Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Despedida Secretaria General de la Sección Sindical en el Bus Turístic de Barcelona
15 abr 2010
El Sindicato de Barcelona adherido a la C.N.T mediante esta nota informativa hace público el despido de nuestra compañera Susana, secretaria general de la Sección Sindical en PROFESSIONAL STAFF HUMAN RESOURCES S.L concesionaria del servicio de asistencia y acomodación del Bus Turístic del Ayuntamiento de Barcelona.
La Sección Sindical de la CNT en Bus Turístic se constituyó el 20 de Noviembre del pasado año llevando a cabo una intensa labor de información y denuncia de las condiciones laborales, lo que ha conllevado el despido fulminante de nuestra compañera. Entre otras, gracias a su trabajo y el del resto de la sección, Inspección de Trabajo actuó en la empresa con resultados que en un futuro podrán disfrutar toda la plantilla y los usuarios del servicio.


Es por su actividad como sindicalista honesta, voluntariosa y coherente, por su labor realizada, y la que esta en marcha por parte de la Sección, por ser de la CNT; que Susana a sido despedida. Y por eso mismo Susana volverá, con la CNT, a su puesto de trabajo y lucha.



COMUNICADO DE LA SECCIÓN SINDICAL:

Bon dia companys/es:


Ens adrecem a vosaltres amb motiu de possar-vos al dia en quant als fets ocorreguts recentment en el marc de la nostra activitat sindical.


Com molts de vosaltres ja sabreu, la companya SUSANA ZAPLANA ha estat acomiadada improcedentment per l’empresa. Ha passat el següent:


1. Fa cosa d’un mes, es va citar a l’empresa per part de la secció sindical CNT a comparèixer a la Inspecció de Treball. El motiu eren les denúncies interposades per nosaltres, que tenien a veure amb els temes que ja sabeu, salut i higiene a la feina i també la regularització dels nostres contractes. La resolució de la inspectora laboral va ser a favor de la nostra companya Susana, obligant a l’empresa a adaptar el seu lloc de feina a les condicions de la treballadora, un cop contrastades les nombroses baixes que vam aportar a la Inspecció. L’actitud de l’empresa en aquestes setmanes ha estat negar-se a complir aquest requeriment.
2. Poc després d’aquest fet, la companya Susana va ser sancionada amb dos dies de suspensió de sou i feina. Els motius al.legats per part de l’empresa han estat l’abandó reiterat del lloc de feina, motius que no són certs, ja que la Susana va marxar de la feina en tot moment avisant a Coordinació, fent fulls de bitàcola informant dels fets, anant al metge, etc… En això observem clarament una acció de repressió contra l’activitat de la nostra secció sindical.
3. En les últimes setmanes, la secció sindical ha convocat a l’empresa a comparèixer dos cops a un acte de Conciliació (Cemac) amb el nostre advocat, per tal d’arribar a un acord en el tema de la sanció de la Susana, abans de denunciar-los i anar a judici per aquest motiu. L’empresa no s’ha presentat en cap dels dos casos, amb el que entenem que no ténen cap voluntat d’arribar a un acord amb nosaltres, ni tan sols de dialogar.
4. La última decisió de la nostra empresa després d’això ha estat acomiadar a la Susana de manera improcedent. A la carta de comiat assenyalen com a motius el fet de no poder arribat a una acord amb ella en tema de salut a la feina (quan ells s’han negat a comparèixer a les conciliacions).



Sabem que tot això ha estat una sorpresa per a tots els companys/es, però podeu veure clarament l’actitud de l’empresa davant de la nostra activitat sindical: primer ens sancionen i després ens acomiaden, amb la voluntat d’aturar-nos en els nostres objectius, que no són altres que la millora de les condicions laborals de tots els companys/es del Bus Turístic. L’acomiadament de la Susana ha estat un acte clar de REPRESSIÓ SINDICAL ; els hi surt més a compte acomiadar-la que haver de fer front a totes les acusacions i requeriments als quals els estem sotmetent.


Tot i aquests atacs de l’empresa, volem que sapigueu que des de la Secció Sindical CNT BBT no ens rendirem. Que continuarem lluitant pel que creiem que és just.


També esperem que tots aquests fets no us deixin indiferents i que com a mínim us facin reflexionar sobre la situació al nostre lloc de feina.


Us continuarem informant sobre el que vagi passant en els propers mesos.


La lluita continua !!!



Secció Sindical CNT BBT.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Despedida Secretaria General de la Sección Sindical en el Bus Turístic de Barcelona
17 abr 2010
Fa anys vaig treballar per la mateixa empresa i donant tombs per la ciutat. Crec que les treballadores i els treballadors haurieu d'aprofitar -entre d'altres...- una de les eines més utilitzades com a mesura de força: la vaga.

Ara arriba la temporadada alta del bus turístic, el major nombre de contractacions i també el ingressos.
Si tot segueix com llavors -que es possible- els contractes realitzats per aquesta ETT -a la època Professional Staff era una empresa de treball temporal filial d'una altra empresa mes gran amb d'altres negocis- son contractes d'obra i servei. Fer-vos fora en una època on augmenten les contractacions fa dificilment justificable un acomiadament.
A més a més, la vaga d'un sol dia en temporada alta significa la perdua de molts ingressos -recordo la quantitat de bitllets que venia en un sol torn... i si no, nomes cal mirar les cues que es formen a la Plaça Catalunya...-

Foteu-los canya, que guanyen molts diners i tenen una cara molt dura amb les persones que hi treballen.
Sindicato Sindicat