Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: un altre món és aquí : ecologia : especulació i okupació
El solar del Gòtic que ara fa funcions de pàrquing de motocicletes
21 gen 2010
Desig de ser plaça
21/01/10 02:00 - Barcelona - A. BALLBONA email protegit Foto: GABRIEL MASSANA.


Vostès vénen de la plaça Vila de Madrid, on encara pengen dels balcons pancartes dels veïns contra la degradació i l'ús incívic de la zona enjardinada de la plaça. Segueixen pel carrer Duran i Bas, en ple barri Gòtic i es trobaran que van a parar a una zona que és una mena de terra de ningú. O, si volen, un no-lloc postmodern tan a l'última moda. Tant és així, que la plaça que no és ben bé plaça no té un nom oficial. Es tracta d'un solar asfaltat i que fa funcions de pàrquing de motocicletes, que ara l'ocupen massivament. En un racó, hi ha el bar Living, amb una petita i arraconada terrassa. A l'altra banda, hi ha una tanca que envolta el darrere del futur edifici d'equipaments que ocuparà Ca la Dona, ara en fase de rehabilitació. El propietari del bar Living, Gregori Civera, junt amb l'associació de veïns del Gòtic i el casal social Magdalenes –molt a prop d'allí– capitanegen una reivindicació claríssima: que el que ara és un solar sense nom amb pàrquing de motocicletes es converteixi en una plaça per al barri i s'urbanitzi i es dignifiqui com a tal.

Veïns i districte de Ciutat Vella ja han tingut una primera trobada sobre aquesta qüestió. El districte veu amb bon ull que es faci alguna acció d'urbanització al solar, tot i que encara no concreta detalls de si estaria disposat a eliminar tot el pàrquing. Tot, però, ho supedita a les obres de rehabilitació del futur edifici de Ca la Dona, que properament han d'iniciar una segona fase de la qual es desconeix, per ara, el calendari. No obstant això, el districte sí que es compromet a no retirar la tanca del darrere de Ca la Dona perquè no s'hi posin més motos fins que no s'arribi a una solució per al solar.

Els veïns no volen que es lligui la rehabilitació de Ca la Dona amb l'estat de la plaça. Per aquest motiu, explica Civera, volen que «es facin unes mínimes adequacions a la plaça», «una intervenció immediata» que abordi els elements més urgents, com ara reforçar la il·luminació, eliminar el pàrquing o col·locar-hi alguns elements de mobiliari urbà.

L'associació de veïns del Gòtic recorda que el barri està molt necessitat d'espais verds i zones d'esbarjo. Aquest solar va resultar de l'enderroc de diversos edificis, fa cosa d'un parell de dècades. «S'ha anat deteriorant, i fa uns tres o quatre anys hi van començar a aparcar motos, i ara monopolitzen la plaça i són un perill; ja hem tingut algun ensurt», apunta Civera, que hi afegeix que, quan s'obri Ca la Dona i els altres equipaments projectats, l'aparcament haurà de marxar igualment. Sobre el pàrquing de motos, el districte precisa que és «legal».



Darrera actualització ( Dijous, 21 de gener del 2010 02:00 )

Publicat a

* El Punt Barcelona 21-01-2010 Pàgina 9
http://quiosc.elpunt.cat/Quiosc.php?do=mostrarHemeroteca&edicio_codi=PUN


Veïns i comerciants del Gòtic reclamen que es guanyi per al barri un solar que ara fa funcions de pàrquing de motos. Volen que s'hi faci de manera immediata una mínima adequació

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El solar del Gòtic que ara fa funcions de pàrquing de motocicletes
22 gen 2010
Que la plaça es envaida per les motos no es una cosa nova. Ho es des de fa molts anys.

Pero la cosa no es tan simple. Estan situada on està hi ha conflicte molt més enllà. Que es el del urbanisme que tenim. Molta gent que ve a treballar al centre no té (per que de veritat no existeix) mitjà de transport públic des del poble on viuen fins al centre de barcelona. I molta gent que viu al centre no té transport públic fins al lloc de treball, ja que la major part dels polígons industrials no hi arriva gairebé cap autobús ni res.

Aleshores no hi ha transport públic, i tampoc no hi ha lloc on aparcar. Per tant la movilitat es reduieix. Està clar que el que s'hauria de demanar és que arrivés el trasnport públic a tot arreu, i segurament encara i així la gent seguiria preferint el seu transport privat, però està clar que si no arriva la elecció ni tan sols és possible.

Així doncs, a qui afavoreix el fet de treure les motos? La peatonalització dels centres urbans es una reivindicació de la dreta a gairebé totes les ciutats. Incentiva el comerç massiu d'aquelles zones i les converteix en complexes turístics on desenvolupar tot d'activitats lúdiques. S'expulsa als veins a canvi d'hotels, s'expulsen els vehicles a motor (productius) per les passejades (oci).

I sobre el bar Living, un bareto pijo d'aquests que s'han menjat els antics bars que teniem al centre de la ciutat dels quals ja no en queda gairebé cap i ara on si vols prendre alguna cosa has d'empenyar un ronyó i anar vestit lo més "in" possible que si no et miren malament.

Tota una defensa del barri

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more