Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Han desallotjat l’arbre ocupat!!!, i han desmuntat la performance estàtica!!! en solidaritat amb la Núria
14 abr 2010
Avui a un quart de vuit del matí un gran desplegament policial realitzat pels Mossos d'Esquadra, totalment desproporcionat per la situació que es tractava, ha iniciat el desallotjament dels dos joves “activistes” que des del passat dilluns ocupaven l’arbre de la Plaça del lleó de Girona en solidaritat amb la Núria Pórtulas. Al peu de l’arbre s'hi han concentrat unes 30 persones per donar suport als joves solidaris.
Des d'ahir el procés es troba al Tribunal Suprem en fase de deliberació del recurs presentat contra las sentència de 2 anys i 6 mesos de presó per “temptativa de col·laboració amb organització terrorista” dictaminada per l'Audiència Nacional el passat Juliol.
Els dos joves desallotjats han estat identificats sota l'acusació de desobediència i ja han estat citats a judici ràpid el proper dimecres 21 d’aquest mateix mes.
Volem deixar clar que no pararem de denunciar la situació en que es troba la Núria i per aquest fet continuarem realitzant el seguit d’actes previstos a la plaça del Lleó tal i com s'havia anunciat.
En al mateix moment en que s’estava desallotjant l’arbre ocupat de la plaça del Lleó, la Policia Municipal ha aprofitat per desmuntar la “performance” estàtica que hi havia davant dels jutjats de Girona des de dissabte passat. Es tractava de la representació d'una cel·la on a mesura que passaven els dies s'hi penjaven paraules com incomunicació, detenció, aïllament, tortura... per convidar a la reflexió. A la cel·la s'hi podia llegir l'explicació del cas de la Núria, així com informació del que són els FIES i en què es basa la llei antiterrorista, amb la intenció de denunciar l’existència de les presons. Considerem que la Policia Municipal ha retirat aquesta representació de la presó pel seu impacte visual en la ciutadania, ja que eren molts els vianants que s'aturaven a fer un cop d'ull a la cel·la tot i ser un tema tabú i silenciat per l'Estat.

Tot i aquestes actuacions encaminades a silenciar i desactivar la mobilització i la denúncia, continuarem manifestant-nos i fent saber la nostra discrepància i posició. No ens faran callar! No a la repressió! Sí a la llibertat d'expressió! Sí a la solidaritat

Núria lliure!
Lliures tots i totes!

This work is in the public domain

Comentaris

El juego de las apariencias...
14 abr 2010
No nos confundamos. El Régimen solamente es tolerante cuando manifestemos solidaridad con alguno de sus corruptos valedores (como el superjuez Baltasar Narcisón). Así es la farsa que aquí llaman “democracia”.

¡¡ NÚRIA ABSOLUCIÓ !!
Sindicat