Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
Jornades "Construïm una mediterrània per la pau, la justícia i la dignitat dels pobles"
06 nov 2009
La Mediterrània ha estat al llarg dels segles un mar de trobada de pobles, cultures i religions, que ha forjat una identitat compartida entre els seus habitants riberencs. Cal doncs aprofundir en el coneixement mutu entre els moviments socials de base dels països de la mediterrània per establir ponts de diàleg i superar tòpics i prejudicis que representen un obstacle en la nostra lluita per la pau, la justícia i la dignitat dels pobles d’aquesta àrea a la que pertanyem geogràficament, històrica i culturalment.
Divendres 13 de novembre


18:00 - 21:00 Un sistema internacional en redefinició: impactes sobre l'espai Mediterrani

a. Crisi agrícola, alimentaria i energètica : impacte al sud i l’est de la Mediterrània. Mr. Nader S. Hrimat . Enginyer agrònom, representant d´ARDI Palestine. Director adjunt de l' Applied Research Institute Jerusalem (ARIJ).

b. La fi de l’hegemonia occidental i el desenvolupament del multilateralisme. Mr. Didier Billion . professor a l'Institut d'Etudes Européennes, Responsable de curs a l'INALCO" Institut national des langues et civilisations orientals.
Dissabte 14 novembre


11:00 - 14:00 El nou quadre geoestratègic al Pròxim Orient

a. Pròxim Orient : anàlisi de la situació actual. Azzam el Tamimi . Acadèmic i activista social. Director de l’Institute of Islamic and Political Thought in London.

b. Israel: crims de guerra i dinàmiques internes en una societat en crisi. Michael Warshawski - Representant d´ Alternative Information Center i membre d´ Alternatives . AIC.

c. Turquia: actor clau a Europa i el Pròxim Orient. Carmen Rodríguez . Professora de l'UAM del Departament d’Estudis Àrabs i Islàmics, especialista en Estudis Turcs Contemporanis.

17:00 – 18:30: La crisi actual: una crisi de civilització?

Carles Riera : Fundació Desenvolupament Comunitari , Representant de la xarxa euro-llatinoamericana EURALAT, i membre del Secretariat internacional del Fòrum Social Mundial.

Ali Fayyad . Doctor Sociòleg libanès, professor de l'Université Libanaise i Director del Consultative Center for Studies and Documentation18:45 - 20:00 Mobilització dels moviments socials i de resistència a la Mediterrània: alternatives i accions de la societat civil organitzada?

Mrs. Nahla Chahal. Escriptora, periodista i investigadora.

Connieh Hackbart . Representant d´ Alternative Information Center i membre d´ AlternativesObertura del debat amb les intervencions de:

Luís Blanco : Sindicalista de l'IAC i promotor del FSMed (Fòrum Social Mediterrani) i del Fòrum Social Català.

Toufik Cheddadi. Promotor del diàleg interreligiós a Catalunya.

Rachid Aarab . Alliance for Freedom and dignity.

Toufik Cheddadi . Promotor del diàleg interreligiós a Catalunya , Membre de l’Association des Droits de l’Homme du Maroc ( AMDH)Organitza: SODEPAU i Fundació Desenvolupament Comunitari


Lloc: Amfiteatre del IEMED, Carrer Girona, 20. Eixample de Barcelona.

This work is in the public domain
Colera camping CNT