Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme : un altre món és aquí : globalització neoliberal : especulació i okupació
Put the fun between your legs: Operation Bike Bloc
21 gen 2010
Put the fun between your legs: Operation Bike Bloc
Eines de desobediència civil des de Copenhaguen
Una irresistible màquina nova de resistència va precipitar a les protestes contra la passada Cimera del Clima de Copenhaguen a desembre. Format per centenes de bicicletes velles i per milers de cossos d'activistes, el projecte 'Put the fun between your legs: Operation Bike Bloc' sorgeix d'una col.laboració entre el Campament pel Clima i el col.lectiu d´artivistes Laboratori d´Imaginació Insurgent.

Coneguts per la seva gira reclutant un exèrcit de pallassos rebels, per organitzar cursos de cultura postcapitalista, per llançar boles de neu a banquers i per preparar regates de pasteres rebels, la creativitat del Laboratori d´Imaginació insurgent va unir-se a la capacitat logística, a les polítiques radicals i a la capacitat de mobilització de masses del Camp pel Clima per tal de fabricar una forma nova de desobediència civil.

Hackers de la bicilceta, soldadors, activistes, artistes i enginyers van treballar junts a la Fàbrica de Caramels construint el Bike bloc a un centre social del barri de Nørrebro. A mig camí entre màquines de transport de masses i eines d'acció directa a pedals, grups de ciclistes postcapitalistes i eixams d'abelles rebels, el Bike Bloc va aparèixer entre els dies 10 i 16 de desembre a Copenhaguen.
Com generar un eixam

El bike bloc es mou com un eixam, aprofitant la seva energia col.lectiva i la seva impredictibilitat per a poder fluir pels carrers i crear millors oportunitats. L'eixam és la forma on el Bike bloc funciona: ciclistes individuals que es mouen i treballen junts una unitat organitzada, amb la potencialitat d'esdevindre una imparable força . Un eixam és un grup d'unes deu persones que van juntes sobre les seves bicicletes, amb la determinació de transformar-se en eines de resistència.

La clau per a l'èxit és construir la confiança amb la bicicleta per a poder dur a terme coreografies de moviments de resistència. Per aconseguir-la van fer-se tallers cada tarda. Es Va aprendre´s a fluir junts pels carrers, desenvolupant estratègies i portant a terme ràpides decisions per consens.


http://www.youtube.com/watch?v=xZtUTk6Iz2E&feature=player_embedded


Tot allò que donem per fet: els caps de setmana, els drets dels homosexuals, que les dones puguin vestir pantalons, el dret a la vaga, a crear un sindicat, l'abolició de l'esclavitud ... tot va ser guanyat per mitjà de la desobediència, gràcies a la lluita de la gent que va contestar, que va desobeir i que va resistir, recuperant-ho de les mans d'aquells que tenien el poder. La seva desobediència va ser un regal per al nostre futur.


http://www.youtube.com/watch?v=7iJUiPBtdgs&feature=player_embedded
Mira també:
http://www.labofii.net

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa