Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Abril»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: @rtivisme : laboral
Abolim els restaurants!
03 mar 2010
Una guia il·lustrada de 60 pàgines que tracta sobre la misèria, l'estrès, l'avorriment i l'alienació quotidianes de la feina de restaurant, així com les formes en què els treballadors de restaurant lluiten contra elles. Basada en un ventall d'idees anti-capitalistes i en una rica experiència personal, és meitat anàlisi, meitat crida al combat.
Descarregar "abolim els restaurants" en format pdf:
http://difonlaidea.files.wordpress.com/2010/03/abolim-els-restaurants.pd
portadaAR.jpg
proces de produccio.jpg
Un text escrit des d'una perspectiva de classe que parla molt clar sense caure en diatribes ideològiques o moralisme activista, ajustat als fets tant en la seva explicació científica com en la seva apreciació subjectiva per part dels mateixos explotats.
Aquest treball, a més, dóna mostra de l'experiència del seu autor (anònim) en els restaurants i la seva existència planteja la necessitat que cada proletari amb consciència de classe aprengui les particularitats del procés de producció en el seu lloc de treball, doncs aquest acostuma a determinar el caràcter de les agrupacions obreres en la seva lluita contra el capital (no només en una vaga, sinó en la lluita "normal", de tots els dies).
En la primera part del treball se'ns presenta un interessant recorregut per la història dels restaurants així com una descripció del seu procés de producció i la seva divisió del treball. El capítol del procés de producció és especialment didàctic ja que, adaptat al treball concret de restaurant, ens oferix una senzilla explicació (i verificació) de la teoria marxista del valor.
Però aquest article toca un tema molt més interessant en la seva segona part. No són les nostres idees polítiques les que ens posen en antagonisme amb la patronal i amb el treball assalariat, sinó el mateix procés de producció en el qual som només un engranatge generador de plusvàlua. A l'adoptar una perspectiva de classe, partint de la nostra experiència directa en el lloc de producció més que d'idees prèvies o adquirides fora d'ell, podem veure clarament que els mètodes dels partits i els sindicats no oferixen solucions superadores a la nostra situació com a proletaris i, de fet, a part de reproduir la nostra condició, a la pràctica, aporten força confusió quant a la seva anàlisi teòrica.
Mira també:
http://www.difonlaidea.tk
http://www.prole.info

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Abolim els restaurants!
03 mar 2010
No us heu plantejar que de tant en quant els treballadors tenen ganes de tenir una estona d'oci i que algú els prepari el menjar?
Re: Abolim els restaurants!
03 mar 2010
però això és un peix que es menja la cua: Necessitem restaurants amb treballadors assalariats putejats per compensar als treballadors assalariats putejats en el seu temps lliure.
No seria millor acabar amb l'esclavitud del treball assalariat? I ens cuinem i cuidem entre nosaltres sense intermediaris?
Re: Abolim els restaurants!
04 mar 2010
Self-service

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more