s'havia anat fent durant mesos per preparar la moguda. Personalment començo a estar bastant farta d'aquesta gent, que també els hi va destrossar la mani als CGTs ubicant-se al seu darrera fent destrosses -desmesurades des del meu parer- i posteriorment camuflant-se eltre els CGTs al final del seu parlament a la catedral, sense tenir la més mínima consideració amb el que havien acordat de fer, de si els antiavalots carregarien contra la gent i l'escenari muntat, o identificaria a gent que ni va liarla, ni estava d'acord amb liarla. Completament d'acord amb els que es deia abans, fem-ho per blocs i així ens evitem tots els desacords que tindrem els següents mesos.
Para Yo aún flipo más
30 set 2010
para tí lo más importante se ve que es cargar contra la policía. Tienes discurso aparte de este?

Okupar El Banco de Descrédito en plena Plaza Catalunya no es salir a la calle con miedo, te lo aseguro.

Y por cierto, si ayer hubiera ido la movida por bloques poco hubierais durado sin utilizar a la gente para cubriros, erais 30 a lo sumo. O tu no estabas ahí?

No sabes de lo que hablas.
Re: Comunicat davant del desallotjament del Banc Reapropiat de plaça Catalunya i sobre la jornada de vaga
30 set 2010
Jo era a la mani de CGT i ningú els va destrossar res. Ja a Diputació una lletera va trencar la mani en dos, i es va reagrupar sense ni un sol retret als encaputxats que corrien al seu davant. I al final, a plaça Catedral, la gent es va quedar allà aguantant, ni un sol retret a qui s'enfrontava a la policia (que ni de bon tros eren només els blackbloqueros que dieu). Fa vuit anys no va ser així, però aquest any la militància de base de CGT ha donat una lliçó de respecte a qui els "destrossa" la mani, i de poc victimisme, que és això vostre. Tota l'estona us referiu als encaputxats de negre, i jo només en vaig veure al piquet de les 12h. Durant els aldarulls de la resta del dia per tot el centre hi havia gent de tota mena, condició i color de roba, potser perquè a banda de ganes de processos col·lectius hi havia una ràbia generalitzada acumulada davant de l'acostumada prepotència policial que ahir es van haver d'empassar.
Re: Comunicat davant del desallotjament del Banc Reapropiat de plaça Catalunya i sobre la jornada de vaga
30 set 2010
Doncs jo també era a la mani de la CGT, i et puc assegurar que vaig quedar-ne fins als pebrots dels imbècils que, sense donar ni tan sols temps a cap provocació policial, van començar a cremar papereres i contenidors, quan hi havia gent que davant d'una possible càrrega dels Mossos hauria quedat totalment desprotegida (cadira de rodes, un cec, infants, etc.). No hi havia cap mena d'estratègia ni planificació, alguns dels encaputxats eren ninyatos de 15 anys als quals no s'ha vist mai el pèl en cap assemblea de BCN i àrea metropolitana. I després, al costat del mercat de Santa Caterina, uns nens del barri que tampoc tenen cap tipus de politització -ho dic perquè la gent del barri els té prou vistos- van estar jugant a fet i amagar amb els Mossos (bastant torpes, cal dir-ho) una bona estona. Això no és black block, això és infantilisme, hormones disparades i marcar paquet. Faria falta, per cert, una bona crítica de gènere d'aquest tipus de persones, que tenen comportaments bastant discutibles (siguin del gènere que siguin).
Re: Comunicat davant del desallotjament del Banc Reapropiat de plaça Catalunya i sobre la jornada de vaga
30 set 2010
El Black Bloc no va existir ahir. Hi havia gent de tot tipus que va canalitzar la seva ràbia espontàniament, sense organització. Fins i tot hi havien pijos cremant papereres. Parlar de blackbloqueros és parlar d'algu que no va existir, i per això ja està tv3 i la vanguardia.

Des del meu parer, agreeixo i felicito les organitzacions de les manis de la CNT i la CGT, però crec (remarco crec) que va ser més representatiu del sentiment del poble recuperar el mite de "La Rosa de Foc" que no pas acabar el manifestòdrom amb un mitin o un concert. I us dic que amb 4 encaputxats no es lia la que es va liar ahir, hi havia moolta gent de molts colors.

No té sentit que des de Barna aplaudim i trobem més que justificades les insurreccions a Grècia i a casa nostra ens tirem merda.

L'enfrontament és inevitable a aquestes alçades, i la rosa de foc té el seu nom per alguna cosa.

Ara ens toca contrainformació a saco per treure'ns de sobre la merda informativa que ens plou des dels mass media.
Re: Comunicat davant del desallotjament del Banc Reapropiat de plaça Catalunya i sobre la jornada de vaga
30 set 2010
Pareix mentida que encara estigueu criminalitzant (com fan els mitjans de comunicació i els mossos) a la gent enrabiada, la gent enrabiada no sols eren els del black block, sino gent de diferent ideología i diferents àmbits, qui diu lo contrari es un demagog i un pallaso, que es al que es dediquen fer, el pallaso i per això es pinten. Cada cop que surten a fer el pallaso jo no veig que ningú els critique no obstant ells, els de les mans blanques (com l'associació de victimes...) els dels llaçets els dels llibres contra les porres, rimaieros, babilonecs i demés chabacanos que sols els importa criticar, ells també saben perfectament que la policia carrega i pega sense els black blok i sense excusa. Voleu anar amb el discurs de niños buenos amb la excusa d'arribar a la gent i lo que sou, es cobards amb molta por que no heu pegat pal a l'aigua, perquè jo sapiga als obrers del metal, astillers i etc que porten anys i anys currant no els hi heu dit res quan han defensat els seus drets violentament. Ara aixó sí, quan son els companys de batalla sel's ha de criticar... molt bé ja no hi serem per fer barricades al pas de la policia us deixarem davant d'ells amb els llibres en la ma a que us reventen la cara imbecils. Totalment d'acord ja no assistirem als vostres actes. Jo pensava que havía sigut un èxit que totes juntes haviem aconseguit un gran piket de diferent índole, però ja veig que no, que els que critiquen sempre estan ahí, gent que no pega un pal al aigua q no sap el que es treballar dur ni agachar el llom per engegar projectes seriosos, així que ale continueu amb les vostres mudançes fills de papi.
Re: Comunicat davant del desallotjament del Banc Reapropiat de plaça Catalunya i sobre la jornada de vaga
30 set 2010
La jornada més digna, contudent i combativa a Barna en anys i anys, i la gent fent retrets als "blackblockeros".... doncs jo dic gràcies i enhorabona a la gent que ha donat la cara en la jornada d'ahir per fer de la vaga una expressió de ràbia i no una desfilada esmorteïda.

Gràcies.
Re: Comunicat davant del desallotjament del Banc Reapropiat de plaça Catalunya i sobre la jornada de vaga
30 set 2010
mira penya, esteu flipats alguns, a les 12 es va liar perque la gent que veniem dels piquets dels matins ja començavem a estar calents amb la policia, que no havia fet mes que amenaçarnos, detencions arbritariament i porrades a destall, aixo per una part.
Per un altra els suposats anarquistesokupis que culpen de tot als blacblokeros (vaja merda de nom que seu inventat)es nota que no van estar al carrer, joder si fins i tot penya jove de comisions obreres va destrosar una tenda de movistar i repartir tot el que alli van trobar.
I la penya de cgt i indepes, mes de lo mateix.
visca la autoorganitzacio, la lluita, i la violencia quan es necessaria.
Deveres no se perque li teniu tanta por a que se li done una mica allo que es mereix a la policia.
Black, block, sistema, anti,...
30 set 2010
Els que fan el joc a la violència policial són els trolls de les manifestacions.

A Indymedia també sovint hi ha hagut aquest problema, gent que ve a intoxicar la lliure expressió i manifestació, i policies que participen quan el nivell cultural dels comentaris baixa en picat.
Re: Comunicat davant del desallotjament del Banc Reapropiat de plaça Catalunya i sobre la jornada de vaga
30 set 2010
mira penya, esteu flipats alguns, a les 12 es va liar perque la gent que veniem dels piquets dels matins ja començavem a estar calents amb la policia, que no havia fet mes que amenaçarnos, detencions arbritariament i porrades a destall, aixo per una part.
Per un altra els suposats anarquistesokupis que culpen de tot als blacblokeros (vaja merda de nom que seu inventat)es nota que no van estar al carrer, joder si fins i tot penya jove de comisions obreres va destrosar una tenda de movistar i repartir tot el que alli van trobar.
I la penya de cgt i indepes, mes de lo mateix.
visca la autoorganitzacio, la lluita, i la violencia quan es necessaria.
Deveres no se perque li teniu tanta por a que se li done una mica allo que es mereix a la policia.
Re: Comunicat davant del desallotjament del Banc Reapropiat de plaça Catalunya i sobre la jornada de vaga
30 set 2010
Jo vaig estar tot el dia,mati i tarda, i realment qui s'ho va currar va ser la policia.

Aquest dia 29j no hauria sigut res si no hagués sigut per la policia que es va encarregar durant tot al dia pero sobretot desde les 15 hores de mantenir encés el centre de barcelona.

Lamentablement, molts dels comerços del centre no van tancar per els piquets, sino per la policia.

Barcelona estaba morta quan la policia va decidir començar la festa dessallotjant primer el banc i despés directament tot el centre de barcelona, incloent-hi l'escenari de ccoo i tot passeig de gracia.

Algo que sonaba bastant ridicul quan es sentia desde els seus megafons: Sius plau, us parla la policia, avandonin tota aquesta area. just a peu de l'escenari de ccoo i 2 hores avans que 4 manifestacions diferents s'encaminessin cap allà.

A partir d'aquell moment va començar la festa, que obviament va acabar com va acabar.

Desconeixo els motius per els quals la policia va optar per fer el que va fer, desllitimar els moviments socials més enllà dels propis sindicats?, fer que els sindicats obrers no s'apropin als movimients socials? desllitimar la CUP avans de les eleccions.

Pero bé, si que es veritat que gracies a la policia air es va viure un autentic esperit de vaga general. Pero només gràcies a la policia, que lamentablement son els unics capaços avui en dia en unir i motivar a la gent (per lo del enemic comú suposo), perqeu sense la policia montant gresca, lamentablement, moltes vegades no sabem que fer o a on dirigir-nos.

Dic lamentablement, perque no fa gaires anys no era així. Si que es veritat que ara es té moltissima més por (justificada, donç t'acussen de dirigir una associació il.licita pel fet de portar un megafon) i que els mitjans de comunicació tenen el seu discurs molt més ben preparat. I la veritat, que desde la meva sincera himiltat, encara que se que s'ha de seguir una inercia propia, no se com poder combatir això.
Re: Comunicat davant del desallotjament del Banc Reapropiat de plaça Catalunya i sobre la jornada de vaga
30 set 2010
para mi lo importante es que la policía no decida por donde puedo manifestarme y por donde no, si se puede hacer por las buenas bien y sinó pues por las malas.

Si yo estaba o no, no te lo diré por aqui evidentemente. Si realmente tanto pánico le daba a la gente ¿porque no se fue de allí y siguió su marcha? pasaron varios minutos hasta traspasar el cordón en los que pudieron irse a otra parte y seguir la manifestación, quien se quedó es porque le dio la gana... personalmente me hubiese dado igual no contar con vuestra presencia.
Re: Comunicat davant del desallotjament del Banc Reapropiat de plaça Catalunya i sobre la jornada de vaga
30 set 2010
Estic d'acord al 100% amb Grenouille. Però anem al gra, sobre la convocatòria de dissabte, no seria millor descentralitzar-la? Si anem a universitat, el centre serà una ratonera. Multiplicarem detinguts i danys. Recapacitem
Re: Comunicat davant del desallotjament del Banc Reapropiat de plaça Catalunya i sobre la jornada de vaga
30 set 2010
a mi també m'agrada veure aparadors rebentats i cotxes de la poli cremant, però al capdevall, això també és un espectacle igual que les manis-desfilades.O algú creu de debò que això ha fet pessigolles al sistema? La màxima repercussió d'aquestes petites gamberrades és la que després genera en els mitjans d'informació, i la repercussió mediàtica no farà més que marginalitzar encara més les lluites anticapitalistes entre el gran públic. Però com que dins del nostre ghetto polític s'hi està tan bé, doncs ens la sua què hi ha més enllà. Però almenys siguem coherents i no pretenguem que això serveixi per lluitar contra el sistema. En realitat, aquesta petita violència de carrer no serveix per gaire més que per desfogar-nos la ràbia i l'odi que tenim dins contra el sistema. Està bé com a teràpia emocional, però siusplau, no ho pretenguem justificar com a una estratègia de lluita.
Re: Comunicat davant del desallotjament del Banc Reapropiat de plaça Catalunya i sobre la jornada de vaga
30 set 2010
tants han pensat en cremar els diaris d'un quiosc obert ahir...
algú s'extranya de que no hi haguessin més saquejos d'entre tanta gent i tan diversa?
Bon olfacte, Grenouille
Re: Comunicat davant del desallotjament del Banc Reapropiat de plaça Catalunya i sobre la jornada de vaga
30 set 2010
El conflicte s'ha evidenciat com havia de fer-se, gràcies a tota la gent que va fer de Barcelona una advertència de la ràbia que ha de venir. Em sento orgullós de que a la nostra ciutat de totes les de l'estat s'hagi vist de forma tan clara la confrontació amb el sistema i s'hagi donat aquesta mostra contundent d'opossició, i en un dia de vaga, com ha de ser un dia de vaga, un poc més propera a ser salvatge que un passeig inofensiu per engrandir les burocracies sindicals oficials. No, a Barcelona, no només es van passejar els capitostos de CCOO i UGT, i això els ha espantat a tots, als propis sindicalistes alliberats i apoltronats, als mass-merda, a tots els polítics que del primer a l'últim ja estan demanant contundència i repressió, i també va alegrar a molts militants de base d'aquests CCOO i UGT que t'asseguro que en els moments de tensió estaven allà amb nosaltres, iaios i gent gran que van veure potser en un dia que no tot està perdut i que saben que fa molts anys les vagues es feien com s'havien de fer i no hi havia tanta gilipollada neohippie criminalitzadora entre suposats vaguistes. No us equivoqueu, ahir a Barcelona l'estat de rebelia l'entenien moltes més persones de les que ens voleu fer creure.

I tots els que es denominen antisistema i que es caguen cada dia en el capitalisme que es preguntin com pensen enfrontar-se si ni un dia de vaga estan disposats a buscar el conflicte. Està clar que ahir no es va fer cap acte que faci trontollar el sistema, tampoc la vaga general ho aconseguiria en el seu conjunt, ja ens tenen agafada la mesura, però es va donar un primer pas d'avís del que tard o d'hora ha d'arribar i es va veure una sortida digníssima i un meravellós espai creixent, amb idees i amb decissió de defensar-se de veritat, fora de les mafies sindicals grogues. La ràbia s'estèn i que els mossos tinguessin una ciutat incontrolada durant tantes hores només és un motiu d'alegria en tants anys de manifestacions tancades i d'ofec en un sistema policial que cada dia ens estrenyi més.

Gracies a tots i a totes, Barcelona va ser un dia una mica Rosa de foc i va deixar de ser la marca turística en que ens volen convertir. Ara a per més i a continuar lluitant.

Ni blackblock ni hòsties en vinagre, ahir hi havia molta gent amb ràbia que va esclatar per fi, i si ara vindran a per tots, però quan han deixat de venir?
Re: Comunicat davant del desallotjament del Banc Reapropiat de plaça Catalunya i sobre la jornada de vaga
30 set 2010
Volem canviar el sistema?

Som majoria?

Canviarem el sistema sense guanyar-nos la majoria?

Quines accions ajuden a guanyar-nos la majoria?

Quines ho dificulten?

Quines ni ajuden ni ho dificulten?
Re: Comunicat davant del desallotjament del Banc Reapropiat de plaça Catalunya i sobre la jornada de vaga
30 set 2010
Volem canviar el sistema?

Som majoria?

Canviarem el sistema sense guanyar-nos la majoria?

Quines accions ajuden a guanyar-nos la majoria?

Quines ho dificulten?

Quines ni ajuden ni ho dificulten?
Re: Comunicat davant del desallotjament del Banc Reapropiat de plaça Catalunya i sobre la jornada de vaga
30 set 2010
Volem canviar el sistema?

Som majoria?

Canviarem el sistema sense guanyar-nos la majoria?

Quines accions ajuden a guanyar-nos la majoria?

Quines ho dificulten?

Quines ni ajuden ni ho dificulten?
Re: Comunicat davant del desallotjament del Banc Reapropiat de plaça Catalunya i sobre la jornada de vaga
30 set 2010
Volem canviar el sistema?

Som majoria?

Canviarem el sistema sense guanyar-nos la majoria?

Quines accions ajuden a guanyar-nos la majoria?

Quines ho dificulten?

Quines ni ajuden ni ho dificulten?
Re: Comunicat davant del desallotjament del Banc Reapropiat de plaça Catalunya i sobre la jornada de vaga
30 set 2010
realmente el 1º comentario bastante desacertado y carente de visión

primero
criminalizar a las personas que ayer resistieron la brutalidad y el constante asedio policíal utilizando medios "violentos" llamándolos "blackblokeros", es seguir en la misma dinámica que los mass-media, al llamar a toda persona indeseable para sus propositos: "antisistema". Los "blackblokeros" solo existen para la prensa (que habla de alianzas entre radicales de europa y barcelona,jaja) y para gente sin mucho entendimiento político de lo que significa una huelga general y que no logra salir de su propio circulo

segundo
eso de que ellos "irrumpen donde le da la gana sin respetar los procesos colectivos que hay detrás", eso suena realmente a vanguardia que se cree con el derecho a guiar "procesos colectivos" segun su propia conveniencia, y tu comentario es un reclamo al estilo "derecho de autor"... es como decir "este proceso es nuestro, a mi colectivo se le ocurrió primero, mi asamblea se lo curró todo y todos se han aprovechado de nuestro trabajo". Lo siento, en esta lucha no teneís la exclusividad... y el protagonismo que reclamas para x grupo estará siempre fuera de lugar, asi no se gesta un "movimiento"

tercero
de acuerdo la okupación del banco fue genial y emocionante, y esto, además de muchas otras acciones mas invisibles y menos espectaculares, propiciaron un ambiente combativo como hace tiempo no se veía en barcelona, dotó de dignidad la resistencia y esta huelga pactada por el poder. Montón de gente joven, nueva, con muchas ganas de transformar la gris realidad diaria, que han aprendido lo mejor de los movimientos sociales y okupas. Sin duda muy wapo. Pero hay que reconocer un error estrategico, sin duda debido a inexperiencia política (normal, nadie nace sabiendo), fue el error que propició el desalojo del banco en unos minutos. Entre las 13 y 14hrs personas de todo tipo (incluyendo supongo los fantasmales "blacblokeros") embarricaron con contenedores, rejas, etc, el perimetro del banco, muy buena idea para protegerlo de un desalojo ilegal (eso era lo que habia que evitar a toda costa). Eramos cientos, la policía no podía entrar en esa area a pesar de su constante y violenta amenaza. En ese momento el banco era nuestro (DE TODAS!) y quizá hasta cuando, y estabamos realizando la posibilidad (Entretodas) de contar con un nuevo centro social en pleno corazón de catalunya, pero desde el edificio (habrás sido tu "flipando"????) hacen un llamado a irse con el pikete que estaba saliendo rumbo ramblas abajo o a entrar a quien "no quisiera recibir las cargas policiales" (sic), y se hizo una pantomima d descición asamblearia más parecida a esos concursos populares donde el animador de turno decide según el "aplausometro" que en este caso nadie aplaudió ni nadie escuchó. La gente en su mayoría haciendo caso al llamado abandonó el frontis embarricado del "banko" siguiendo el pikete que se alejaba, en el sitio quedaron algunas decenas de personas, pasaron 10 minutos de la partida de la gente y la policía más astuta que los chicos que vociferaban desde la ventana del banco, entró "a saco" en el lugar, abriendose paso entre las barricadas y en unos minutos, y golpeando brutalmente a todas, ya estaban en la puerta, el desalojo comenzaba... comenzaban los disturbios de parte del pikete que había partido, 10 minutos despues vuelven todxs pero la plaza cat. ya estaba cercada de policías y mucha gente golpeada, se vio incluso que una ambulancia subía a alguien malherido justo frente a la puerta del banko.
El unico error de lxs pocxs que estaban dentro fue hacer un llamado a pirarse o entrar, minimizando los risegos de la violencia policial, como si por arte de magia el "buen comportamiento" y el buenrrollismo te salvaran de una paliza policial, o de un desalojo, y absurdamente abandonar el lugar sitiado por los manifestantes, entonces para que eran las barricadas???
como autocritica porque que no nos quedamos todxs defendiendo la plaza catalunya sitada por los manifestantes?

cuarto
No esperes realizar acciones directas con profundo caracter politico (como okupar el banco de españa en el centro centro del pais catalan) y luego llorar si la violencia de "los otros" se desborda... o vivir en una casa okupa politizada que asume riesgos y luego llorar porque la represión merodea por la comodidad de tu casa, entiende, esto no es un juego de niñatos o una especie de circo soleil antisistema, es la cruda y violenta realidad, si no te gusta como resultan las manifestaciones y no has profundizado en la memoria historica de barcelona y las luchas obreras, mejor te quedas en tu kasa okupa disfrutando de la hermosa vista de tu habitación

quinto
triste que te jodan mas los "blakblokeros" que la policia que ha detenido y golpeado a compañeros. Divirnos en "buenos" y "malos" es hacerle una mamada al poder. Esta fantasia "blakblok" le hace el juego a la prensa, su criminilizacion y a la represion

sexto
el comentario que se caga en las okupaciones y los cso del centro es muy cobarde y cutre

Siete
Felicitaciones a todxs quienes participaron en la calle en unidad anticapitalista, a seguir y empoderar lo poco logrado en estos días, se ha dado un paso adelante, salut!
Re: Comunicat davant del desallotjament del Banc Reapropiat de plaça Catalunya i sobre la jornada de vaga
30 set 2010
El bloc antiautoritari-lliberatri-autònom de barcelona està encara viu però com ha sortit després de lo d´ahir, reforçat o tocat?Només cal comparar-ho amb altres moments de mobilitzacions a la pròpia Barcelona ( el cine Princesa, antiglobalització, 4F o Bolonya per citar-ne uns quants). En tots els casos anteriors a més de la complicitat amb espais de comunicació afins (ràdio, premsa i espais de socialització llibertària) també van comptar amb el suport implict d´una bona part de l´esquerra anti-capitalista de Barna. Es dona la mateixa situació ara?L´estartègia "movimentista" té un cost, l´acció per l´acció té un cost. El marge de consens s´ha escurçat. Tot depen del grau de reflexió que pugui assolir el moviment ara. Tot i no provenir d´aquest espai ideològic es decpcionant aquesta deriva.
Re: Comunicat davant del desallotjament del Banc Reapropiat de plaça Catalunya i sobre la jornada de vaga
01 oct 2010
Decepcionant aquesta deriva?

Feia temps que a Barcelona no es veia tanta resposta al carrer

El que comença a estar tocat són moltes més coses i d'aquí tantes pors i criminalitzacions.

Qui s'espanta de lo d'ahir és que està amb ells
Re: Comunicat davant del desallotjament del Banc Reapropiat de plaça Catalunya i sobre la jornada de vaga
01 oct 2010
no hay lugar a la brecha estamos unidas!!

dejad de caer en la trampa, nadie piensa como el flipao, la inmensa mayoria estamos felices de que se haya tomado posición colectivamente, y mucho mas que mucha gente que no conociamos también se uniera a la llamada a manifestar nuestra profunda rabia ante la situación actual...

debo decir que desde nuestros espacio nadie esta abriendo una brecha, solo desconocidad voces en este post...

el comunicado es explicito leedlo!!!
Re: Comunicat davant del desallotjament del Banc Reapropiat de plaça Catalunya i sobre la jornada de vaga
01 oct 2010
Res, amb aquestes palles mentals (la vaga va anar força bé, si ens haguessim planta't com cal el banc hauria sigut nostre, anem a més, cadascu pot fer el que creu/sent convenient independentment de les conseqüencies) així no es pot arribar a cap altre lloc que a la insignificancia politica més absoluta. Pero no us preocupeu: seguiu a lo vostre, aprofundiu en la marginalitat, crideu a l'insurreccionalisme i dins cuatre dies ja gairebe ningú us pendra seriosament ni sentira cap tipus d'afinitat pòlitica vers les nostres lluites.

Per als que apelen el tema de la
"memoria historica de barcelona y las luchas obreras" els recomano no aturar-se a la superficie i les imatges espectaculars en els seus analisis. Analitzar com es que membres revolucionaris destacas de totes les corrents varen participar del govern de la generalitat, com s'extenia la conciencia de classe entre els treballadors, quin tipus de societat hi havia en aquella epoca, quines coses van funcionar i quines no, quins objectius és van aconseguir i com, que es va fer malament per a que actualment estem com estem. Recordeu que som el que sembrem.
Re: Comunicat davant del desallotjament del Banc Reapropiat de plaça Catalunya i sobre la jornada de vaga
01 oct 2010
El que tu proposes és simple social-democràcia. Si fossin majoria no ens estaríem enfrontant amb el poder. A més no podem esperar que la majoria aborregada sigui activa, en cap revolució s'ha començat amb una majoria activa, sinó amb una minoria que questiona el status quo a base de conflicte, quan ja no es pot aguantar més la pressió del sistema. Una gran part de la gent està amb nosaltres i vol un canvi radical, però aquests no ho diran perquè tindran por a mostrar la seva disconformitat en públic i, a més, no sortiran amb els mitjans perquè són dels patrons o del govern. Això s'ha estudiat pels sicòlegs i ja saben que en públic hi ha gent que no ens demostrarà simpatia, però en privat ens diran que endavant amb la lluita, ara bé, no esperem que estiguin disposats a donar la vida ni tansols una petita part del seu benestar i tranquilitat fins que la lluita avanci, van a cavall guanyador (efèctes de la termodinàmica, és més eficient que els demés treballin per tu).
Mentrestant, organitzem-nos als barris, intermitentment, sense grans convocatòries centralitzades. Hi ha molts llocs on mostrar la nostra disconformitat a cada barri (seus de partits i sindicats horitzontals, bancs).
Re: Comunicat davant del desallotjament del Banc Reapropiat de plaça Catalunya i sobre la jornada de vaga
01 oct 2010
"som el que sembrem". Sense el disturbi de haymarket, no hi hauria 8 hores, sense els disturbis de la primera gay parade no hi hauria llibertat sexual, sense revolució francesa i guillotinada no s'haguessin proclamat algunes de les llibertats fonamentals, sense maig del 68 ara estaríem tots casadets i ben disciplinadets, seguim?
Re: Comunicat davant del desallotjament del Banc Reapropiat de plaça Catalunya i sobre la jornada de vaga
01 oct 2010
Completament d'acord, però compta quanta massa social estaba llavors amb aquestes accions i quanta hi era el dimecres. Els fets històrics venen precedits d'una grandissima mobilització social, de la que ara manquem. 250 supra-motivats amb idees anacròniques no construiran fets històrics. Step by step...

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more