Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
[Cap a la Vaga General] Fracassa la negociació sobre la reforma laboral
10 jun 2010
Després d'una reunió que ha durat tota la nit, el govern espanyol, els sindicats i la patronal no arriben a cap acord i ara la reforma s'aprovarà per decret.
zen2.jpg
La negociació per la reforma laboral que mantenia des de feia mesos el govern espanyol amb els sindicats i la patronal ha fracassat. L'última reunió, que a començar ahir a les vuit del vespre, no ha acabat fins avui a les les sis del matí. Les diferències sobre l'abaratiment de la indemnització per acomiadament han tornat a complicar l'acord. Ara el govern espanyol provarà de tirar-la endavant mitjançant un decret, que negociarà amb els grups al congrés. CiU ja va avançar ahir que en aquest cas no s'abstindria.

A la reunió, han assistit els secretaris generals de CC OO i UGT, Ignacio Fernández Toxo i Cándido Méndez, el ministre de Treball, Celestino Corbacho, i el president de la CEOE, Gerardo Díaz Ferrán.

El govern espanyol hi ha defensat l'aplicació del que es coneix com a 'model austríac' i que consisteix en alleugerir el cost de l'acomiadament per l'empresari, però no pel treballador, de manera que el Fons de Garantia Salarial (Fogasa), assumeixi vuit dels trenta-tres dies que aquest contracte té com a indemnització per acomiadament improcedent.

També ha plantejat de facilitar l'acomiadament a les empreses amb problemes econòmics, penalitzar la contractació temporal i afavorir la indefinida, proposar la reducció de jornada com alternativa a l'acomiadament, aplicar una bonificació als joves per millorar la seva formació i complementar els serveis d'ocupació públics i privats.

El govern espanyol remetrà als sindicats el text definitiu demà al matí, perquè el puguin analitzar. A la tarda hi haurà una reunió on els sindicats podran opinar, però el text ja no es negociarà i serà definitiu. La reunió es farà per separat amb els sindicats i amb la patronal.

José Luis Rodríguez Zapatero ja havia anunciat que tenia perfilat un decret, del qual no se sap el contingut íntegre, però sí l'esborrany. I aquest esborrany no agradava pas als sindicats, que ja avisen fa dies d'una vaga general, sobretot per l'abaratiment dels acomiadaments.
Mira també:
http://www.vilaweb.cat/noticia/3740291/fracassa-negociacio-reforma-laboral.html

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Cap a la Vaga General] Fracassa la negociació sobre la reforma laboral
10 jun 2010
pareix que hi ha gent que com que no té res a fer i s´avorreix, volen tan sí com no una vaga general.

Tant si n´hi ha com si no, la veritat és que la ciutadania passa absolutament del tema, un exemple ha estat la vaga 8J. Causes: cansament dels polítics, dels sindicats (que ara ja s´esbatussen entre ells per a veure qui posa la pancarta en un lloc més visible), la patronal, etc. La gent el que vol és que no li falti el pa i saben que la situació és molt magra i que amb vagas generals l´únic que fas es poder perdre el teu lloc de treball, i que l´economia espanyola vagi pitjor.

Una altra cosa és que les mesures per a sortir-se´n siguin les adequades, jo crec que no perquè es podria aprofitar per a reformar dintre de la lògica el sistema de l´administració, la llei sindical, potenciar la banca cívica, etc.

Tanmateix, el que hi ha són tres crisis econòmiques: la internacional, l´europea i l´espanyola.

Hem arribat al final del camí, al menys a l´estat espanyol perquè el sistema administratiu i productiu està tan mal fet que no ha donat cap més opció.

El que crec que passarà:

Que les reformes "equivocades" es faran.

Que recordarem amb nostàlgia l´época mileurista perquè a la fi, es vivia de puta mare (compartint casa amb col.legues, i sortint de marxeta -és ilògic pretendre equiparar: habitatge digne a que cadascú tingui un pis de 100m2 per a ell mateix per 4 euros al mes-).

Que la gent en general ho acceptarà.

Que els SS, (sindicats subvencionats) han arribat a una imatge pública tan abjecta que l´únic que poden mobilitar són als seus alliberats sindicals.

Que no hi haurà revolució.

Que no haurem après res de res. Bé, jo sí: prefereria estar on remenen les cireres que fer el pringuis -com he fet durant anys- als Moviments lúdico-socials (els lemes i anar de radical estan bé, quan ets adolescent, és una etapa de la vida que s´acaba).
Re: [Cap a la Vaga General] Fracassa la negociació sobre la reforma laboral
10 jun 2010
Doncs, apa, a remenar cireres. Gent tan saberuda com tu mereix formar part de l'elit i menjar-se el món.
Re: [Cap a la Vaga General] Fracassa la negociació sobre la reforma laboral
11 jun 2010
Si clar el dalt ha madurat i ara creu que lo bo és tenir una hipoteca a 400 anys...

Les persones més decents que conec, les més interessants no han experimentat mai un deteriorament moral com elq ue descrius quedante tan panxo.

No sé on militaves i ni si vas fer masses coses, ara però ja poc importa has mort per dins i ni tan sols pots il·luminar el teu propi camí quan vens aquí a il·luminar el dels altres...
Sindicat Terrassa