Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: corrupció i poder : criminalització i repressió
La jutgessa desmantella l'estratègia del PP i confirma l'espionatge als propalestins
16 jun 2010
La jutgessa arxiva la denúncia del PP i evidencia les intencions reals de la policia. Els impulsors del documental anuncien que sinó hi ha rectificació iniciaran accions legals.
J.B. 16 juny 2010.- La titular del jutjat d'instrucció número 17 de València, va acordar ahir en una interlocutòria l'arxiu de la denúncia presentada pel PP de València sobre un possible cas d'espionatge per part de la Policia Nacional, perquè considera que el servici prestat pels agents "no guardava cap relació amb el PP ni amb els seus integrants, ni tenia com finalitat la gravació i escolta il·legal" dels seus membres.

D’esta manera, confirma el que ha contat l’Informatiu en els últims dies, que el servei de vigilància estava relacionat amb una investigació sobre terrorisme islàmic i en la qual s’estava investigant un acte en el qual destacats membres de la societat civil i músics valencians i catalans acudien al Jardí Botànic per tal d’assistir a la projecció del documental sobre Palestina Més enllà del Mur. A l’acte públic van acudir famílies, menors i gent gran, tots poc sospitosos de pertànyer a cap grup yihadista.

Després de l’arxiu de la denúncia, que dóna més força, si cap, a la versió de l’espionatge contra membres de la societat civil, el delegat del Govern, Ricardo Peralta, no va demanar disculpes ni va donar cap explicació als qui realment eren espiats. Només es va limitar a atacar al PP per la seua “irresponsabilitat”. Per això, des de La Taca Produccions, productora del documental, mostraren el seu malestar amb el l’actuació de Peralta i van anunciar, “pel greu dany” que està ocasionant a la seua imatge per posar-los sobre l’ombra de la sospita, que si no hi ha una rectificació pública, prendran mesures legals.

En una roda de premsa convocada d’urgència ahir, Peralta, va expressar el seu desig que la resposta judicial “done completa satisfacció als qui reclamaven el dret a la tutela judicial i afirmaven que confiaven en la justícia”, i alhora va instar a “deixar de transmetre una imatge falsa i que no té justificaci, que al nostre país es porta a terme espionatge il·legal per part de les forces i cossos de seguretat”, en referència al PP.

A més, va recriminar que els qui “acusen al Govern d'Espanya d'utilitzar les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, presenten una denúncia en nom del PP i l'acompanyen d'informes de la Policia Local de València” i va afegir que algú “haurà d'explicar” com estos documents han arribat a mans d'una força política.

D'altra banda, va indicar que la interlocutòria de la jutge assenyala que les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat “actuaven en el marc de la llei i en compliment de les seues funcions”, i això “servix per a tots”, va assenyalar Peralta, qui, en este sentit, va informar que s'havia posat en contacte amb un responsable del documental Més enllà del mur per transmetre-li que l'actuació de la policia este dia no guardava cap relació amb l'obra ni amb l'empresa productora. Això sí, a petició del perjudicat i sense complir la promesa d’una rectificació pública, segons ha pogut saber este diari.

Per la seua banda, la diputada d’EUPV a Les Corts, Marga Sanz, va reclamar a Peralta que atorgue explicacions “convincents d’allò que va ocórrer. Tant PP com PSOE estan usant el ventilador per desviar l’atenció sobre els fets. Els primers perquè els interessa allargar aquesta mentida, atesa la situació que tenen als tribunals pel cas Gürtel; i els segons perquè mentre el PP intoxica, no assumeixen els fets d’haver estat presumptament vigilant uns ciutadans i un moviment que treballa per la pau i els drets humans”.

Esquerra Unida va considerar que la resposta de Peralta als mitjans de comunicació “és tèrbola i confusa, perquè no confirma ni desmenteix que la Policia Nacional acudira a vigilar l’acte al Jardí Botànic, simplement es limita a negar eixe control de l’obra i l’empresa productora del documental però no dels assistents de l’acte pacífic en si, entre els quals es trobava un representant de la direcció d’EUPV. Esperem una explicació més clara perquè tenim dret a saber si nosaltres som espiats per la Policia Nacional”.

Malgrat tot, el PP recorrerà la decisió de la jutgessa. Tal volta no li quede altra després del ridícul públic de dimensions estatals al que s’ha sotmés.
Mira també:
http://www.linformatiu.com/nc/portada/detalle/articulo/la-jutgessa-desmantella-lestrategia-del-pp-i-confirma-lespionatge-als-pr
http://www.linformatiu.com

This work is in the public domain

Comentaris

La mayor parodia del género Gürtel
16 jun 2010
La metáfora por excelencia es aquella que nos hace ver el mundo como reflejo nuestro, como si hombres, animales, vegetales y minerales se hubieran creado a nuestra imagen y semejanza y se condujeran según nuestros propios roles. Una furgoneta sospechosa aparcada en la calle Quart devolvió la antigua metáfora a la actualidad más abyecta. En el vehículo había policías espiando. ¿A quién espiaban? Había dos actos «políticos» en las proximidades. En uno se exhibía un documental sobre un viaje a Palestina de una serie de músicos con la claque habitual. En el otro, Rita Barberá presentaba su renovada página web en la sede del PP. Barberá pensó que la husmeaban a ella, o al PP, tanto monta. Es la misma carne. Los propalestinos, con perdón, supieron más tarde, por boca del delegado del Gobierno, que se les vigilaba a ellos. Cada cuál en esta historia es el actor de su propia sombra, pero quién gira el espejo del protagonismo según le conviene es el PP. Los activistas propalestinos son las víctimas reales del caso. Y no ha protestado. O si lo han hecho, nadie les ha tenido en cuenta. Su zozobra es la zozobra de su escasa voz. Barberá es la mártir imaginaria, la heroína que ha decidido inmolarse en una ilusión.

Pero hay que llevar cuidado. Porque la realidad virtual nos devuelve el episodio imaginario como un hecho probado. Cospedal se une a Barberá, Sáenz de Santamaría también, el propio Rajoy se puede aliar tarde o temprano a esta bola efímera de gas, y la especie circula y se agiganta, y en los mercados informativos la paradoja se viste como una conspiración universal. ¿No sería el Mossad, con licencia para matar, el que verdaderamente espiaría a los «propalestinos»? ¿Qué hace la policía española vigilando a ciudadanos reglamentarios con su DNI correspondiente? La charlotada sigue, porque nadie le ha puesto un epílogo razonable. El PP ha ido al juzgado, el juzgado a rechazado la denuncia, el PP ha insistido, Peralta ha acusado al PP de usar las instituciones democráticas como un servicio más del partido, Barberá le ha retrucado. Etcétera.

El sainete se alarga como una clon del método gürteliano en una de sus ramificaciones más caricaturescas o paródicas. Los ingredientes son los mismos: conspiraciones, juzgados, espías, políticos, policías. En medio, los «propalestinos» subrayan el carácter ficticio del caso, la sátira berlanguiana, el espejismo original del caso. Actores a los que nadie ha convidado, pero que fastidian mucho. Eran el objeto de la indagación pero es igual. Nadie se lo cree. Son invisibles. Le tumban la coartada del espionaje al PP pero ese «pequeño» detalle es insignificante. La bola gira a su aire: al aire del PP.

La peripecia bufa de este espionaje de Mortadelo y Filemón, agencia de información, pasará a la microhistoria como la mayor parodia del género Gürtel, que ya ha creado escuela tragicómica.

Autor: Jesus Civera.
Mira també:
http://www.levante-emv.com/opinion/2010/06/16/mayor-parodia-genero-gurtel/714902.html
http://www.levante-emv.com/

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more