Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Anàlisi :: criminalització i repressió
Una visión distinta de los ’piratas’ somalíes
11 nov 2009
Este reportaje de una periodista inglesa desvela la cara oculta de lo que sucede en el cuerno de África. De cómo los piratas que atacan a los grandes barcos pesqueros benefician a la población local.
Por desgracia esta es la historia de toda África. Las grandes corporaciones “pescan” la mayor parte de los recursos de los países africanos, y se traen todas las riquezas al primer mundo. De esta forma el yugo y la opresión económica son constantes. También es muy curioso analizar las técnicas de los medios de comunicación a la hora de transmitir las noticias. Desde el punto de vista económico para estas grandes corporaciones es una desgracia, seguramente pierden algunos millones de euros. Pero lo que no nos dicen es lo que significa para la gente de Somalia y Kenia la explotación sistemática de sus aguas: pierden su comida, pierden su forma de vida y pierden hasta sus vidas.
Mira també:
http://fuerteventuralimpia.blogspot.com/2009/11/una-vision-distinta-de-los-piratas.html

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Una visión distinta de los ’piratas’ somalíes
11 nov 2009
És impressionant. Que egoistes que som! Enviem a 40 explotadors dels mars a fer turisme a les costes africanes i encara pretenem que no els matin els justiciers somalis... Tots morts aquests pescadors!

Estem arribant a un nivells d'estupidesa que ja no té nom. Sabeu el que significa per a aquestes famílies haver-se de separar durant setmanes o mesos per anar a guanyar-se la vida? Sabeu què es deu sentir després de setmanes d'estar segrestat i tenir la teva vida en mans d'altres? És evident que us penseu que la vida és regalada per a tothom, com per a vosaltres.
Re: Una visión distinta de los ’piratas’ somalíes
11 nov 2009
Doncs a pesar del teu sensacionalisme en el fons tens rao. Quan un aficà col venir a Europa s'arrisca a ser mort pels còmplices mercenaris a sou de la unió europea, que no s'embruta massa les mans amb sang africana, sino que paga a marroc perque mati per ells. Nosaltres et donem el mínim i tu troba la manera més barata de dissuadir-los de venir, i es clar ells no diuen el que s'ha de fer, però tots sabem quina és la manera més barata.

Hi ha molta gent en el nostre pais a l'atur i no epr això aquests aturats es fan mercenaris i van a l'Iraq a lluitar. Si fossin militars be que et semblaria normal que morissin en combat. Ets d'aquells falsos pacifistes que amaguen el cap sota l'ala davant l'explotació que els beneficia i crítica al debil quan fart d'aguantar s'hi torna.

Aquest és l'etern debat entre el podros i l'explotat. El poderos pot ser molt més decoros en les seves formes de violencia, et pot matar d egana, sense moure un dit, et pot dissuadir tancante en un forat tota la teva vida. En canvi a l'explotat sols li queda la via de la violencia immediata i rapida perque sap que ben ràpid caurà.

Elq ue defensa un geneocidi n'és complice i el que crítica el que es defensa de les continues agressions també es complice dles agresors. No dic que sigui un dels agressors però si que n'és complice, si més no segons la vostra doctrina, a que feu servir per condemnar a Batasuna, a l'Islam, als Okupes i a tots els que no us somriuen mentre els robeu als seus nassos de forma descarada.
Re: Una visión distinta de los ’piratas’ somalíes
11 nov 2009
Em penso que t'has equivocat de notícia i d'interlocutor. No em respons res del que et plantejava. Fas un discurs demagog company. Jo et parlava de pescadors que han de marxar mesos lluny de casa a GUANYAR-SE LA VIDA. Per a tu aquests són mercenaris? I respecte a mi, pressuposes masses coses. Jo m'indigno davant de les injustícies, les que es fan amb els africans, però també la injustícia de segrestar treballadors i fer servir la seva vida coma moneda de canvi. És molt fàcil ser un "revolucionari" amb la panxa plena.
Re: Una visión distinta de los ’piratas’ somalíes
11 nov 2009
És que em sembla que ningú està dient que volem que matin a aquests treballadors o que no dessitgem que vinguin a les seves llars, ni es planteja que la vida dels pescadors és durissima com la de molts treballadors i que no hi ha dret el que està passant.

Ets tu el que estàs fent demagogia quan planteges així el debat. I si vas més enllà pklanteja't que a l'igual que hi ha una situació injusta per uns treballadors també hi ha unes causes que no són ben bé les que ens expliquen. Abans de que sortís el cas de l'Alakrana ja hi havia suficient informació informant des de un punt de vista més objectiu,a analític i informat el que denominem "pirates", sobre les causes de la situació que s'està donant

La cosa va més enllà d'aquest cas puntual i caldria reflexionar, per que si parlem de famílies, famílies també tenen allà, els mitjans que tenen per lluitar contra l'explotació dels recursos de la seva zona és aquesta, l'espoliació de les multinacionals és un fet i inclús alguns comencen a defensar que l'exèrcit professional o mercenaris vagin acompanyant-los per poder explotar molt més aquella zona i mantenir aquesta situació per la força de les armes.

Els que acaben pillant són els de sempre: els treballadors, però darrera del drama humà d'aquestes famílies i treballadors, els quals tantdebó surtin d'aquesta situació, s'està generant un debat internacional amb l'objectiu de legitimar amb la força de les armes militars de diferents països per continuar explotant els recursos africans. No tota l'aigua és clara i el fet de plantejar-ho no ens converteix en totes les ximpleries que anomenes.
Re: Una visión distinta de los ’piratas’ somalíes
11 nov 2009
Em sembla que estaríem d'acord en que:

- els pescadors van allà a guanyar diners
- els pirates agafen els vaixells per guanyar diners
- els armadors dels vaixells envien els vaixells i els pescadors allà per guanyar (molts) diners
- els somalís pobres no es beneficien ni dels diners que guanyen els pirates (potser una mica indirectament), ni molt menys dels diners que guanyen els pescadors europeus, ni molt menys dels diners que guanyen els armadors europeus.
- els armadors europeus tenen menys dret a explotar aquells mars amb les seves flotes ultramodernes per fer diners que el que tenen els pirates somalís a aprofitar-se dels vaixells que passen per allà per fer diners

Em sembla que hem de deixar de banda la demagògia dels defensors dels treballadors a ultrança (perquè ningú no obliga, que jo sàpiga, a anar a pescar tonyina a l'índic, sinó que la gent hi va perquè es guanyen molts diners, i no estem parlant de proletaris afamats, sinó de gent que es guanya molt bé la vida).

Que els pescadors atrapat entre aquesta lluita de pirates (pirates d'aquí i pirates d'allà) haurien de tornar amb les seves famílies sans i estalvis és una evidència (com els pirates segrestats per l'audiència nacional haurien també de tornar amb les seves famílies).

Però l'expoli sistemàtic dels "caladeros" (com anomenen els mars aquests genocides) de l'Oceà Índic per flotes europes i nord-americanes (i estem parlant d'empreses que fan un munt de diners), ara amb la protecció dels exèrcits, és un crim abominable que ha d'aturar-se ja.

Jo estic convençut que els pescadors (que no són víctimes innocents de tot plegat, tampoc, no fotem) tornaran a casa sans i estalvis (així ho espero). De tot això, de moment, només ha sortit una cosa positiva: totes la flota de genocides espanyols (perdó, tonyinaires) continuen ancorats a port. Llàstima que a les Seychelles no hi hagi cap grup activista amb capacitat operativa per enfonsar-los amb unes càrregues explosives ben posades (i sense ferir ningú, és clar).
Re: Una visión distinta de los ’piratas’ somalíes
11 nov 2009
Em penso que t'has equivocat de notícia i d'interlocutor. No em respons res del que et plantejava. Fas un discurs demagog company. Jo et parlava de pescadors que han de marxar mesos lluny de casa a GUANYAR-SE LA VIDA. Per a tu aquests són mercenaris? I respecte a mi, pressuposes masses coses. Jo m'indigno davant de les injustícies, les que es fan amb els africans, però també la injustícia de segrestar treballadors i fer servir la seva vida coma moneda de canvi. És molt fàcil ser un "revolucionari" amb la panxa plena.
Re: Una visión distinta de los ’piratas’ somalíes
30 nov 2009
K es dediquin a una altra cosa i no prenguin la feina als altres... els pescadors autòctons -k no pesquen am xarxes d'arrossegament, a diferència d'altres- deuen estar agraïts als pirates llibertadors.
bn dit uns! un dia l tmps ns donarà la raó

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more