Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
ERC intenta dinamitar la manifestació de la CUP a Girona promovent-ne una amb el PSC
03 set 2010
Segons els dirigents gironins d'ERC, per ells és prioritari sortir al carrer acompanyats del PSC abans que escenificar un bloc independentista. La CUP de Girona és l'única formació que aposta per un Onze de Setembre "sense renúncies ni ambigüitats", amb un lema desacomplexadament independentista.
onze2010_girona.jpg
"L'actual efervescència del país mereix que la Diada sigui, aquest any més que mai, inequívocament independentista. No podem fer passos enrere. ERC sembla que vulgui restaurar l'autonomisme", ha declarat Lluís Sales, de la CUP de Girona. Tot i lamentar l'actitud d'ERC, la CUP continua treballant per sumar adhesions a la manifestació independentista de Girona.

En aquest sentit, la formació denuncia l'actitud "intransigent" d'ERC, que no ha volgut ni entrar a negociar el contingut de la pancarta que ha d'encapçalar la manifestació de l'11 de setembre. La CUP creu, però, que la tàctica d'ERC d'apropar-se al PSC s'ha demostrat "fallida", i que ara toca concretar la majoria independentista, "que ja és al carrer".

Una manifestació de deu anys de vida

La CUP i el conjunt de l’esquerra independentista gironina porten celebrant la manifestació de l'Onze com a acte central des de fa deu anys. Aquest any però, els partits institucionals han reaccionat a la iniciativa de la CUP i han fet front comú per dinamitar la manifestació de la candidatura. Per fer-ho han rebaixat el contingut reivindicatiu de la Diada per tal que el PSC, que nega el dret a l'autodeterminació, pogués sumar-se a la marxa, juntament amb d'altres organitzacions com CCOO i UGT també s'hi han sumat, així com CDC, UDC, ICV, JERC, JNC o les Joventuts d'Unió. Fins i tot Òmnium Cultural, que l'any passat va convocar una manifestacio amb el lema "Som una nació. Volem un estat propi", s'ha unit ala iniciativa oportunista.

A més, la CUP al·lega que enguany la consciència independentista "ha agafat embranzida", i que al Principat la capacitat de mobilització popular exhibida tant en les consultes sobre la independència com el 10J, com a reacció contra la sentència de l’Estatut, "ha desbordat totes les previsions". En aquest sentit, remarca que almenys al carrer, la centralitat política està evolucionant clarament cap al dret a decidir; cap al dret d’autodeterminació del poble català. És per això que han apostat per una manifestació encapçalada per una pancarta unitària amb el lema "Autodeterminació", on s'hi pugui sumar tot aquest qui defensi el dret del poble català a ser lliure.

"Oportunisme electoralista"

Per la formació, aquesta maniobra a pocs mesos de les eleccions, i tenint en compte que la manifestació ha estat històricament convocada per la CUP i Maulets, "amaga l'oportunisme electoralista sota el pretext de la unitat i la responsabilitat política".

Així doncs, contra aquest intent de convertir la històrica manifestació independentista de Girona "en una marxa institucional i sense contingut", els convocants de la manifestació independentista fan pública la seva voluntat de sumar esforços amb tots els agents polítics i socials que creguin en el dret d’autodeterminació del poble català, "i estiguin disposats a fer passos ferms per al seu exercici", com a pas previ a l’accés a la independència nacional.

Per això apel·len al posicionament autodeterminista que ja es va escenificar a la ciutat, amb d’altres partits, sindicats i col·lectius gironins el passat 25 d’abril amb la convocatòria de la Consulta sobre la Independència. "Davant l’ambigüitat d’altres lemes, consignes i posicionaments que els partits institucionals estan intentant imposar a Girona, cal que la manifestació de l’Onze de setembre sigui encapçalada per un lema inequívoc en favor de l’autodeterminació", manifesten.

Amb aquest objectiu, la CUP anuncia que intentarà negociar durant els propers dies per reconduir la situació i retornar la Diada a aquells que creuen en els Països Catalans i estan disposats a treballar per al seu alliberament.
Mira també:
http://www.llibertat.cat/content/view/10352/1/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: ERC intenta dinamitar la manifestació de la CUP a Girona promovent-ne una amb el PSC
03 set 2010
La CUP, formada por violentos que agreden fisicamente a personas de otros partidos. Para darles de comer aparte...
Re: ERC intenta dinamitar la manifestació de la CUP a Girona promovent-ne una amb el PSC
03 set 2010
Una CUP finançada pels pretorians de CiU sota mà i ara una altra CUP finançada per tripartit sota mà. Mes la CUP d'Endavant, més la CUP del MDT, mes la CUP de Maulets-Cajei.
Jo també en vull una, una només per mi... mi tesoorooo!
Re: ERC intenta dinamitar la manifestació de la CUP a Girona promovent-ne una amb el PSC
04 set 2010
Si, si, el nom d'Smeagol et va quadrat, estàs tan tarat com el personatge aquest arrossegant-te pel terra d'indymedia amb la teva esquizofrenia
Re: ERC intenta dinamitar la manifestació de la CUP a Girona promovent-ne una amb el PSC
05 set 2010
S'acosten les eleccions i el millor del cas, és que aquest fet fa que la CUP de Girona encarrili aquest tram decisiu sense complexes ni caretes... i vingui a escenificar el que la resta d'agents polítics rupturistes de la ciutat ja fa temps que oloraven... O sigui que la CUP de Girona ha decidit deixar de banda l'estratègia de la Unitat popular per apostar per la del Front nacional. Tot sigui per captar vots.
Re: ERC intenta dinamitar la manifestació de la CUP a Girona promovent-ne una amb el PSC
06 set 2010
Ui quan de secreta i alliberat de partit que es passen a críticar la cUP encara no ha obert la boca.

Si clar ara resulta que les quotes de la militància de la CUP van integrament destinades a AL Qaeda i per això depen dels diners que li passi CIU, el PP i el tripartit... vaja de tant en tant tambè ens financiava en Sadam Hussein... i Israel...

Ja està bé de difamacions sense cap mena de proba... ja està bè que deixem que gent a sou escampi una mentida 100 vegades fins que per alguns arribi a sonar a mitjanament creible...

Per al del primer post... hauries de saber que l'únic que està realment acusat d'agressió és el senyor Anglada de PXC que despres d'agredir uns menors es va inventar una increible història on acusava la CUP. Els justjats però es van ocupar d'aclarir l'afer i deixar clar qui havia agredit a qui... però els media que no són tan curosos no van escampar la veritat amb tanta insistència com ho havien fet abans amb les especulacions i mentides.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more