Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
Policia nordamericana ruixa nens amb esprai de pebre en un "disturbi" amb anarquistes
18 gen 2010
L'ús de cometes per a descriure "disturbi" és útil per aquells qui no saben que la policia acostuma a iniciar o a incitar aquests "enfrontaments".
A Phoenix, Arizona, la policia ruixà nens amb pebre donat que tenien un "disturbi" amb anarquistes.

Si us plau podeu visitar aquí un vídeo d´un nen que va ser ruixat amb pebre:

http://blogs.phoenixnewtimes.com/bastard/2010/01/scuffles_between_anarcc




Abans de l'atac de la policia
Abans de l'atac de la policia


Aquest text ha estat extret d'una font dels mitjans en-línia dels Estats Units, de manera que la seva integritat és qüestionable, com ho són els seus "fets", però no obstant, serveix per a fer-se una idea del que va tenir lloc:


Una marxa de protesta festiva contra la política d'immigració del sheriff del Comtat de Maricopa Joe Arpi la tarda del dissabte va enlletgir-se quan un petit grup lluità amb la policia i colpejà amb pals un oficial muntat al seu cavall.

La policia va usar esprai de pebre per a dispersar la multitud i va detenir cinc persones.

Sarah Grace Daniels, 23, Jeremiah M. Henry, 18, i Issa A. Emadi, de 26, van ser fitxats amb càrrecs i agreujant d´assalt a oficial de policia.


Garyn Klasek, 30, fa front a càrrec amb agreujant d´assalt contra agent de policia i càrrec de conducta desordenada. Claire E. Brock, 23 anys, va ser fitxada per resistir la detenció i conducta desordenada.

El grup anava vestit de negre amb mocadors a la cara i pancartes amb missatges anarquistes.

Havien estat a gat i gos amb la policia gran part de la tarda, cridant improperis als oficials i llençant-los ampolles des de bon començament de la marxa. Policies en bicicletes i a cavall, i altres en vehicles patrol van escortar el grup la resta del camí fins l'avinguda 35 amb Durango, l´edifici de la presó.

Salvador Reza, un dels organitzadors de la protesta, va descriure la gent que creava la disturbança com una facció externa.

"Hi ha una provocació per part d'alguns grups que han vingut aquí amb el propòsit d'interrompre una marxa pacífica", va dir Reza.

Els manifestants van començar a tallar un cordó de seguretat que anava al costat de la manifestació i els policies van enviar un oficial a cavall. La multitud va envoltar el cavall i uns pocs manifestants van colpejar amb pals que tenien banderes negres.

Dos oficials de policia van ser assaltats pels sospitosos que van llançar ampolles d'aigua que possiblement contenien rocs, va dir la policia. Les ampolles no es van trobar.

Alguns manifestants no afiliats al grup forà van ser ruixats, alguns d'ells eren nens.


Alexandra Alvarez va dir que el seu fill de sis anys d´edat i la seva filla d´onze varen ser atacats amb l'aerosol. El seu fill té asma i va haver d´usar ràpidament el seu inhalador prescrit amb recepta mèdica. Tots dos ploraven per la picor del pebre.

"Estàvem caminant quan de sobte hi va haver una forta olor que va començar a picar", va dir Alvarez.

La marxa va iniciar-se pacíficament, amb els manifestants reunits a Falcon Park a l'oest de Phoenix. Tenia un poc de festival ja que la gent estenia mantes a terra, escoltava música amb altaveus, i comprava gelats i crispetes de blat de moro a venedors.

Entorn les 11:45 a.m, el grup va prendre els carrers per a la marxa de més de 4 de milles que els havia de dur cap el sud per l'avinguda 35.


A mesura que es barrejaven amb d'altres a la protesta, sarahi Uribe, representant de la Xarxa organitzadora del Dia del Treball, va dir que l'esperança era despertar l'administració Obama amb l'acció, específicament a la Secretaria de Seguretat interior, Janet Napolitano.

"Volem dir-li que s´aturin la deportació i els abusos dels drets civils", va dir Uribe. "Estem molt inspirats per la lluita pels drets civils en aquest país, i els veiem com una lluita permanent".

La Reverend Liana Rowe de l´Església Única de Crist Shadow Rock de Phoenix va dir que ella va anar a la protesta com a mostra de solidaritat.

"Els nadons estan sent separats de les seves mares, i les famílies estan sent separades durant el procés, tot en nom de l´anti-immigració", va dir Rowe.

Diversos professors de primària i secundària es trobaven entre els manifestants.

Tim Broyles, un mestre pro-justícia social del Col.legi Preparatori Brophy a Phoenix, va dir que uns quants estudiants de l'escola van sortir en suport dels seus companys.

Ruben Rivas, de 29 anys, mestre de quart grau a Mesa, també va anar a mostrar el seu suport.

"Jo no sé qui està documentat o indocumentat a la meva classe", va dir, "però molts dels meus nois parlen molt de no poder visitar els avis. És una injustícia".

Reza va dir que la marxa va ser en general un èxit en l'enviament d'un missatge en contra de les tàctiques i les polítiques d'immigració que divideixen a les famílies i les comunitats.

Un grup de com a mínim 10 treballadors càrnics arribats de San Francisco van fer 12 hores de conducció nocturna per poder ser presents a la protesta que un va descriure contra les polítiques que amenacen els treballadors de tot arreu del país.

"Si no fóssim aquí haurien 3.000 (manifestants), menys 10," Geravo Sanez va dir. "Volíem assegurar-nos que hi haurien 3.000, més 10".

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more