Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : educació i societat
[AEP] El Queixal 50 ja és aquí!
13 oct 2009
Què és el Queixal?

La nostra revista neix amb una marcada vocació progressista alternativa i plural. I és sobre aquests tres grans pilars que es fonamenta la filosofia de la nostra publicació.

El Queixal és progressista, perquè els i les seves col·laboradores creiem en valors de progrés per a tots i totes. Així, defensem valors com la solidaritat ( que a poc a poc desapareix dins la marea d’individualisme que impera en la nostra societat) la crítica i la renovació (entesos com a mitjans ineludibles per a assolir un progrés just i equilibrat) o la lluita per l’ecologia, per la llibertat dels pobles, per la pau, per la igualtat de la dona, contra les desigualtats Nord-Sud i d’altres, totes elles interrelacionades entre sí.

El Queixal és alternatiu, perquè els i les seves col·laboradores estem farts de la mediatització a què són sotmeses gran part de les publicacions universitàries. Publicacions hipotecades a interessos aliens als que de debò ens importen, als i a les estudiants que defensem per la millora de la Universitat i que treballem per assolir un determinat model educatiu i social. Volem saber allò que succeeix a les nostres aules, a les nostres facultats i al nostre entorn. No volem que se’ns amaguin més coses.

El Queixal és plural, plural però no neutral, perquè els i les seves col·laboradores, creiem que els i les joves hem de prendre partit dins la societat on ens ha tocat viure. Així, molts de nosaltres no amaguem la nostra relació amb diverses associacions que treballen des de diferents àmbits per augmentar les quotes de llibertat, igualtat i justícia en la nostra societat. Dins l’àmbit estudiantil, molts de nosaltres col·laborem amb l’AEP i no ho amaguem, perquè participar en un projecte progressista no implica perdre l’objectivitat en l’anàlisi i la crítica de la realitat.

Així, per finalitzar només ens queda convidar-vos, sigui quin sigui el vostre prisma ideològic, a participar dins aquest projecte de i per nosaltres: les i els estudiants. Un projecte que esperem que sigui PROGRESSISTA, ALTERNATIU I PLURAL.

El Queixal 50

Continguts

Secundària:
- Juan Maragall Palomo presenta: jo l’escric, jo l’aprovo

Política universitària:
- Un segle de moviment estudiantil
- El finançament de la Universitat (veritablement) Pública, democràtica i d’accés universal

Històric:
- 18 anys defensant la Pública

Estudiantil:
- Assemblea
- Ferrer i Guàrdia: entre la pedagogia i la revolució

Societat i cultura:
- El moviment estudiantil a Colòmbia
- A l’octubre, participa al Laboratori Antiracista ’09
- La mercantilització de la identitat sexual

L’Entrevista:
- Arcadi Oliveres: “Cal pujar els impostos de les franges altes, augmentar l’impost de patrimoni i de successions, i no tocar l’IVA”
Mira també:
http://www.aep.cat
http://www.aep.cat/spip.php?article342

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Re: [AEP] El Queixal 50 ja és aquí!
13 oct 2009
Portada Queixal 50 web.png
#file_1#
Re: [AEP] El Queixal 50 ja és aquí!
13 oct 2009
Apa, aneu-vos amb el progrès aquest vostre a prendre pel sac, aprenents de polític (ecologista i d'esquerres de debó, això sí).
Re: [AEP] El Queixal 50 ja és aquí!
14 oct 2009
veste'n tu a escupir a la via, no ets capaç ni de fer un comentari sobre el que diu la revista...
Re: [AEP] El Queixal 50 ja és aquí!
14 oct 2009
Per fi! No podia seguir vivint sense ell!
Re: [AEP] El Queixal 50 ja és aquí!
15 oct 2009
x - aquesta gent s'aborreix. critiquen ds dl prejudici, ds de "la veritat absoluta de la seves pílodores rojas, azules y amarillas [a mi me gustan las pastillas] [k me da mí papá Pujol] jejej. ni cas. si posessin alguna crítica referent al contingut, més elaborada, encara, però criticar x criticar... k igual coincideixo am la teva opinió e bleurgh -segurament- però actuo diferent jeje. salut i lluita social!
Re: [AEP] El Queixal 50 ja és aquí!
15 oct 2009
endavant amb el Queixal! per la universitat pública de veritat! prou privatitazacions! prou beques-crèdit! redistribució!
Re: [AEP] El Queixal 50 ja és aquí!
15 oct 2009
home doncs les privatitzacions, les beques crèdit i tot això es combat a les aules i amb mobilitzacions no publicant una revisteta i no fotent res més... on ereu l'any passat?
Re: [AEP] El Queixal 50 ja és aquí!
16 oct 2009
Ferrer i Guardia es deu estar removent a la seva tomba...mare meva quanta hipocresia, com si algun cop us hagues interesat l'escola lliure i encara menys les seves repercussions
Colera camping CNT