Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: corrupció i poder : criminalització i repressió
Jo no defensaré Garzón
29 mar 2010
Ara toca defensar Garzón, diuen. Sembla que uns falangistes podrien acabar la seua la carrera judicial, i la 'progressia' hispana crida i brama. Però jo no m'hi sumaré, ni per solidaritat internacional. He vist massa de prop com aquest personatge permetia la tortura i violava les regles més elementals de la democràcia.
He sentit relats estremidors, fets de viva veu i de primera mà. Els he sentits de gent torturada per aplicació de la llei antiterrorista que s'ha aixecat la samarreta davant seu i dels seus companys o que ha plorat relatant les atrocitats sofertes, sense més resposta d'aquest jutge estel·lar que la del menyspreu. Però, encara que no els haguera sentits en directe, en tindria prou d’haver llegit els relats públics de les seues víctimes, de les que em mereixen confiança. Parle, posem per cas, i n'hi ha prou amb un exemple, dels detinguts del 92, en aquella infame ràtzia olímpica que Europa acabà desautoritzant anys després. El 2004, per escrit, el Tribunal d'Estrasburg va acusar Garzón de no haver volgut investigar les documentades denúncies de tortures que li havien estat presentades. I amb una acusació com aquesta n'hi hauria d'haver prou.

És tan sols una falta, n'hi ha que excusen ara. Doncs, no. Cal dir que no és l'única falta, però que, fins i tot si ho fos, ja n'hi hauria prou. Parlem de tortures, no d'un error processal qualsevol, d'una manca de documentació. I cal dir amb la veu ben alta i clara que no es pot defensar la democràcia violant els drets democràtics. Si n'hi ha que volen oblidar aquest principi bàsic, doncs que el defensen, enmig de la baralla partidista. Però, a mi, em faria molta vergonya d'oblidar-ho, i per això, per dignitat democràtica, no pense ni moure un dit en defensa de Garzón. Ja s'ho faran.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Jo no defensaré Garzón
29 mar 2010
Es molt fort també perque se l'esta atacant, per intentar perseguir judicialment les crims contra la humanitat que es van cometre durant la dictadura franquista, una cosa que qualsevol estat de dret ja fa temps que hagues fet. Prova de com estan les coses en aquesta monarquia bananera.

Peró com be dius tu aquest personatge la repressió salvatge que aquest jutge ha protagonitzat es suficient com perque no mereixi que moguem un dit per ell. Jo faré el mateix
Re: Jo no defensaré Garzón
29 mar 2010
per mi que acabin amb ell, m'és igual qui. és un fastigós ídol de progres espanyols
Re: ja ho sabem: perque com que no teniu vergonya
30 mar 2010
Els nazi-onanistes que pululen per l'IMC BCN fent-se la foto amb el 'cadaver' de'n Garzon, com si fos un lleó o un elefant i ells els caçaires... quedeu molt ben retratats!

post data
el rotllo 'tortures' i 'maltractaments' en boca dels dels nazis dels trets al clatell fa fastic i fa riure a la vegada...
Re: Jo no defensaré Garzón
30 mar 2010
a ver, para descerebrado, perdón, v partal. la cuestión no es defender la visión de garzón ni su acción, sino evitar que la extrema derecha controle, todavía más la justicia, que esto se lo hacen no por su trayectoria, sino por querer juzgar el franquismo...por favor, un poco de cerebro para pensar, no sólo para relichar.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more