Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral : pobles i cultures vs poder i estats
>> L'Espai Jove de la Intersindical-CSC reclama l'alliberament de l'antiga seu del CADCI
07 mai 2010
Davant la inauguració de la nova seu de la UGT, reclamem que el local de Rambla de Santa Mònica sigui alliberat de la presència d’aquest sindicat

El passat 1 de maig, la UGT a Catalunya inaugurava una nova seu a la Rambla del Raval, ja que l’edifici de Via Laietana on es trobaven part de les seves oficines (edifici de titularitat pública cedit als sindicats espanyols per donar compliment a la Llei del Patrimoni Sindical de 1986) està deteriorat i requereix una rehabilitació urgent.
En un pacte entre l’Administració Estatal (Ministeri de Treball), l’Ajuntament de Barcelona i els dos principals sindicats espanyols, la reubicació d’aquests últims fora de l’edifici de Via Laietana s’havia de fer a través d’una permuta. Així, el comprador de l’edifici actual havia d’assumir el cost de construcció de la nova seu de CCOO, en un solar de 18.000 metres quadrats cedit per l’Ajuntament al 22@, i pagar la factura de la nova seu de la UGT, construïda per l’Ajuntament, a la Rambla del Raval. Actualment, las obres del nou edifici de CCOO sembla que estan aturades a falta de trobar el comprador de l’edifici de Via Laietana.

Primer de tot, des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC volem posar sobre la taula que, mentre que l’Estat espanyol s’ha afanyat a oferir nous equipaments als seus sindicats fidels (UGT i CCOO), això no ha passat amb l’altre sindicat estatal ubicat a Via Laietana (CGT), l’esperit contestatari del qual fa que sigui discriminat.

Però, més enllà de les disputes espanyoles, des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC reclamem que l’edifici de Rambla de Santa Mònica de Barcelona sigui alliberat de la presència de la UGT. I més quan públicament han anunciat que a l’edifici de Rambla de Santa Mònica només hi restarà l’estructura política d’aquest sindicat, per més ofensa.

El de la Rambla de Santa Mònica és un edifici històric carregat de simbolisme, el qual va viure l’efervescència de l’obrerisme català a través del CADCI, la creació en les seves sales de nombroses organitzacions polítiques d’esquerres i separatistes o la mort en combat de Jaume Compte, Manuel González i Alba i Amadeu Bardina. Espoliat pel franquisme, la Transició Espanyola s’ocupà de no tornar-lo als seus propietaris.

Per això no s’ha de seguir permetent que continuí sent utilitzat per l’antítesi d’aquells que el dotaren d’història, i menys quan des d’aquest 1 de maig la UGT ja disposa d’un altre local a Barcelona de més de 9.000 metres quadrats.

Si fa poc la UGT enarborava la bandera antifranquista en defensa del jutge Garzón, aquests mateixos estan essent ara beneficiaris del règim franquista, aprofitant-se d’allò robat durant la guerra i la dictadura.

Aquesta és l’enèsima demostració que la Transició Espanyola va servir per agermanar les dues espanyes però no per finalitzar la croada anticatalana.
Mira també:
http://www.lespaijove.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: >> L'Espai Jove de la Intersindical-CSC reclama l'alliberament de l'antiga seu del CADCI
07 mai 2010
deperteu!!! alceu barricades!!! la guerra del totxo ja és aquí!!!
Re: >> L'Espai Jove de la Intersindical-CSC reclama l'alliberament de l'antiga seu del CADCI
08 mai 2010
Ala, 3 amiguetes reclamant patrimoni sindical. Es veu que està de moda.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more