Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Nova concentració de CNT Barcelona denunciant les condicions laborals al Bus Turístic
10 ago 2010
Durant el matí del passat dissabte 7 d'agost, la CNT-AIT de Barcelona es va concentrar en els punts de venda de bitllets del Bus Turístic a Plaça Catalunya per protestar una vegada més contra les condicions de precarietat que regeixen entre els treballadors del servei.
20100807_bus01.jpg
Durant la concentració es van desplegar pancartes en anglès davant de les taquilles denunciant les pràctiques de repressió sindical i inestabilitat laboral en l'empresa. D'altra banda, es van repartir fulls volants en diferents idiomes en els quals s'explicava la situació dels treballadors i treballadores, convidant els turistes i usuaris del Bus a solidaritzar-se amb els treballadors i manifestar la seva disconformitat amb l'actuació de l'empresa.

Entre les reivindicacions de la Secció Sindical, destaquen la situació de frau que caracteritza a alguns contractes, situació que continua fins i tot després que Inspecció del Treball condemnés l'empresa a regularitzar-los. De la mateixa manera, l'empresa tampoc no ha respectat les indicacions d'Inspecció del Treball en matèria de Riscs Laborals, i s'entossudeix a aplicar el conveni d'Oficines i Despatxos en comptes del de Transports que afavoriria els seus treballadors. Finalment, l'empresa s'ha caracteritzat per portar endavant represàlies en contra dels treballadors i treballadores de la Secció Sindical, situació que des del nostre sindicat considerem especialment greu i inacceptable.

Després de dues hores es va posar fi a la concentració, encara que CNT Barcelona es troba més resolta que mai a repetir-les les vegades que sigui necessari, així com realitzar altres accions sindicals, fins que l'empresa accepti les reivindicacions de la Secció Sindical, atorgant als treballadors condicions dignes i estables de treball, i respectant la llibertat sindical.

Nueva concentración de CNT Barcelona denunciando las condiciones laborales en el Bus Turístic

Durante la mañana del pasado sábado 7 de agosto, la CNT-AIT de Barcelona se concentró en los puntos de venta de billetes del Bus Turístic en Plaza Catalunya para protestar una vez más contra las condiciones de precariedad que rigen entre los trabajadores del servicio.

Durante la concentración se desplegaron pancartas en inglés ante las taquillas denunciando las prácticas de represión sindical e inestabilidad laboral en la empresa. Por otra parte, se repartieron octavillas en distintos idiomas en las cuales se explicaba la situación de los trabajadores y trabajadoras, invitando a los turistas y usuarios del Bus a solidarizarse con los trabajadores y manifestar su disconformidad con la actuación de la empresa.

Entre las reivindicaciones de la Sección Sindical, destacan la situación de fraude que caracteriza a algunos contratos, situación que continúa incluso después de que Inspección del Trabajo condenara a la empresa a regularizarlos. Del mismo modo, la empresa tampoco ha respetado las indicaciones de Inspección del Trabajo en materia de Riesgos Laborales, y se empeña en aplicar el convenio de Oficinas y Despachos en vez del de Transportes que favorecería a sus trabajadores. Por último, la empresa se ha caracterizado por llevar adelante represalias en contra de los trabajadores y trabajadoras de la Sección Sindical, situación que desde nuestro sindicato consideramos especialmente grave e inaceptable.

Después de alrededor de dos horas se puso fin a la concentración, aunque CNT Barcelona se encuentra más resuelta que nunca a repetirlas las veces que sea necesario, así como realizar otras acciones sindicales, hasta que la empresa acepte las reivindicaciones de la Sección Sindical, otorgando a los trabajadores condiciones dignas y estables de trabajo, y respetando la libertad sindical.

Agència Confederal de Premsa CNT-AIT Barcelona
Federació Local de Sindicats de Barcelona

Pl. Duc de Medinaceli, 6, Entr. 1ª (Metro Drassanes, L-3)
Tel/Fax: 933 170 547 - sov(a)barcelona.cnt.es
20100807_bus02.jpg
20100807_bus03.jpg
20100807_bus04.jpg
Mira també:
http://barcelona.cnt.es/pivot/entry.php?id=720

This work is in the public domain
Sindicat