Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
CNT es concentra davant del SEM per reivindicar el dret a la vaga
28 jun 2010
20100623_vaga_sem01.jpg
La nit del dimecres 23 de juny, en plena revetlla de Sant Joan, la CNT-AIT de Barcelona es va concentrar davant del Servei d'Emergències Mediques (SEM), en ocasió de la vaga d'una hora convocada per al servei 061. Vaga que no va poder realitzar-se, a causa que el Departament de Treball va decidir que fos l'empresa la que establís els serveis mínims. L'empresa va fixar els esmentats serveis mínims en un 100%, quantitat a totes llums abusiva i que cancel•la el dret a vaga, sent que l'empresa no va tenir cap problema en acomiadar més d'una tercera part de la plantilla fa alguns mesos, deixant el servei per sota dels mínims, el que els va obligar a recontractar a alguns dels treballadors acomiadats, amb la consegüent renúncia dels seus drets adquirits.

Els motius de la convocatòria de la vaga eren la millora de les condicions de seguretat i higiene, el pagament correcte de les nòmines, reordenació de les categories laborals, millores en la contractació i, en especial, la readmissió dels 107 treballadors acomiadats.

Se'ns ha denegat el dret a la vaga, argumentant la importància d'un servei públic com és el 061, mentre que, d'altra banda, ens trobem en unes condicions precàries, i el servei està gestionat per una empresa subcontractada de telemàrqueting. Quan els interessa, som teleoperadors del telemàrqueting, i quan no, som un servei d'emergències vital. Fins quan aquesta situació?

A la concentració van assistir unes 25 persones, que durant al voltant d'una hora es van manifestar davant del centre de treball, corejant alguns eslóganes contra l'empresa, llançant alguns petards, i trasmitiendo, a través de megafonia, els motius que impulsaven la convocatòria. A més, es van repartir fulls volants als treballadors, incapacitats d'exercir el seu dret a la vaga. La concentració va transcórrer sense incidents i va durar al voltant d'una hora.

L'actitud de l'empresa és un nou insult als treballadors, que ens motiva a seguir endavant amb la lluita i a no donar-los treva. CNT continuarà amb la seva acció sindical sense dubtar, ja que, de cap manera, deixarem que els abusos patronals quedin impunes.

----------------
CNT se concentra delante del SEM para reivindicar el derecho a la huelga

La noche del miércoles 23 de junio, en plena verbena de San Juan, la CNT-AIT de Barcelona se concentró delante del Servei d’Emergències Mediques (SEM), en ocasión de la huelga de una hora convocada para el servicio 061. Huelga que no pudo realizarse, debido a que el Departament de Treball decidió que fuera la empresa la que estableciera los servicios mínimos. La empresa fijó dichos servicios mínimos en un 100%, cantidad a todas luces abusiva y que cancela el derecho a huelga, siendo que la empresa no tuvo ningún problema en despedir a más de una tercera parte de la plantilla hace algunos meses, dejando al servicio por debajo de los mínimos, lo que les obligó a recontratar a algunos de los trabajadores despedidos, con la consiguiente renuncia de sus derechos adquiridos.

Los motivos de la convocatoria de la huelga eran la mejora de las condiciones de seguridad e higiene, el pago correcto de las nóminas, reordenación de las categorías laborales, mejoras en la contratación y, en especial, la readmisión de los 107 trabajadores despedidos.

Se nos ha denegado el derecho a la huelga, argumentando la importancia de un servicio público como es el 061, mientras que, por otra parte, nos encontramos en unas condiciones precarias, y el servicio está gestionado por una empresa subcontratada de telemarketing. Cuando a ellos les interesa, somos teleoperadores de marketing, y cuando no, somos un servicio de emergencias vital. ¿Hasta cuando esta situación?

A la concentración asistieron unas 25 personas, que durante alrededor de una hora se manifestaron ante el centro de trabajo, coreando algunos eslóganes contra la empresa, lanzando algunos petardos, y trasmitiendo, a través de megafonía, los motivos que impulsaban la convocatoria. Además, se repartieron octavillas a los trabajadores, incapacitados de ejercer su derecho a la huelga. La concentración transcurrió sin incidentes y duró alrededor de una hora.

La actitud de la empresa es un nuevo insulto a los trabajadores, que nos motiva a seguir adelante con la lucha y a no darles tregua. CNT continuará con su acción sindical sin dudar, ya que, de ningún modo, dejaremos que los abusos patronales queden impunes.

Agència Confederal de Premsa CNT-AIT Barcelona
Federació Local de Sindicats de Barcelona
Pl. Duc de Medinaceli, 6, Entr. 1ª ( Metro Drassanes, L-3)
Tel/Fax: 933 170 547 - sov(a)barcelona.cnt.es
20100623_vaga_sem02.jpg
20100623_vaga_sem03.jpg
Mira també:
http://barcelona.cnt.es/pivot/entry.php?id=712
http://cnt061catalunya.blogspot.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: CNT es concentra davant del SEM per reivindicar el dret a la vaga
30 jun 2010
sou els millors!!

Altres estaven a les festes de la barceloneta...

Guanyarem!!
Sindicat