Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Girona reviu de nou el clam antimonàrquic
02 jul 2010
La plaça del Vi de Girona va viure una vegada més ahir dijous el clam antimonàrquic, aquest cop amb motiu de la visita dels prínceps espanyols a la ciutat de Girona en el marc del lliurament de premis del Fòrum Impulsa, que presideix l'hereu Borbó sota l'empara de la Fundació Príncep de Girona.
girona.jpg
girona2.jpg
"Escac al Rei, escac a Espanya, des dels municipis construïm la República dels Països Catalans" era el lema que recollia la pancarta que encapçalava la concentració i marxa de la CUP de Girona i Maulets que va donar el tret de sortida iniciades a les vuit del vespre davant l'Ajuntament de Girona.

Mig centenar de persones han mostrat el seu virulent rebuig a la Fundació Príncep de Girona i als Borbons, manifesntat-los per activa i per passiva que no són benvinguts a cap ciutat dels Països Catalans. Els i les mobilitzades van cantar consignes com "No a la fundació Princep de Girona", "Els catalans i catalanes no tenim rei", "Borbó treballa de peó", "Si el rei vol corona, corona li darem, que vingui a Girona i el coll li tallarem", entre d'altres.

Després el militant de Maulets Enric Stern ha llegit un manifest elaborat per la CUP i Maulets instant la ciutadania gironina a mobilitzar-se en contra de la presència del representants la família reial espanyola a la ciutat, i a començar a treballar per l'inici d'un procés democràtic que condueixi els Països Catalans a un nou escenari de llibertat i justícia.

Acabada la concentració s'ha iniciat una marxa en direcció a l'Edifici Vitalici de Girona, lloc on s'allotjaven els hereus de Felip V. S'ha tornat a a desplegar la pancarta i s'han repartit uns fulletons amb el missatge "Fora Borbons de Girona. No a la Fundació Príncep de Girona" i "Arcadi Calzada [director de la fundació borbònica], Girona no és una ciutat monàrquica". Proclames que alguns assistents han fet servir per empaperar l'edific dels prínceps espanyols.
Mira també:
http://www.llibertat.cat/content/view/9823/1/
http://www.youtube.com/watch?v=UK7MuB9gNJk

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Girona reviu de nou el clam antimonàrquic
02 jul 2010
però no hi han hagut ous de llençar ni una sola pedra!
Re: Girona reviu de nou el clam antimonàrquic
03 jul 2010
més banderes de la cup que estelades... ai... que s'acosten eleccions i cal fer el que fan els partits ortodoxos...
Re: Girona reviu de nou el clam antimonàrquic
03 jul 2010
A veure mocosos, ni el primer tampoc n'ha lleçada cap de pedra, ni falta que feia, atontat. I el segon, a la CUP fem el que ens rota i tu necessites que l'oculista et diagnostiqui ja el daltonisme galopant que pateixes
Sindicato Sindicat