Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
La Plataforma Aturem la Guerra recolza el boicot a Noa del dia 26 a Sant Cugat
21 nov 2009
La Plataforma Aturem la Guerra ha expressat, per mitjà d'un comunicat enviat al consistori de Sant Cugat, el seu recolzament el boicot a Noa, previst per al dijous 26 a les 20 h. a les portes del Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès
Consistori de Sant Cugat
Senyors,

Amb motiu de la invitació, per part de les autoritats catalanes, a la cantant Noa a participar en l'acte institucional de l'11 de setembre d'enguany, des de la Plataforma Aturem la Guerra vam adreçar una carta als presidents de la Generalitat i del Parlament, on demanàvem la cancel·lació d'aquella invitació.

La situació avui a Palestina és la mateixa que era aquells dies. L'informe Goldstone de les Nacions Unides (que es vol portar al Tribunal Internacional de Justícia de la Haia), que es féu públic el 15 de setembre, confirma la nostra visió del que està passant a Palestina.

D'altra banda, la mateixa Noa va invalidar la consideració que no és procedent barrejar un assumpte polític amb un espectacle artístic, quan el dia 11 de setembre va intercalar entre dues cançons un parlament clarament polític.

Per tot això, amb els mateixos arguments que vam usar en aquella ocasió, els demanem que anul·lin l'actuació de Noa al seu municipi. Per respecte als milers de víctimes innocents de l'acció militar israeliana, una acció que la cantant secunda.

Els adjuntem la carta a què hem fet referència més amunt.

Salutacions,
Plataforma Aturem la Guerra

Barcelona, 20 de novembre de 2009

Carta

Molt Honorable Senyor,

Contra la participació d’una cantant pro-guerra a l’acte institucional de l’onze de setembre
Aquest últim gener, davant dels atacs mortífers que patia Gaza a mans de l’exèrcit israelià, el poble de Catalunya es va bolcar en solidaritat amb el poble palestí. El 10 de gener, mentre les bombes israelianes de fòsfor blanc plovien sobre els hospitals i escoles de la Franja —en clara violació del dret internacional— més de 100.000 persones van protagonitzar la major manifestació per Palestina que Barcelona hagi vist mai.

Aquells mateixos dies, la cantant israeliana Noa, va escriure una “Carta oberta als palestins”, on expressava el seu suport a l’atac israelià. Hi deia: “Només puc desitjar-vos que Israel faci la feina que tots sabem que s’ha de fer i per fi US ALLIBERI d’aquest càncer, d’aquest virus, d’aquest monstre anomenat fanatisme, que avui es diu Hamas.” Tal com li vam dir, aquestes paraules, en ple bombardeig, només es poden entendre com un suport a l’atac de l’IDF. Va sorprendre moltes persones, perquè la cantant tenia la reputació de defensora de la pau i el diàleg al Pròxim Orient.

Per aquest motiu i en ocasió del concert de Noa al Palau de la Música de Barcelona el mes de febrer, la Plataforma Aturem la Guerra li va enviar una Carta Oberta (17/02/09), proposant-li que condemnés la matança israeliana a Gaza. No ho va fer. En una resposta del 22 de febrer es va referir als militars israelians que duien a terme l’atac a Gaza com “els nostres nois”, va titllar els morts de terroristes i va cridar perquè “Hamas sigui eradicat de Gaza i de tot arreu”. Finalment, va dir: “Estic per la pau, però només estic per la justícia si és un pròleg per a la pau.” Evidentment, per a la Noa —igual que per a Netanyahu— “la pau” es refereix a la seguretat de l’Estat actual d’Israel, costi el que costi en vides palestines. Conseqüentment, la Plataforma va repartir octavetes davant del concert de la Noa, el 24 de febrer.

Només podem entendre la vostra invitació a la Noa a participar a l’acte institucional de l’onze de setembre com un reflex del desconeixement d’aquests fets. Ja que a l’onze de setembre recordem l’entrada de les tropes invasores a Barcelona l’any 1714, no entenem que participi a l’acte una cantant que s’ha expressat tan clarament a favor de l’entrada de les tropes invasores israelianes a Gaza.

Per evitar malentesos o distorsions, repetim una vegada més que la nostra posició no té res a veure amb l’antisemitisme. Cada vegada hi ha més persones d’origen jueu i fins i tot molts israelians, que donen suport a la demanda de boicot; de la mateixa manera que moltíssimes persones blanques van impulsar el boicot a l’apartheid de Sudàfrica.

Un músic d’origen jueu i israelià que, a diferència de la Noa, s’ha expressat clarament per als drets del poble palestí i per al boicot, és el destacat saxofonista Gilad Atzmon. La participació d’un músic com ell hauria permès destacar la contribució jueva com a part essencial de la cultura mediterrània. Noa, per les seves pròpies paraules, no representa aquell patrimoni, sinó la força militar d’Israel.
Així que us demanem, conjuntament amb les organitzacions socials palestines, que retireu la invitació a la Noa per participar a l’acte institucional de l’onze de setembre. El gener passat, el poble de Catalunya i els partits del govern, van deixar palès el seu suport al poble palestí. No els oblidem ara.

Plataforma Aturem la Guerra
Barcelona, 7 de setembre de 2009
Mira també:
http://www.nodo50.org/casc/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La Plataforma Aturem la Guerra recolza el boicot a Noa del dia 26 a Sant Cugat
22 nov 2009
80 soldados españoles muertos en afganistan y la plataforma contra la guerra de comisarios musicales.

¿de quién es esa plataforma?
menudo camelo
Sindicat