Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Barcelona decideix ja té pregunta i data, però pinta un futur incert .
21 abr 2010
La partitocràcia que ens malgoverna es farà un fart de posar pals a les rodes de la democràcia.
Aquest dissabte passat l’assemblea d’entitats de la plataforma Barcelona decideix ha marcat quina hauria d’ésser la data de la consulta. Pretenen o pretenem (l’A.V. de Can Ricart també és sòcia d’aquest club) que sigui efectiva per l’Abril de l’any que ve. Però jo,personalment, tinc seriosos dubtes que s’arribi a materialitzar la gesta.


D’entrada, la pregunta aprovada vincula una Catalunya independent a la pertinença a la unió europea de mercaders. Això sols, ja fa que pràcticament la totalitat dels moviments “antisistema” deixin de sentir cap sinergia positiva vers l’intent proposat de democràcia directa. Com si anéssim molt sobrats de gent!

D’altra banda, el comportament de la classe política professional que patim des fa lustres segueix sense variar. Continuen mantenint l’habilitat d’afavorir els seus interessos personals pel davant dels del país que diuen defensar, amb una impunitat electoral que insulta la intel•ligència de la societat.


És evident que la possibilitat que les associacions i entitats s’autorealitzessin al marge del que ells controlen, simplement, no ho poden tolerar. Per això tenen militants alliberats i d’altres panxes agraïdes, que dedicaran moltes hores de temps per encapçalar comissions i comitès diversos. La cosa no se’ls hi pot escapar de les mans.


Mentre, la gent del carrer que intentem sobreviure en aquesta ciutat cada volta més hostil, la que formem el “gruix de la tropa” en el combat del dia a dia, tenim la moral de victòria més baixa que la dignitat dels nostres representants parlamentaris. Contemplem horroritzats la tremenda indiferència col.lectiva amb la que, enmig de la via pública i a plena llum del dia, es violen sistemàticament els principis de divisió de poders, de llibertat d’informació o d’us social de la propietat privada ( per dir-ne només tres i no fer la llista gaire llarga). Entre tant ens entretenen amb espectacles judicials esperpèntics, que tenen una mica de Jon Cobra i un massa de Curri Valenzuela.


Aquesta suposada democràcia, filla de la magnanimitat borbònica i hereva de la impunitat postfranquista, continua fent certs els versos d’en Maragall que asseguraven que caminem orfes de llum sota d’un sol que crema. La diferència és que fa cent anys, la vaca cega del poema, aixecava al cel l’embanyada testa i amb un gran gest tràgic, parpellejava damunt les mortes nines. Ara, avancem en cercles, igual d’invidents ( cecs ja no és políticament correcte), però cap cots sota el pes de tanta banya i sense dir ni “mu”. S’acusarà d’eixelebrat perillós qui, rumiant truites, plantegi la possibilitat de parpellejar,per si de cas fos anticonstitucional!


Certament, es manté l’antiga afirmació que podríem disparar ( metafòricament) i obrir foc a discreció contra el ple del parlament de Catalunya, sense gens de por d’acabar tocant a algun patriota.


Joan Marca i Tristan, president de l'A.V. de Can Ricart.




Joan Marca i Tristan, president de l'A.V. de Can Ricart.

Mira també : http://salvemcanricart.blogspot.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Barcelona decideix ja té pregunta i data, però pinta un futur incert .
21 abr 2010
patriotes.. canviar un estat espanyol per un estat català, oh sí, quin gran avanç!! fins que no arribi la revolució podem consolar-nos sabent que almenys ja estem gaudint del privilegi de patir els abusos d'una policia catalana.. que fins i tot porten senyeres a l'uniforme, així dona goig rebre bastonades tu!!
Re: Barcelona decideix ja té pregunta i data, però pinta un futur incert .
21 abr 2010
joan, les consultes són un gest simbòlic (no estructural) en un aspecte molt concret i limitat (exclusivament el nacional), i no estic especialment il·lusionat, especialment la relativa a Barcelona...Però fins i tot això em sembla un moviment popular q es pot aprofitar (per fer pedagogia sobre l'UE de Bolkenstein i dels Centres d'Internament)...La frase "fins que no arribi la revolució" és prou significativa. El camí es fa caminant.
Re: Barcelona decideix ja té pregunta i data, però pinta un futur incert .
22 abr 2010
I es podria començar a caminar per altre camí que no fos aquesta pantomima?
Aixo sembla com el OTAN NO DE ENTRADA", un engany mès...
Re: Barcelona decideix ja té pregunta i data, però pinta un futur incert .
22 abr 2010
es podria començar a caminar per una altra banda sí, però ara la que es planteja és aquesta i és un camí que volen seguir molt@s que comparteixen també moltes altres coses amb tu segurament, en què camines tu, cap on va i com i aviam si ho comparteixen uns quants més i ens hi apuntem...
Re: Barcelona decideix ja té pregunta i data, però pinta un futur incert .
22 abr 2010
En primer lloc no entenc aquest pessimisme d'entrada, després les coses no surten bé, però si no hi posem ganes...
La pregunta idònia per a mi és si s'està a favor d'uns Països Catalans independents i unificats, però ja se sap que treballant en massa, els individualismes queden al calaix per un bé comú. Crec que celebrar-la d'aquí un any és un crematori de gent impressionant, i que s'hauria de fer en breu per aprofitar les ganes i la il·lusió, però si us ho plantegeu amb temps el podeu aprofitar per fer agitació i propaganda de manera que s'entengui el que voleu dir, que és un acte democràtic i que la pregunta és consensuada i el consens porta a cesions. I que la nació catalana estigui conformada dins la UE... dos coses:
-Per legislació ho seria, qualsevol regió que s'independitzi d'un estat membre, passa a ser estat membre fins a nou referèndum.
-Enlloc de ser antitodo, perquè no intentem canviar les coses? La coordinació econòmica, legislativa i de lliure circulació de persones és perfecte, el que s'ha de canviar és el sistema capitalista. No volem una UE capitalista, però perque no una UE de coordinació dels moviments socials, d'una economia justa i solidària, etc. El que passa que com som antitodo volem la unió dels països de la Mediterrània... perquè històricament bla bla bla bla, però actualment que?

Sort a Barna!
Re: Barcelona decideix ja té pregunta i data, però pinta un futur incert .
23 abr 2010
El pesimisme d'entrada ve de veure com han esfilagarçat el teixit associatiu, des de fa anys, a la ciutat. De manera que el futur de la consulta està en les mans dels mateixos partits polítics que cedeixen el palau de kla Generalitat per homenatgear al Samaranc.

Mentre tinguem damunt la llosa de la "nostra" classe política, no aixecarem mai el cap!.
Re: Barcelona decideix ja té pregunta i data, però pinta un futur incert .
23 abr 2010
Crec que la "independència" estatal no és independencia del poble català en absolut.

Crec que hem d'entendre la independència com l'autogestió de la societat catalana a tots els nivells, partint de les unitats més petites autodeterminades per les seves assemblees ciutadanes democràtiques (pobles, barris) fins a unitats més grans (ciutats, comarques) fins a la confederació de comunitats en l'àmbit regional i més enllà, en paisos i continents. Tot això és pot fer amb un sistema polític que no separi i alieni a la població de la política, com fa l'estat "democràtic" representatiu, sino que reintegri a la societat amb la política, amb unes noves institucions i uns nous valors que subtitueixin la oligarquia política actual per estructures realment democràtiqes.

Un estat és el contrari de la independencia i la autodeterminació d'un poble o una nació: és una estructura separada i per damunt de la ciutadania, una institució que vetlla per la perpetuació i el perfeccionament de l'economia de mercat capitalista que corfereix el planeta i els essers humans d'arreu, cada vegada de forma més aguda i extesa.

Cal que caminem cap a una sintesi de les tradicions de lluita i alliberament. A Catalunya existeix la lluita vers la independencia de la nació catalana i la lluita llibertària, que ha apuntat cap a l'alliberament autogestionari dels municipis i dels treballadors. En aquesta sintesi cal que li afegim també la lluita contra el creixement econòmic, per una reintegració de la societat amb la natura, i per descomptat, la lluita per l'alliberament de la dona. En resum, cal que sigui una lluita contra totes les formes de concentració de poder i que porposi una nova forma d'organització social basada en la igualtat en la distribució de poder, en l'autonomia i la independencia reals. D'això tracta el projecte de la democràcia inclusiva (www.democraciainclusiva.org)
Re: Barcelona decideix ja té pregunta i data, però pinta un futur incert .
17 mai 2010
Encara no entenc per que c... a l'IMC BCN els hi hem de fer la feina bruta als de Convergencia i Unio Republicana de Catalunya [CURC]. Que aixequin ells les alambrades, que cavin ells les trinxeres contra Ejpanya i enviin al front de l'Ebre i la Ribagorça als seus fills a 'morir per la patria'!

O almenys que enviin al front de guerra d'una p... vegada als maulets, als psaneros, als de les cups, als dels sepcs, als d'endavant, csc, etc.. que puguem fer la feina social que ens pertoca fer com a IMC enlloc de perdre el temps i les ganes embolicats i enzizatniats com sempre amb el mullader etnocentric criptoconvergent!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more