Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
En català?!
03 nov 2009
Tot va començar durant el tardofranquisme quan alguns cristians catalans, van començar a reclamar capellans catalans. Després va continuar amb la suposada necessitat d'una policia pròpia, catalana, sota el control de la Generalitat i que parlés i entengués el català, ja que els nacionals i els Guàrdies Civils éren una colla de fatxes. Més endavant van venir els rètols en català, la reclamació que els jutges entenguin el català, publicitat en català, pel·lícules en català...

D'acord jo vull viure en català i que tothom el carrer m'entengui amb el meu idioma. Però vull viure en català sense capellans, encara que n'hi han alguns que ajuden els més necessitats, la institució eclesiàstica ha estat creada per influir als govern i les societat perquè adoptin les normes catòliques, i actualment continua fent el mateix, només cal veure com actua en temes com el divorci, la sexualitat o l'avortament.

Vull viure sense policia, d'acord actualment això és impossible amb la de garrulos que hi han, però almenys intentar reduir-la i que no ens omplin de patrulles i videovigilància els carrers. A més amb els Mossos que he tractat s'ha de dir que tenen un nivell de capullisme bastant elevat, la policia nacional tot i parlar-te amb l'idioma de l'imperi sempre m'havien tractat molt correctament. Cal dir també que hi han Guàrdies Civils que s'han passat a Mossos, així que de fatxes ni continua havent-hi, a més d'haver se suportat nens de papa que els hi donen una placa, una pipa i un uniforme i ja es pensen que són alguna cosa important.

D'això dels rètols en català, doncs jo també els vull en català, però no aconseguiràs que la gent sigui més catalana s'hi vas a una fruiteria d'un barri que té el rètol en castellà i li pintes EN CATALÀ a la persiana. De fet, segurament que encara es reboten més i si abans ja no eren espanyolitos ara s'hi tornaran.

El tema dels jutges doncs prefereixo que no n'hi hagin tampoc, i si n'hi han casi que millor que no m'entenguin, igualment si no tens un duro et faran la punyeta igual, i si tens calers com el Millet et tractaran com un rei parlis el que parlis.

El tema de la publicitat és que ja és pixar-s'hi de riure. Què es pensen que per què vingui publicitat en català a casa meva, aquesta no acabarà a les escombraries com la que ve en castellà? Ho porten clar. Publicitat no, gràcies, ni en castellà, ni en català, ni en xinès.

Pel·lícules en català? Doncs depèn de quines pel·lícules, perquè si posen la majoria de pel·lícules que fan el cinema en català, tampoc les aniré a veure. En tot cas cinema en català de qualitat i no pelis del Van Damme o l'Steven Seagal.

Si, jo també vull viure plenament en català, però algunes coses no les vull veure ni en català. Ens venen com avenç coses (policia,jutges,publicitat) que són la mateixa merda però amb un altre color, i tot continua igual.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: En català?!
03 nov 2009
Totalment d'acord, on hi ha la polèmica?
Posats a triar prefereixo que jutges, policia, i tot allò que suposa Estat, sigui en castellà, ja que així es clarifica encara millor la natura de l'opressió del sistema Estatal.
Les pel·licules? VOS en català, no? Si el cinema català és dolent, segurament és perquè o no hi ha un Hollywod català, o perquè la la inversió publica és estatal i en castellà.
Re: En català?!
03 nov 2009
La única llengua amenaçada és la catalana, menys tonteria.
Re: En català?!
03 nov 2009
I la defensa de la llengua no ho és tot, menys demagògia.
Re: En català?!
03 nov 2009
Hi ha coses que són una merda parlin la llengua que parlin. El problema el tenen aquells que creuen que un policia, mossèn, militar, jutge, carceller o el que sigui si parlen català ja són millors.

Això ja no té res a veure amb el dret de les cultures a no ser esclafades, a mantenir-se i a estar vives quan són amenaçades, simplement passa que a totes les cultures hi ha gent que defensa una societat com aquesta en la que no creiem ni volem. Un capitalista català voldrà un estat català on tot continui igual però prioritzant la cultura catalana, per ell ja li estarà bé, pels que no creiem en aquest sistema és tan absurd defensar això com plantejar que la lluita de les dones és aconseguir que es facin militars, toreres o grans empresàries. Com és absurd pensar que perque parlem la mateixa llengua som companys d'alguna cosa, defensem el mateix o pertanyem a la mateixa comunitat. Aquesta és la falsedat deñl nacionalisme.

El problema bàsic és l'educació de la societat, entendre que la llengua i la cultura que estan amenaçades als seus espais socials i històrics s'han de defensar perque no desapareguin i assumir personalment aquesta defensa, de la teva cultura i de la que sigui a on sigui quan no s'està imposant a una altra, sense imposicions sinó amb respecte i enteniment de la situació trememda que suposa la pèrdua d'una cultura i el seu dret a existir allà on es parla i es sent.

Si, m'agradaria viure plenament en català però no catalanitzant merda que no la vull ni en pintura. Sinó entenent que tenim el dret en aquerst tros de terra de que així sigui, i no per això ho barrejarem amb catalanitzar certa txusma que no volem en la societat per la que lluitem.
Re: En català?!
04 nov 2009
estas fatal jonathan del vallès
Re: En català?!
04 nov 2009
doncsa mi m'agradaria que indymedia fos una eina de difussió dels moviments socials i un lloc on trobar les noticies que no apareixen als mitjans, en català, castellà o xinés, i no un forum de persones avorrides que polemitzen sobre temes que suposava superats
Re: En català?!
04 nov 2009
Aquí tothom té dret a opinar del que volgui, i sió t'agrada vas a una altre pàgina o a una altre noticia. A mi si que em sembla interessant aquesta aportació i més quan gent suposadament revolucionària demana publicitat en català i altes coses.
Re: En català?!
04 nov 2009
El 55% segons La Vanguardia favorable a exercir el Dret d´Autodeterminació, cosa que no vol dir que el 45% estigui en contra.
Re: En català?!
04 nov 2009
Jo també estic a favor del dret a l'autodeterminació. Però no de la independència. Cap estat ens farà lliures! Ni França, ni Espanya, ni estat català. La independència per si sola no és cap pas endavant i menys quan es planteja en termes d'entrar a la UE.

Per la lliure federació de pobles!
Re: En català?!
05 nov 2009
catalunya és espanya, per això som indepes.

Els capellans són espanya
Els mossos són espanya
La generalitat és espanya
El barça és espanya
tv3 és espanya

Catalunya no existeix
PER AIXÒ ÉS PURA
Re: En català?!
05 nov 2009
és una mica d'hora per això no creus?
Re: En català?!
05 nov 2009
Deixeu i lluiteu pk el català es normalitzi i després ja ens farem les palles mentals k siguin necessàries, k d moment ja tenim una bona feinada pk el català es normalitzi d'una puta vegada!!
Colera camping CNT