Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: immigració
Comunicat de rebuig a la normativa d’empadronament de l’ajuntament de Vic
21 gen 2010
Des de la Unió Comarcal d'Osona de la Coordinadora Obrera Sindical - COS, sindicat per l'alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans, davant la nova normativa d'empadronament municipal que pretén imposar el tripartit de la capital osonenca (format per CiU, PsoE i ERC), manifestem públicament:
111791_1rdemaig2008castello1.jpg
1.

El nostre rebuig a aquesta mesura per atemptar contra els drets universals de la persona.
2.

Que considerem un sense sentit i una vergonya, el fet que un govern municipal suposadament progressista plantegi públicament una modificació d’una normativa municipal, en clau electoralista, populista i obertament xenòfoba.
3.

Que és inadmisible que un govern suposadament democràtic pretengui aprovar normatives de caire obertament feixista; fins al punt que aquesta proposta de normativa ja ha servit d’excusa a un partit feixista per impulsar campanyes a favor de mesures semblants en altres dues localitats del nostre país on tenen representació (els regidors d'Espana2000 a Silla a l’Horta Sud i Onda a la Plana)
4.

Que igualment resulta inadmissible que la política d’aquest govern municipal de cara a les persones treballadores migrants de la nostra localitat, sigui la de tancar-los les portes als drets i serveis més elementals i legalment obligatoris, com són la sanitat i l’ensenyament.
5.

Que el que planteja aquesta normativa d’empadronament no és res més que convertir un dret ciutadà bàsic, en una cacera humana de les persones migrants no "regularitzades"...
6.

Que mesures com aquestes no fan res més que culpabilitzar, encara més, als membres més febles de la nostra societat dels mals actuals, la crisi, l’atur, etc. Són aquests governants i polítics amb sous escandalosos, la patronal especuladora i el conjunt del sistema d’opressió social, econòmica i nacional en el qual vivim, la veritable culpable de la situació que vivim la majoria de les persones treballadores de Vic, d’Osona, dels Països Catalans i de tot el món, i no les persones migrants... unes de les principals víctimes d’aquesta situació.

El fet que per tal de poder-se empadronar a la ciutat s’hagi de "garantir" que es tinguin en regla tots els papers i documentació, amb un període de tres mesos per solucionar-ho, en cas de no tenir-los, possibilita futures denúncies i expulsions de persones pel fet de tenir uns documents o no. Si arribem a eixos extrems, no serà doncs extrany veure casos de famílies trencades i separades, persones expulsades a països que no són els seus, i fins i tot un augment de la tracta i comerç de persones (això ja és una realitat avui en dia a l’estat espanyol)

A més, només cal veure què està passant actualment a Itàlia, on s’hi va començar amb mesures d’aquesta mena, i ja s’han arribat a fer autèntiques caceres de nouvinguts, i fins i tot a segregar el transport públic en alguna ciutat)

Per últim, des de la COS volem recordar:

1.

Que aquesta normativa va en contra dels articles 13, 14 i 15 de la Declaració Universal dels Drets Humans.
2.

Que l’empadronament no és cap mesura “regularitzadora” de la immigració, sinó una eina al servei del municipi per la millor gestió dels serveis ciutadans i per la participació a la vida social de la població.
3.

Que a més, l'empadronament és el principal instrument que té una persona nouvinguda sense papers per demostrar l'arrelament i facilitar així la normalització de la seva situació.
4.

Que amb la llei en la ma, a cap persona que no hagi comés cap delicte se li pot negar l’empadronament, i menys encara reclamant permisos de treball o residència.
5.

Que les persones migrants al nostre país pateixen les pitjors condicions laborals i els majors índex d’atur, i que en eixos casos, sense feina i sense permís de treball, el permís de residència queda suspès, arribant-s’hi fàcilment a una situació d'irregularitat que s'agreujaria enormement si se’ls impossibilitès l'empadronament.
6.

Que les persones nouvingudes, amb o sense papers, que viuen i treballen a Vic, també participen del desenvolupament econòmic del nostre poble (als Països Catalans es calcula que les aportacions al PIB venen, en prop d’un 20%, de les persones treballadores migrants), per la qual cosa no se’ls hi pot negar cap dret.



Per tot plegat, des de la COS exigim la retirada d’aquesta normativa, l’aclariment i depuració de responsabilitats davant d’aquestes mesures xenòfobes, i una taula de treball (de les organitzacions socials, sindicals, polítiques i sindicals de la nostra localitat) per cercar mesures reals que apostin per la convivència cívica, per la complementarietat, pel coneixement mutu, la participació i la integració. Ja que la igualtat és una qüestió bàsica i fonamental per viure, i la diversitat, quelcom necessari per conviure-hi.



Per la justícia social i el respecte a la dignitat humana, cap persona és il·legal!!

Autòctona o estrangera, la mateixa classe obrera!!



Vic – Osona – Països Catalans / 14 de gener de 2010

Coordinadora Obrera Sindical – COS

Sindicat per l’alliberament de gènere, de classe i nacional
Mira també:
http://www.sindicatcos.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=121

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more