Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: @rtivisme : un altre món és aquí : globalització neoliberal : especulació i okupació
Put the fun between your legs: Operation Bike Bloc
21 gen 2010
Put the fun between your legs: Operation Bike Bloc
Eines de desobediència civil des de Copenhaguen
Una irresistible màquina nova de resistència va precipitar a les protestes contra la passada Cimera del Clima de Copenhaguen a desembre. Format per centenes de bicicletes velles i per milers de cossos d'activistes, el projecte 'Put the fun between your legs: Operation Bike Bloc' sorgeix d'una col.laboració entre el Campament pel Clima i el col.lectiu d´artivistes Laboratori d´Imaginació Insurgent.

Coneguts per la seva gira reclutant un exèrcit de pallassos rebels, per organitzar cursos de cultura postcapitalista, per llançar boles de neu a banquers i per preparar regates de pasteres rebels, la creativitat del Laboratori d´Imaginació insurgent va unir-se a la capacitat logística, a les polítiques radicals i a la capacitat de mobilització de masses del Camp pel Clima per tal de fabricar una forma nova de desobediència civil.

Hackers de la bicilceta, soldadors, activistes, artistes i enginyers van treballar junts a la Fàbrica de Caramels construint el Bike bloc a un centre social del barri de Nørrebro. A mig camí entre màquines de transport de masses i eines d'acció directa a pedals, grups de ciclistes postcapitalistes i eixams d'abelles rebels, el Bike Bloc va aparèixer entre els dies 10 i 16 de desembre a Copenhaguen.




Com generar un eixam

El bike bloc es mou com un eixam, aprofitant la seva energia col.lectiva i la seva impredictibilitat per a poder fluir pels carrers i crear millors oportunitats. L'eixam és la forma on el Bike bloc funciona: ciclistes individuals que es mouen i treballen junts una unitat organitzada, amb la potencialitat d'esdevindre una imparable força . Un eixam és un grup d'unes deu persones que van juntes sobre les seves bicicletes, amb la determinació de transformar-se en eines de resistència.

La clau per a l'èxit és construir la confiança amb la bicicleta per a poder dur a terme coreografies de moviments de resistència. Per aconseguir-la van fer-se tallers cada tarda. Es Va aprendre´s a fluir junts pels carrers, desenvolupant estratègies i portant a terme ràpides decisions per consens.


http://www.youtube.com/watch?v=xZtUTk6Iz2E&feature=player_embedded


Tot allò que donem per fet: els caps de setmana, els drets dels homosexuals, que les dones puguin vestir pantalons, el dret a la vaga, a crear un sindicat, l'abolició de l'esclavitud ... tot va ser guanyat per mitjà de la desobediència, gràcies a la lluita de la gent que va contestar, que va desobeir i que va resistir, recuperant-ho de les mans d'aquells que tenien el poder. La seva desobediència va ser un regal per al nostre futur.


http://www.youtube.com/watch?v=7iJUiPBtdgs&feature=player_embedded
Mira també:
http://www.labofii.net

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more